Blog

Este un credit rapid soluția?

Sursa foto: Pixabay.com

Toți avem nevoie de o schimbare în viață, la un moment dat, schimbare care presupune și o cheltuială. Dar banii nu sunt întotdeauna la îndemână. Însă, pot fi împrumutați. Înainte de a vă arunca la prima ofertă, trebuie să știți că există mai multe tipuri de credite pe care le puteți accesa. Și toate vin cu avantaje și dezavantaje.

Ce este un IFN

Pe piața din România există mai multe instituții financiare nebancare. Acestea sunt, potrivit legii, persoane juridice autorizate, constituite cu scopul de a desfășura, cu titlu profesional, activități de creditare. IFN-urile sunt instituții reglementate, la fel ca și băncile, de către Banca Națională a României. Un IFN poate funcționa doar dacă primește aprobare de funcționare de la BNR.

Ulterior, pe tot parcursul funcționării, este monitorizat și supravegheat de Banca României, prin raportări a diverselor date, prin controale periodice pe care BNR le face și prin obligativitatea aplicării regulamentelor emise de BNR. Aceste instituții au ca activitate acordarea de credite persoanelor fizice sau juridice.  

Creditele rapide - avantaje și dezavantaje

Cel mai mare avantaj este ușurința cu care se obține un astfel de credit rapid. Evident, banii obținuți ușor vor rezolva imediat problema. Dezavantajul unui astfel de credit este dobânda mai mare. Aceste instituții au ca activitate acordarea de credite persoanelor fizice sau juridice.

Pentru că orice serviciu costă, aceste instituții percep dobânzi pentru sumele acordate. Diferențele de la un IFN la altul pot fi însă imense când vine vorba de comisioane. Asigurați-vă că solicitați împrumutul de la o instituție în care aveți încredere și care vă comunică transparent comisioanele pe care le practică.

 

Aplică acum