Ask Credit IFN

Ask Credit IFN ofera Credite online in Rate? In ce conditii

Ask Credit IFN, la fel ca Vimaro Credit IFN, Trakia Credit IFN sau One Credit, face parte din lista institutiilor nebancare autorizate de BNR.

Toate aceste IFN-uri acorda credite atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice.

Oferta Ask Credit IFN include credite pana la salariu, dar si credite rapide online acordate in rate. Doritorii trebuie sa stie ca Ask Credit poate finanta inclusiv nevoile celor rau platnici.

Costurile unui imprumut online includ o dobanda de aproximativ 1% pe zi. Asadar, suma totala de plata va fi una consistenta.

Aceste IFN-uri isi asuma unele riscuri suplimentare atunci cand acorda credite online restantierilor.
De aceea, dobanda si celelalte costuri nu sunt nici pe departe printre cele mai mici.

Iata cat o sa platesti la un imprumut de 10000 lei dupa o luna la Ask Credit IFN, tinand cont ca dobanda de 1% pe zi se aplica la suma imprumutata:

Acest lucru inseamna ca pentru fiecare zi de utilizare vei achita 100 lei. La sfarsitul perioadei de creditare, dupa cele 30 zile, vei returna 3000 lei numai dobanda. Adaugi aceasta dobanda la suma imprumutata si reiese un total  de 13000 lei.

Este important de mentionat ca acest calcul nu include alte posibile comisioane, aplicate in special ca penalitati daca se intampla sa intarzii cu plata ratelor.

Dobanda 0 in primele 30 zile

Daca reusesti sa rambursezi intreaga suma imprumutata in primele 30 zile, atunci vei achita doar cat ai luat fara alte costuri.

Acest lucru este util persoanelor care au o sursa buna de venit, dar se confrunta cu o situatie neasteptata si trebuie sa ia un imprumut.

Prin intermediul Ask Credit IFN au acces  pana la 10000 lei. Daca reusesc sa ramburseze suma integral, din primul salariu, atunci vor beneficia de un credit fara dobanda.

Totusi, o asemenea finantare nu e avantajoasa pentru persoanele care se confrunta cu mai multe datorii concomitent, sau nu prezinta o sursa de venit extrem de mare.

Este important sa fii constient ca multe dintre aceste oferte de imprumut la care nu se percepe dobanda intr-o anumita perioada de timp, vor avea dobanzi foarte mari dupa expirarea acelei perioade.

Practic, daca nu reusesti sa rambursezi la timp, vei fi supus unor costuri de intarziere semnificative.

Conditii Ask Credit IFN

Accesul la finantare printr-un credit online a devenit mai simplu ca niciodata.

Solicitantii trebuie sa stie ca exista totusi anumite conditii pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a deveni eligibili:

 1. Varsta: trebuie sa te incadrezi in intervalul de varsta 18-75 ani pentru a putea accesa un credit in rate online.
 2. Cetatenie sau rezidenta: trebuie sa fii cetatean al tarii in care institutia de credit opereaza, adica sa ai rezidenta permanenta in Romania.
 3. Venituri: solicitantul trebuie sa demonstreze ca are o sursa suficienta de venit, care sa acopere rambursarea creditului.
 4. Cont bancar: necesar pentru ca institutia de credit sa poata transfera fondurile oferite ca imprumut.
 5. Loc de munca: daca esti angajat, Ask Credit IFN va solicita sa ai o vechime mai mare de 3 luni la actualul loc de munca.
 6. Scor de credit: institutia de finantare va analiza scorul FICO pentru a evalua capacitatea acuala de rambursare a imprumutului. Vezi ce scor FICO trebuie sa ai pentru a-ti imbunatati sansele de aprobare.

Ask Credit IFN ofera credite restantierilor?

Institutiile financiare nebancare precum Ask Credit IFN se adreseaza unui spectru larg de clienti, inclusiv celor care au avut in trecut probleme cu rambursarea creditelor si care sunt catalogati acum ca rau platnici.

In mod specific Ask Credit IFN poate acorda credite pentru restantieri in urma propriei analize de risc. Aceasta evaluare este una personalizata, mai putin stricta decat la banci.

IFN-ul va lua in considerare circumstantele care au condus la dificultatile anterioare in plata ratelor, oferind o sansa la reabilitare financiara.

Chiar daca nu este cazul Ask Credit IFN, alte institutii financiare pot solicita garantii financiare pentru a acoperi riscul mai mare asociat cu imprumuturile acordate rau platnicilor.

Pentru un credit mai mare de la IFN va trebui sa pui gaj autovehiculul, sa ai un codebitor, sau chiar sa pui sub ipoteca o proprietate imobiliara.

Tine cont ca, in schimbul asumarii unui risc crescut, IFN-urile impun si dobanzi mai mari pentru aceste credite acordate restantierilor.

De regula, Ask Credit IFN iti va pune la dispozitie un plafon mai mic daca esti restantier, astfel incat sa reduca riscul de neplata la minimum.

Totusi, in ciuda disponibilitatii de a acorda credite celor cu istoric negativ, IFN-urile trebuie sa respecte legislatia in vigoare si sa se asigure ca practicile lor sunt transparente. Din acest motiv, uneori cererea de credit poate fi refuzata.

Cum pot obtine imprumut de la Ask Credit IFN?

Aplicarea in cadrul acestei institutii de credit are loc online. Dupa cum am vazut,  Ask Credit IFN ofera mai multe tipuri de credite, fiecare cu o valoare maxima de 10000 lei.

Rambursarea banilor nu este limitata la o anumita perioada, dar daca reusesti sa returnezi fondurile in 30 zile nu platesti dobanda.
Altfel, dobanda aplicata este de 1% pe zi.

Daca ai de gand sa aplici la acest IFN vei avea nevoie numai de buletin. Acum, toate institutiile financiare inclusiv Ask Credit IFN, verifica veniturile la ANAF si pot acorda credite doar cu buletinul fara adeverinta de salariu.

Pentru a te califica la un imprumut va fi necesar sa demonstrezi insa ca ai un loc de munca stabil, de minim 3 luni.

De asemenea, gradul de indatorare nu trebuie sa depaseasca 40% din totalul veniturilor lunare.

Solicitantii Ask Credit IFN pot primi fondurile numai daca veniturile lor lunare depasesc pragul salariului minim pe economie la momentul aplicarii.

Cele mai mari sanse de calificare le au, bineinteles, persoanele care nu au inregistrat in trecut restante la rambursarea altor imprumuturi. Totusi, asa cum am demonstrat mai sus, Ask Credit face parte din lista cu IFN-uri care acorda credite online restantierilor. Tot ceea ce conteaza este capacitatea de plata din prezent.

Credit online in rate de la Ask Credit IFN

Una dintre cele mai comune si flexibile metode de a gestiona un imprumut este plata sumei obtinute in rate lunare.

Daca nu ai posibilitatea de a returna integral imprumutul, poti opta pentru rambursarea in transe lunare egale.

Ai la dispozitie un numar nelimitat de rate, dar tine cont ca dobanda de 1% pe zi se acumuleaza in tot acest timp.

La contractul tau de credit online in rate se pot adauga si alte taxe sau comisioane, iar aici ne referim in special la penalitatile de intarziere. Daca nu platesti ratele conform termenului convenit, poti transforma un imprumut accesibil intr-unul greu de gestionat.

Daca intampini dificultati financiare: contacteaza creditorul cat mai curand posibil pentru a discuta optiunile disponibile, cum ar fi reesalonarea datoriilor pe o perioada mai lunga de timp.

Cand poti aplica la Ask Credit IFN?

Accesarea unui imprumut nebancar cu rate si costuri mari nu e o decizie care poate fi luata usor.

Exista insa cateva situatii in care acest tip de imprumut ar putea fi solutia potrivita pentru tine.

Iata, asadar, cand ar fi adecvat sa apelezi la Ask Credit IFN sau la alt imprumut nebancar asemanator:

 1. Situatii urgente

Daca te confrunti cu o situatie  critica, cum ar fi o defectiune majora a masinii tale care iti este esentiala pentru a ajunge la locul de munca, un credit nebancar ar putea rezolva rapid problema. In astfel de momente, timpul este un lux pe care nu il ai, iar un imprumut rapid e tot ce ai nevoie.

2. Acces limitat la credite bancare

De exemplu, daca lucrezi ca freelancer si ai venituri fluctuante, nu esti vazut cu ochi buni de catre banci pentru o eventuala finantare.
Desi costurile sunt mai mari, creditele rapide online ofera posibilitatea de a te imprumuta indiferent care e sursa ta principala de venit.

3. Refinantarea altor datorii

Poti folosi fondurile pentru a consolida mai multe datorii, transformandu-le intr-un credit la care sa platesti o singura rata. Aceasta strategie este utila daca vrei sa eviti acumularea de dobanzi penalizatoare in cadrul celorlalte contracte de credit.

4. Finantarea studiilor

Studiile ofera oportunitatea de avansare in cariera, dar costul educatiei, in special la universitatile particulare, poate fi prohibitiv. In lipsa altor mijloace de finantare, un imprumut online de la Ask Credit IFN ar putea fi solutia pentru a incepe sau a continua studiile superioare.

5. Reparatii capitale

Daca o locuinta necesita interventii urgente, cum ar fi remedierea sistemului de incalzire in plina iarna sau o alta defectiune majora la structura casei, creditul online ar putea fi folosit pentru a finanta aceste reparatii critice.

6. Tranzactii imobiliare

Daca esti implicat in procesul de vanzare al unui imobil, cunosti faptul ca trebuie sa platesti anumite taxe, fie la notar, fie la autoritatile locale, pentru a finaliza contractul de vanzare-cumparare.

Daca nu ai suficienti bani pentru acest lucru, atunci poti apela la un credit rapid online, urmand sa achiti totul imediat ce ai finalizat tranzactia.

Ce alte IFN-uri acorda credite online?

Pe piata imprumuturilor online activeaza foarte multe IFN-uri. Acestea acorda credite mai usor decat bancile, insa percep costuri pe masura.

Daca nu ai reusit sa obtii fondurile necesare de la Ask Credit IFN, iata alte cateva institutii nebancare care ofera bani  imprumut in conditii similare:

 • Vimaro Credit IFN

Aceasta societate functioneaza mai degraba ca un CAR, unde membrii cotizanti pot solicita periodic un ajutor financiar, in functie de necesitatile curente.

 • Trakia Credit IFN

Ofera credite atat persoanelor fizice cat si persoanelor juridice. Solicitantii pot aplica pentru un credit online cu plata in rate lunare, daca au intre 20 si 70 de ani, sunt salariati sau pensionari, si nu au obligatii de plata restante.

 • One Credit IFN

In cadrul acestui IFN poti obtine un imprumut de pana la 5000 euro, pe o perioada de 5 ani. Fondurile pot fi folosite pentru a refinanta alte credite luate pana la salariu, sau pentru a cumpara diverse bunuri de care ai nevoie.

Ratele se platesc lunar, sub forma unui cost fix, care presupune rambursarea capitalului imprumutat + dobanda.

 • Supercredit IFN

Atunci cand ai nevoie de bani rapid, te poti baza pe aprobarea usoara si procesul simplificat pe care le presupune imprumutul de la Supercredit IFN.

Cei care isi doresc o analiza mai putin stricta si conditii de acordare flexibile, pot aplica online la acest IFN.


Indiferent de optiunea ta, atunci cand soliciti un credit rapid online, intri de fapt intr-un contract cu caracter executoriu. Practic, daca nu reusesti sa rambursezi imprumutul, IFN-ul are posibilitatea de a popri contul de salariu si celelalte surse de venit.

De aceea, inainte de a lua orice credit nebancar cu dobanzi mari, gandeste-te daca ai cum sa rambursezi banii la termenul scadent.

Desi sunt simplu de obtinut, unele credite online pot deveni dificil de gestionat daca nu ai resursele financiare necesare.

Lasă un răspuns