Cat dureaza aprobarea unui credit

Cat dureaza Aprobarea unui Credit Ipotecar / Nevoi Personale

Vrei sa cumperi o locuinta, o masina sau un alt bun? Atunci sigur te intereseaza cat dureaza aprobarea unui credit, daca alegi aceasta metoda de finantare.

Perioada de aprobare nu este una standard la fiecare dosar de credit.

Daca la un credit de nevoi personale poti pleca cu banii pe loc (la ING) sau ii poti primi in maxim cateva zile (la BT), in cazul unui credit ipotecar, perioada de analiza se poate intinde pana la 1-2 saptamani.

De asemenea, durata de aprobare a unui credit nu este conditionata numai de tipul acestuia, ci si de banca sau de institutia de finantare la care apelezi.

Banci ca ING sau BRD au implementat un proces de acordare foarte rapid, motiv pentru care poti intra in posesia banilor chiar de la prima vizita in sucursala bancara.

Mai trebuie spus ca atunci cand dorim sa raspundem la intrebarea “cat dureaza aprobarea unui credit” trebuie sa luam in considerare si factorii care nu tin neaparat de banca la care ai decis sa apelezi.

Spre exemplu, uneori se intampla ca sistemele informatice sa nu functioneze in parametri optimi si atunci durata de aprobare a creditului va avea de suferit.

Inainte de aprobarea propriu-zisa a unei cereri de credit, banca va verifica informatiile de venit in baza de date ANAF, iar daca sistemul informatic al acestora este indisponibil, asa cum se intampla in perioadele aglomerate, atunci rezolutia asupra cererii de credit se va prelungi.

Tot pentru a determina eligibilitatea dosarului de credit, banca trebuie sa faca o interogare a Biroului de Credit prin aplicatia online pusa la dispozitie de acestia.

In unele momente, din cauza multiplelor solicitari, sistemul informatic poate genera erori sau poate fi complet nefunctional.

Dupa cum vedem, la baza aprobarii unui dosar de credit stau mai multe elemente si nu intotdeauna poate fi respectat termenul specificat initial.

Acest lucru nu inseamna automat ca banca este de vina deoarece procesul de analiza implica si alte institutii care furnizeaza informatiile necesare pentru aprobarea cererii de credit.

Cat dureaza aprobarea unui credit ipotecar?

Obtinerea unui imprumut ipotecar poate fi un proces complex si consumator de timp, pe care multi oameni il experimenteaza atunci cand doresc sa isi achizitioneze o locuinta.

Durata extinsa a procesului de aprobare poate parea frustranta, dar exista mai multe aspecte care trebuie luate in considerare.

Primul pas este preanaliza dosarului de credit. In aceasta faza solicitantul trebuie sa completeze cererea de credit si sa furnizeze o serie de documente, de la actul de identitate pana la actele de proprietate si edificare ale imobilului care face obiectul contractului de imprumut.

Cat dureaza aprobarea unui credit ipotecar depinde in mare masura si de cat de repede va evalua actele institutia de finantare. Preanaliza poate lua cateva zile, in functie de numarul de documente si de fluxul de lucru al institutiei financiare.

Dupa preanaliza, cand afli si suma de bani la care te incadrezi, urmeaza o etapa de evaluare detaliata a proprietatii pe care doresti sa o cumperi. In aceasta faza, banca efectueaza o evaluare a gradului de risc pe care il prezinta solicitantul.

Cat dureaza aprobarea unui credit ipotecar depinde si de cat de repede face rost banca de raportul de creante din Biroul de Credit, dar si de stabilirea gradului maxim de indatorare.

Evaluarea imobilului este un proces esential in cadrul solicitarii unui credit ipotecar. Institutiile financiare efectueaza evaluari pentru a stabili valoarea imobilului si pentru a determina daca acesta poate servi drept garantie.

Astfel, evaluarea are ca scop principal determinarea valorii de piata. Aceasta se realizeaza prin analiza caracteristicilor fizice, in ceea ce priveste starea generala si calitatea constuctiei.

Dupa finalizarea evaluarii, evaluatorul va intocmi un raport care va contine detalii despre imobil si despre piata imobiliara locala, estimand valoarea proprietatii care se doreste a fi achizitionata. Raportul va fi pus la dispozitie bancii, care va decide acordarea sau respingerea cererii de credit.

Cat dureaza aprobarea unui credit va depinde si de documentatia respectivului bun imobiliar. Pentru a putea fi acceptat de banca, imobilul care urmeaza a fi cumparat trebuie sa aiba la un moment dat toate actele, de la autorizatia de construire pana la cadastru si extras de carte funciara.

Prin urmare, drumul pentru obtinerea unui credit ipotecar este adesea mai anevoios decat in cazul unui credit de nevoi personale. De aceea, durata de aprobare a unui dosar de credit ipotecar se poate intinde de la cateva zile pana la cateva saptamani. Totul depinde de numarul de acte si de stadiul proprietatii.

Cat dureaza aprobarea unui credit de nevoi personale?

Imprumutul de nevoi personale poate fi folosit intr-o varietate de moduri, de la achizitia de bunuri pana la plata unor datorii care nu mai suporta amanare. Acest tip de credit este disponibil la majoritatea bancilor. Acestea pun la dispozitia solicitantilor pana la 150000 lei pe maxim 5 ani.

Daca ai aplicat la un credit de nevoi personale trebuie sa stii ca durata de aprobare poate fi cuprinsa intre cateva minute si maxim cateva zile. Perioada medie de aprobare este insa de 2 zile lucratoare.

Exista si banci care au inceput sa ofere credit instant. Cum este posibil acest lucru? Ei bine, odata cu dezvoltarea formularelor de aplicare de la distanta, oricine care are acces la internet poate solicita un imprumut de pe telefon sau din fata calculatorului.

BRD este una dintre bancile la care poti trimite cererea de credit online, iar in timpul programului de lucru poti intra in legatura cu un angajat al bancii pentru a derula procedura de aplicare la un imprumut de la distanta.

Afli pe loc ce conditii trebuie sa indeplinesti, iar documentele furnizate pot fi analizate in timp real.

Asadar, daca te intrebi cat dureaza aprobarea unui credit BRD, iata ca poti primi un verdict imediat daca alegi sa aplici online la unul dintre produsele acestei banci.

In situatia in care iti doresti sa intri in posesia banilor cat mai curand, mai ai posibilitatea sa optezi pentru oferta celor de la ING. Banca respectiva promite ca iti poate acorda un credit pe loc, imediat ce ai pasit in sucursala, daca indeplinesti conditiile de eligibilitate.

ING ofera pana la 125000 lei pe maxim 5 ani, cu o dobanda ce incepe de la 8,49%.

Un produs similar este si creditul George de la BCR, care poate fi acordat complet online fara comisioane.

In situatia in care te intereseaza acest imprumut trebuie sa stii ca poti primi pana la 130000 lei in numai cateva minute.

Dobanda la creditul George incepe de la 9,79% si pentru acordare nu se achita comisioane de analiza sau administrare.

Ca sa aplici, tot ce trebuie sa faci este sa instalezi aplicatia celor de la BCR pe telefonul mobil si sa urmezi pasii descrisi pentru completarea cererii de credit.

Daca te intrebai cat dureaza aprobarea unui credit de nevoi personale in 2024, iata ca sunt tot mai multe institutii de finantare care iti pot acorda un credit instant sau la distanta de cateva ore.

Aceste banci care ofera credite online au pus la punct un sistem de analiza a datelor care poate lua automat decizia cu privire la aprobarea sau respingerea unei solicitari de credit.

Celelalte banci sunt asteptate sa se alinieze la noile standarde rapide de acordare a creditelor astfel incat durata de analiza a unui dosar de credit sa scada vertiginos.

In momentul actual, bancile care acorda credite numai dupa ce solicitantul se deplaseaza intr-o sucursala, emit o rezolutie in aproximativ 48 de ore lucratoare.

Daca vrei sa alegi un astfel de imprumut, verifica lista noastra ce include cele mai bune credite de nevoi personale 2024, analizate in functie de dobanda.

Aprobare sau respingere credit. Ce verifica banca?

Bancile iau in considerare mai multi factori inainte de a decide daca aproba sau resping un dosar de credit.

Acesti factori variaza in fuctie de institutia financiara si de tipul de credit pentru care se aplica, dar in general includ urmatoarele aspecte:

  1. Surse si tipuri de venit: bancile examineaza veniturile si sursa acestora pentru a evalua capacitatea clientului in rambursarea imprumutului. Un salariu stabil sau o sursa de venit suficienta reprezinta un factor important in procesul de aprobare a creditului. Banca va dori sa se asigure ca plata lunara a creditului nu depaseste un anumit procent din venitul solicitantului.
  2. Istoric de credit: bancile analizeaza si istoricul de credit, care include informatii despre imprumuturile luate pana acum, datoriile existente si sumele ramase de plata. Daca persoana in cauza a inregistrat intarzieri la celelalte imprumuturi, acest lucru poate duce la respingerea cererii de credit.
  3. Vechime in munca: stabilitatea locului de munca reprezinta un aspect important atunci cand se efectueaza analiza bancara. De exemplu, faptul ca ai contract de munca pe perioada nedeterminata cantareste pozitiv la decizia de acordare a unui credit. In mod ideal, ar trebui sa ai minim 6 luni vechimea la ultimul angajator.
  4. Gradul de indatorare: datoriile solicitantului sunt foarte importante in deciderea sumei de care poti beneficia. Bancile calculeaza aportul dintre datorii si venituri pentru a determina gradul de indatorare al solicitantului. Daca acesta are o valoare mai mare de 40% atunci banca poate decide respingerea cererii de credit.
  5. Garantii si codebitori: institutiile de finantare pot lua in considerare posibilitatea de a solicita garantii sau codebitori atunci cand suma solicitata este semnificativa. Garantia poate fi un imobil, un vehicul sau un alt bun de valoare, iar codebitorul este persoana care se angajeaza sa participe la rambursarea creditului in cazul in care solicitantul nu-si mai poate plati datoria.

Toate aceste elemente au un aport semnificativ in acordarea si durata de aprobare a unui credit bancar. Analiza tuturor aspectelor desemnate mai sus poate dura o perioada, astfel ca timpul mediu de aprobare a unui dosar de credit este foarte dificil de prezis.

Cu toate acestea, vom incera sa raspundem la unele dintre cele mai frecvente intrebari intalnite pe acest subiect.

Durata analiza dosar credit Banca Transilvania. Cand primesc raspunsul?

Durata analizei dosarului de credit la Banca Transilvania este de obicei de maxim cateva zile. Pentru un credit de mica valoare, care nu necesita evaluare extinsa, analiza poate fi finalizata mai rapid. Pe de alta parte, in cazul unor solicitari mai complexe care implica un numar mai mare de acte, procesul poate dura mai mult deoarece este nevoie de o examinare amanuntita a dosarului de credit. Tineti intotdeauna legatura cu consilierul dvs. bancar.

Cat dureaza aprobarea unui credit ipotecar la BRD?

Odata ce aplici pentru un credit ipotecar trebuie sa te astepti la faptul ca durata de aprobare poate fi mai mare decat la un credit de nevoi personale. Cu toate acestea, BRD analizeaza si poate aproba dosarul de credit ipotecar in mai putin de o saptamana daca toate actele sunt in regula.

E bine de stiut ca in cazul unui credit ipotecar banca evalueaza mai intai proprietatea care va fi achizitionata, deoarece aceasta joaca si rol de garantie. De asemenea, dosarul de credit ipotecar cuprinde mai multe acte si acestea trebuie verificate de un reprezentant al bancii. Este posibil sa fie nevoie de anumite documente legale precum certificat de urbanism, extras de carte funciara, plan de constuctie etc. Adunarea tuturor acestor acte poate necesita timp suplimentar.

Asadar, cat dureaza analiza unui dosar de credit?

Durata analizei unui dosar de credit poate varia considerabil, de la cateva ore pentru un credit de nevoi personale pana la cateva zile sau saptamani pentru un credit ipotecar cu garantii.

Este important sa intelegem ca procesul de analiza a unui dosar de credit la banca implica evaluarea mai multor aspecte, pornind de la istoricul financiar al solicitantului pana la veniturile si gradul sau de indatorare.

Bancile nu specifica de obicei in cat timp aproba un credit deoarece totul depinde de complexitatea dosarului. De exemplu, daca solicitantul are mai multe surse de venit sau un istoric de credit complicat,analiza se poate prelungi mai mult decat de obicei.

De asemenea, daca exista mai multi codebitori sau o garantie imobiliara, atunci trebuie luate in considerare si aceste aspecte.

Pentru o aprobare cat mai rapida nu trebuie sa te uiti dupa banca care acorda cel mai usor credite, deoarece procesul e similar la majoritatea institutiilor financiare. Cel mai important lucru este sa incerci sa furnizezi de la bun inceput toate documentele cerute. Tine cont sa verifici ca dosarul cu acte sa fie complet si sa nu contina alte documente in afara celor cerute de banca.

Lasă un răspuns