Credite persoane juridice fara garantii

Credite Persoane Juridice Fara Garantii. Linie de Credit?

Te gandesti la o solutie de credit rapid persoane juridice sau la o linie de credit care sa iti tina afacerea pe picioare?

Cand esti deja ocupat cu gestionarea firmei tale, cu echilibrarea bugetului si cu incercarea de a face rost de clienti, ultimul lucru de care ai nevoie e stresul suplimentar de a gasi si a pune la dispozitie bancilor garantii.

Un credit pentru persoane juridice fara garantii este solutia potrivita pentru tine si afacerea ta. Nu e necesar sa pui ipoteca asupra echipamentelor de lucru sau asupra unor bunuri imobile.

Fie ca trebuie sa platesti niste facturi mai mari acumulate la furnizori sau sa achizitionezi materii prime, cu un credit pentru firme fara garantii esti liber sa folosesti fondurile pentru nevoile curente ale afacerii tale.

Iata ce finantari pentru afaceri mici si mijlocii sunt disponibile in prezent:

Tipuri de credite persoane juridice fara garantii

Linie de credit fara garantii SRL

Sa presupunem ca ai o afacere si ai nevoie de o sursa constanta de cash, dar nu vrei sa te angajezi intr-un contract de credit pe termen lung. Aici intervine linia de credit pentru firme.

Gandeste-te la aceasta ca la un card de credit pentru afacerea ta: banca stabileste o limita de credit si poti folosi din bani fix cat ai nevoie, cand ai nevoie.

Astfel, banca iti da acces la o suma de bani fara garantii, de exemplu, 50000 lei. Poti folosi 10000 lei saptamana asta, poate inca 15000 lei luna viitoare, si tot asa pana la limita maxima.

La o linie de credit fara garantii platesti dobanda doar pe suma pe care o folosesti. Asta inseamna ca, daca se intampla sa nu te atingi de bani, nu platesti dobanda.

Utilizari linie de credit persoane juridice fara garantii:

  1. Capital de lucru: ai o perioada in care incasarile intarzie, dar facturile tot vin? Cu linia de credit poti acoperi cheltuielile curente, in special salariile angajatilor, chiria, utilitatile, fara sa iti intrerupi activitatea din cauza lipsei de cash flow.
  2. Investitii de mici dimensiuni: daca vrei sa aduci mici imbunatatiri la afacerea ta, sa repari un echipament vital, sa cumperi un nou laptop, e clar ca nu ai nevoie de un imprumut mare pentru asta. Asa ca, o linie de credit e solutia potrivita. Aceasta poate fi folosita ca un fond de urgenta la care ai acces oricand.

Linia de credit fara garantii pentru persoane juridice nu te ingreuneaza ca un imprumut cu rate mari, dificil de gestionat. Orice afacere intampina fluctuatii naturale de cash flow, asa ca in astfel de momente e bine sa te bazezi pe o linie de credit.

Imprumuturi pentru investitii firme noi fara garantii

In cazul in care afacerea ta are in plan sa creasca sau sa se modernizeze, acest tip de credit poate fi exact ceea ce cautai.

Achizitionarea de echipamente noi poate fi costisitoare, iar un credit pentru investitii te poate ajuta sa realizezi acest lucru fara a epuiza toate resursele financiare.

Printr-un astfel de imprumut poti primi fondurile necesare si atunci cand ai de gand sa faci renovari sau sa extinzi spatiul de lucru.

Credite rapide persoane juridice fara garantii

Sa presupunem ca ai o afacere si te loveste nevoia brusca de cash. Poate trebuie sa platesti niste furnizori sau ai o oportunitate de investitie care nu poate astepta.

Aici intervin creditele pe termen scurt fara garantii. Aceste credite rapide pentru firme te pot ajuta sa treci peste un impas financiar temporar.

Procesul de aplicare e simplu, aprobarea vine rapid si banii se transfera in cont in maxim 2 zile lucratoare.

Totusi, cu un credit pe termen scurt te imprumuti, rezolvi problema, dar dupa aceea trebuie sa te descurci cu rambursarea, deoarece imprumutul trebuie platit intr-un timp scurt.

Ca orice lucru bun, creditele rapide au si ele niste dezavantaje. Dobanda va fi mai mare ca la imprumuturile obisnuite, in contextul in care institutia financiara iti ofera banii fara prea multe garantii.

De aceea, trebuie sa fii sigur ca poti rambursa creditul in termenul stabilit.

Credite pentru capital de lucru fara garantii

Fie ca e vorba de plata furnizorilor, acoperirea cheltuielilor operationale sau alte tipuri de cheltuieli, aceste credite sunt ca o gura de oxigen pentru afacerea ta.

Cand nu mai ai incasarile planificate, creditul pentru capital de lucru poate salva situatia. Institutia financiara iti poate oferi suma de care ai nevoie fara garantii, iar tu poti sa continui desfasurarea activitatii fara probleme.

Ca orice alt credit fara ipoteca, si acesta vine cu dobanzi si posibil alte taxe mai mari. De aceea, trebuie sa te asiguri ca ai un plan solid pentru rambursare.

Credite pentru start-up si firme noi

Esti la inceputul unei aventuri antreprenoriale si visezi sa-ti duci ideea la urmatorul nivel? Daca te lovesti de lipsa banilor poti incerca sa iei un credit pentru start-up-uri.

Acest imprumut iti ofera banii de care ai nevoie pentru a pune rotile in miscare. Institutiile financiare si-au adaptat conditiile riscului mai mare pe care il presupune un credit pentru firme noi infiintate.

Totusi, pentru a primi finantare fara garantii ca start-up, ai nevoie de un plan de afaceri solid, o intelegere clara asupra pietei in care iti propui sa activezi si conditiile necesare pentru rambursarea banilor.

Creditul pentru start-up-uri iti ofera acel impuls initial si iti da sansa sa transformi ideile de afaceri in realitati tangibile.

Credite fara garantii pentru sectoare specifice

Credite pentru agricultura

Agricultura e o afacere serioasa cu multe piese in continua miscare, de la achizitionarea de echipamente si masinarii agricole, la dezvoltarea de infrastructuri si sisteme de irigatii.

Investitiile in agricultura pot fi substantiale, iar recolta si veniturile sunt adesea sezoniere. Rambursarea creditului trebuie sa reflecte acest ciclu.

Credite pentru tehnologie

In domeniul tehnologiei, viteza si inovatia sunt la ordinea zilei. Ai nevoie de fonduri suplimentare pentru a tine pasul cu cercetarea si dezvoltarea. Start-up-urile de tehnologie si firmele noi pot avea nevoie de finantare substantiala in fazele incipiente.

Pentru a obtine un credit vei avea nevoie de un plan extins de afaceri si va trebui sa oferi asigurari ca dezvoltarea acestui business este fezabila, in functie de tehnologia folosita.

Conditii credite persoane juridice fara garantii

Daca te gandesti sa apelezi la unul din creditele de mai sus, e bine sa stii ce conditii impun institutiile de finantare firmelor fara garantii.

Vechime in domeniu: de obicei, institutiile de credit vor dori sa ai minim 1-2 ani de activitate. Nu poti deschide o afacere azi, ca maine sa aplici pentru un credit.

Istoric bun de credit: daca ai mai avut contracte de credite, acestea trebuie sa fi fost achitate la timp, fara incidente mari de plata.

Analiza financiara a companiei

Capacitate de rambursare: chiar daca nu sunt necesare garantii, firma trebuie sa aiba incasari lunare prin care poate acoperi cumulul ratelor. Banca va efectua o radiografie a intregii afaceri, in care va avea nevoie de bilanturi, contracte, rapoarte de profit si pierdere, hotarari AGA recente etc.

Utilizarea fondurilor: trebuie sa prezinti un plan in legatura cu utilizarea banilor. Nu e suficient sa spui ca ai nevoie de bani, ci trebuie sa ai un plan de afaceri solid pentru firma ta.

Aplicarea la un credit persoane juridice fara garantii

Dupa ce ai adunat toate documentele financiare necesare, de la bilanturi, rapoarte si declaratii fiscale, urmeaza aplicarea propriu-zisa la un imprumut.

Banca la care aplici incepe sa analizeze documentele imediat ce dosarul de credit este complet. De obicei, vei fi notificat prin e-mail sau telefon daca mai sunt necesare documente in plus.

Avand in vedere ca vorbim de credite fara garantii, procesul ar trebui sa se limiteze doar la incasarile pe care le are firma.
Nu se va mai pierde timp cu evaluarea ipotecii si actele necesare pentru demararea unei astfel de proceduri.

Aplicarea la un credit fara garantii pentru firme implica un timp de asteptare redus. De obicei, institutia de credit iti poate oferi o decizie in termen in maxim de o saptamana.

Oferte credite persoane juridice fara garantii 2024

Te gandesti sa aplici la un astfel de imprumut avand in vedere timpul redus de asteptare? Iata ce oferte de credite pentru firme gasim pe piata in acest moment.

TBI Bank – credit fara garantii pentru companii

Suma maxima: pana la 124000 lei.

Perioada: pana la 24 de luni.

Caracteristici: rambursare flexibila, rate lunare egale, rapiditate in procesul de aprobare, accesibilitate ridicata.

Vitas Romania – linie de credit pentru afaceri

Suma maxima: pana la 100000 lei.

Perioada: pana la 2 ani.

Garantii: nu sunt necesare garantii imobiliare pentru sume de pana la 50000 lei.

Caracteristici: costuri fixe, transparente, perioada de gratie la plata ratelor extinsa.

Banca Transilvania – linie de credit pentru companii

Suma maxima: pana la 400000 lei, fara garantii.

Perioada: pana la 60 luni pentru credite persoane juridice fara ipoteca.

Caracteristici: flexibilitate in utilizarea fondurilor, linie de credit potrivita pentru cheltuieli curente si mici investitii.

ING Bank – credite pentru IMM-uri

Caracteristici: solutii adaptate pentru afaceri mici si mijlocii, cu sau fara garantii.

Beneficii: acces rapid la fonduri, oferte personalizate in functie de nevoile specifice ale fiecarui IMM.

Alpha Bank – finantare OPTIMM

Destinatie: capital de lucru.

Suma finantata: maxim 500000 RON.

Garantie FNGCIMM: pana la 80% din valoarea creditului.

Conditii: garantii flexibile, inclusiv credite fara ipoteca imobiliara pana la anumite sume.

Diferenta intre linie de credit si credite pe termen scurt

Linia de credit functioneaza ca o suma de bani preaprobata din care poti imprumuta cat ai nevoie, platind dobanda doar pe suma utilizata.

Din acest motiv, linia de credit e considerata o solutie de finantare flexibila, care ofera acces la fonduri pe masura ce apar diferite cheltuieli la firma.

Credite pe termen scurt: aceste credite reprezinta sume fixe imprumutate pentru o perioada scurta de timp, de obicei pana la 1 an, cu un plan de rambursare gata stabilit si dobanda aplicata pe intreaga suma.
Sunt oferite deopotriva de banci si IFN-uri si sunt potrivite pentru nevoi financiare cu termen definit, cum ar fi achizitia de echipamente.

Impactul creditului fara garantii asupra bilantului

Un imprumut fara garantii apare in bilantul companiei tale ca datorie.
Chiar daca nu necesita garantii materiale, suma imprumutata trebuie rambursata si va avea efect in raportul cu datorii/capital propriu al companiei.

Dupa aprobarea unui credit pentru persoane juridice este necesar sa te ocupi de managementul datoriei.

Tine cont ca un nivel mare de indatorare chiar si fara garantii sau bunuri ipotecate, poate afecta capacitatea firmei de a mai obtine finantari viitoare.

Ai intrebari specifice despre obtinerea de credite pentru persoane juridice? Pune intrebarea ta in formularul de comentarii pentru a primi un raspuns de la specialistii nostri.

Lasă un răspuns