Credit nevoi personale 10 ani

Credit Nevoi Personale 10 Ani Banca Transilvania +alte banci

Pot face un credit nevoi personale 10 ani Banca Transilvania sau BRD?

Creditul de nevoi personale pe o perioada de 10 ani este de fapt o forma de imprumut care iti permite sa refinantezi datoriile anterioare, adica toate creditele pe care le-ai contractat inainte de o anumita data.

Practic, refinantarea este procesul prin care iei un nou imprumut pentru a plati alte credite existente.

Aceasta forma de finantare este conceputa pentru a reduce presiunea financiara lunara, oferindu-ti rate mai mici pe o perioada mai lunga.

Termenul de 10 ani se refera la perioada de rambursare a acestui nou imprumut de refinantare.

Comparativ cu creditele de nevoi personale standard care pot avea perioade de rambursare cuprinse intre 1 si 5 ani, refinantarea pe 10 ani iti usureaza povara financiara lunara.

Important: refinantarea iti ofera posibilitatea de a obtine sume suplimentare de bani in functie de situatia ta actuala.

Daca gradul de indatorare si celelalte criterii te califica, poti solicita sume suplimentare la momentul refinantarii.

Este important sa intelegi procesul si beneficiile acestui tip de credit nevoi personale pe 10 ani, inainte de a lua o decizie financiara.

Iata in continuare tot ce trebuie sa stii:

Ce avantaje aduce un credit nevoi personale 10 ani?

 1. Reducerea ratelor lunare: principalul avantaj al acestui tip de credit este posibilitatea de a beneficia de rate lunare mai mici. Prin consolidarea tuturor creditelor actuale intr-unul singur si extinderea termenului de rambursare la 10 ani, suma lunara de plata devine mai usor de gestionat.
 2. Unirea tuturor datoriilor: refinantarea aduce cu sine, asa cum spuneam, beneficiul simplificarii vietii financiare prin consolidarea tuturor imprumuturilor intr-un singur credit. Acest lucru elimina confuzia asociata cu gestionarea mai multor rate lunare sau termene de rambursare.
 3. Termen de rambursare extins: avand la dispozitie o perioada de pana la 10 ani pentru rambursare, solicitantul beneficiaza de o flexibilitate crescuta in ceea ce priveste gestionarea datoriilor sale. Acest termen mai lung poate fi o solutie pentru cei care cauta sa isi reduca ratele lunare.
 4. Posibilitatea de a obtine sume suplimentare: un aspect care intereseaza pe foarte multi este posibilitatea de a primi o suma suplimentara pe langa refinantare. Daca salariul actual permite, bancile vor fi bucuroase sa iti aprobe o linie de credit mai mare.

Cine poate solicita credit nevoi personale 10 ani?

Tine cont ca imprumutul de nevoi personale pe o perioada de 10 ani este, in esenta, o refinantare cu termen lung pentru creditele acordate exclusiv inainte de 8 iulie 2020. Creditele luate ulterior acestei date nu se califica pentru aceasta refinantare extinsa.

Cu alte cuvinte, daca detii contracte de credit mai vechi, poti solicita un nou credit care sa acopere soldul actual si chiar sa obtii sume suplimentare de bani.

Credit nevoi personale 10 ani de la banci

Exista mai multe optiuni disponibile pentru cei care cauta credite de nevoi personale cu o perioada extinsa de rambursare (120 luni).

Vom analiza in continuare cele mai bune oferte de refinantare pe 10 ani:

Credit de refinantare fara ipoteca Raiffeisen Bank

Poti lua pana la 20000 euro pe o perioada de pana la 10 ani prin Flexicredit Refinantare de la Raiffeisen Bank.

Beneficiezi de o perioada de gratie de pana la 3 luni, de asigurare de viata si somaj si de o perioada extinsa de rambursare.

Valoarea DAE la acest credit incepe de la 9,59% si poate ajunge la 39,98%, procentul fiind calculat de banca in functie de profilul clientului.

Spre exemplu, pentru un imprumut de nevoi personale de refinantare in valoare de 50000 lei, incheiat pe 10 ani, vei plati o rata lunara de 717 lei (DAE 17,7%).

Credit Expresso Restart BRD

BRD se numara si ea printre bancile care pot acorda refinantari de credite pe 10 ani, cu dobanda preferentiala daca alegi sa incasezi veniturile intr-un cont deschis la aceasta banca.

Pentru suma de 50000 lei pe 120 luni, rata lunara va fi de aproximativ 759,47 lei. Dobanda este fixa pe toata perioada contractuala, DAE mediu situandu-se la 13,90%.

Daca vrei un credit de refinantare BRD, tot ce ai de facut este sa completezi formularul de aplicare de pe site-ul lor si sa trimiti documentele de venit solicitate.

Ulterior, banca va analiza informatiile transmise si, dupa analiza, va vira banii necesari pentru inchiderea celorlalte credite.

Credit refinantare nevoi personale CEC Bank

In situatia in care vrei sa beneficiezi de rate mai mici, CEC Bank este o alta banca care iti pune la dispozitie o solutie de refinantare credite pe 10 ani.

Costurile sunt destul de convenabile, DAE fiind 12,34% chiar daca alegi sa nu incasezi veniturile la aceeasi banca.

Astfel, pentru un credit de 50000 lei pe 10 ani, vei achita o rata lunara de 708 lei.
CEC Bank prezinta si avantajul ca nu iti solicita in mod standard garantii sau codebitori.

Credit Practic BT de la Banca Transilvania

Poti schimba contractele de credit actuale si prin intermediul Bancii Transilvania, beneficiind de o singura rata, cu DAE incepand de la 9,43%.

Daca alegi aceasta optiune de refinantare, pentru un credit de 50000 lei pe 10 ani, rata lunara ar veni undeva la 631 lei.

In prezent, Banca Transilvania solicita sa ai un salariu de minim 2500 lei daca vrei sa aplici la aceasta oferta de refinantare.

Credit de refinantare ING Bank

Cu un DAE mediu de 14,55% si rate lunare egale, oferta ING Personal se pozitioneaza in top 5 cele mai bune credite de refinantare bancare.

Avantajele constau in faptul ca primesti decizia de aprobare instant daca mergi intr-o sucursala ING si ai la dispozitie o suma maxima de 180000 lei pentru refinantarea creditelor actuale.

ING accepta sa refinantezi atat alte credite de nevoi personale, cat si conturi de overdraft sau carduri de cumparaturi.

Daca esti deja client al acestei banci, poti vedea direct din Home Bank la ce suma te califici.

Ce implica refinantarea unui credit pe 10 ani?

Analiza gradului de indatorare

Inainte de a incepe procesul de refinantare a unui credit nevoi personale pe 10 ani, bancile vor efectua o analiza amanuntita a gradului de indatorare.

Acesta este raportul dintre datoriile existente si veniturile lunare actuale.

Mai exact, cuantumul datoriilor lunare nu poate depasi 40% din venitul tau, conform gradului maxim de indatorare aplicat de banci.

Verificarea istoricului de credit actual

Analiza istoricului din Biroul de Credit este, de asemenea, obligatorie atunci cand se solicita un credit nevoi personale pe 10 ani. Pentru a-ti creste sansele de aprobare la banci, trebuie sa demonstrezi ca ai un istoric pozitiv, fara intarzieri majore la plata ratelor anterioare.

In schimb, daca ai istoric negativ si restante, acest lucru poate ridica semne de intrebare.

De asemenea, tine cont ca bancile pot impune criterii suplimentare de acordare a unui credit de nevoi personale pe 10 ani. Aici ne referim la existenta unui salariu cat mai bun, o varsta cuprinsa intre 20 si 65 de ani si vechime suficienta in munca.

Documente necesare refinantare credit nevoi personale pe 10 ani

 1. Documente de venit: daca pentru salariati lucrurile sunt mult mai simple de cand bancile verifica direct la ANAF nivelul veniturilor lunare, nu acelasi lucru e valabil si pentru celelalte categorii de remuneratii.
  Lucratorii independenti sau liber profesionistii trebuie sa aduca in continuare acele decizii de impunere sau alte documente care sa ateste sursa veniturilor lunare.
 2. Documente privind creditele existente: extrasele de cont sau documentele care atesta contractele de credit actuale, inclusiv soldul ramas si ratele lunare, sunt necesare la banca pentru a-ti oferi o refinantare care sa acopere datoriile curente.
 3. Documentele celorlalti participanti la credit: chiar daca vorbim de credite de nevoi personale fara garantii, banca actuala iti poate solicita unul sau mai multi codebitori pentru aprobarea sumei necesare pentru refinantare.
  Acestia vor trebui sa fie eligibili, adica sa indeplineasca conditiile de creditare la fel ca tine.

Dupa cat timp poti face refinantare?

In general, ai posibilitatea sa faci refinantare cand doresti, deoarece nu exista o restrictie specifica legata de frecventa unei refinantari.

Cu toate acestea, chiar daca este posibil sa inchei oricand un nou contract de credit, trebuie tinut cont si de costurile sau demersurile suplimentare pe care le implica acest lucru.

Adesea, atunci cand faci o refinantare pentru un credit de nevoi personale pe 10 ani sau chiar mai putin, banca va percepe anumite comisioane.
Ne referim aici la taxele de administrare lunare, comisioanele de rambursare anticipata sau alte costuri pe care le implica analiza dosarului de credit.

Cu alte cuvinte, atunci cand soliciti refinantarea creditelor pe 10 ani, ar trebui sa evaluezi beneficiile potentiale pe care le vei obtine, cum ar fi reducerea ratelor lunare sau modificarea dobanzilor in avantajul tau.
Daca refinantarea va aduce beneficii semnificative, atunci poti merge mai departe.

Nu uita ca este foarte important sa iti evaluezi situatia financiara actuala. Daca te afli intr-o perioada de stagnare din punct de vedere profesional, scaderea ratelor prin refinantare te poate ajuta sa mentii un echilibru in bugetul tau lunar.

De asemenea, daca ai luat creditul anterior cu dobanda variabila si acum vrei sa treci la dobanda fixa pentru a plati mai putin, refinantarea creditelor pe 10 ani merita incercata.

Calculator credit nevoi personale pe 10 ani

Chiar daca majoritatea bancilor acorda credite de refinantare pe 10 ani, nu la toate vei gasi un calculator de refinantare care sa includa aceasta perioada.

Doar primele 3 banci mentionate in topul nostru au pe site un calculator de credit pe 120 luni.

Asadar, daca vrei sa faci un credit nevoi personale pe 10 ani si esti curios cat o sa platesti, poti folosi calculatoarele de rate disponibile pe site-urile BRD, CEC si Raiffeisen Bank.

Retine ca pot fi refinantate pe o perioada de pana la 120 luni doar creditele acordate inainte de 8 iulie 2020.

Daca vrei sa beneficiezi de o refinantare a creditelor pe o perioada de maxim 10 ani, foloseste un calculator de rate pentru a afla exact cu cat se vor reduce ratele lunare.

Lasă un răspuns