Credit nevoi personale 3 luni vechime

Credit Nevoi Personale 3 Luni Vechime? Cate luni cere Banca

Pot sa fac credit cu 3 luni vechime? Cate luni trebuie sa ai lucrate pentru un credit de nevoi personale si care banca acorda cel mai usor credite?

Iulia C.

Obtinerea unui imprumut de nevoi personale poate fi un pas semnificativ pentru indeplinirea unor planuri sau necesitati urgente.

Totusi, inainte de a te aventura in acest demers financiar, trebuie sa intelegi pe deplin cerintele si criteriile pe care bancile le impun pentru a-ti aproba cererea.

Unul dintre aspectele esentiale este vechimea in munca.

Multi solicitanti ai creditelor de nevoi personale se intreaba cat timp trebuie sa lucreze in acelasi loc de munca pentru a fi eligibili la un astfel de imprumut.

Realitatea este ca aceasta intrebare are raspunsuri variabile, in functie de banca la care decizi sa aplici. O sa aflam insa totul in continuare.

Majoritatea bancilor din Romania, cu mici exceptii, impun minim 3 luni vechime la actualul loc de munca si 1 an vechime totala neintrerupta.

Dar cum spuneam, exista si anumite exceptii, iar unele banci pot face derogari de la aceasta regula.

Spre exemplu, Banca Transilvania sau TBI Bank mentioneaza ca trebuie sa ai doar 3 luni vechime pentru a lua un credit de nevoi personale.

De asemenea, pentru a obtine un imprumut in conditii mai putin stricte, solicitantii se pot adresa si unui IFN. Institutiile nebancare precum Hora Credit sau Viva Credit au cerinte mai lejere, in schimb, imprumuturile acordate sunt mult mai scumpe decat la banci.

De ce ai nevoie de o anumita vechime in munca?

Vechimea in munca este unul dintre principalii factori luati in considerare la aprobarea unui credit de nevoi personale.

Bancile vor sa vada ca persoana care aplica pentru credit are un minim istoric de angajare. Acest lucru sugereaza ca exista un venit constant si, prin urmare, persoana respectiva are capacitatea de a rambursa suma imprumutata.

In plus, cele 3 luni la locul de munca actual sunt adesea privite ca perioada de proba. De aceea, majoritatea bancilor impun si o perioada de minim 1 an vehime totala in munca.

In urma indeplinirii acestor conditii, angajatul este vazut ca fiind mai ancorat in pozitia pe care o ocupa, cu sanse mai mici de a-si pierde locul de munca.

Pot obtine credit nevoi personale cu 3 luni vechime?

  • De la banci

Derogarea de la conditiile standard reprezinta exceptia pe care o banca o poate face atunci cand evalueaza cererea unui solicitant de credit.

Practic, derogarea permite bancii sa ia in considerare circumstantele particulare ale solicitantului, facand abstractie de la conditiile standard.

Asa cum am vazut pana acum, majoritatatea bancilor solicita o vechime la locul de munca curent de cel putin 3 luni si o vehime totala in munca de cel putin 1 an. Aceasta cerinta dovedeste stabilitatea profesionala a solicitantului.

Totusi, in cazuri speciale, bancile, pot flexibiliza aceasta conditie si pot accepta solicitarile persoanelor care au vechime totala in munca de numai 3 luni.

Cei care doresc sa obtina un credit nevoi personale cu 3 luni vechime trebuie sa stie ca au nevoie de contract de munca pe perioada nedeterminata.

Contractul de munca pe perioada nedeterminata este perceput de banci ca un semn de stabilitate a locului de munca.

In plus, daca esti angajat la o comanie cunoscuta si nu la o firma de apartament, ai mai multe sanse sa obtii creditul dorit cu numai 3 luni vechime.

Doua exemple notabile de institutii financiare care pot oferi derogari in ceea ce priveste vechimea in munca sunt Banca Transilvania si TBI Bank.

Aceste banci sunt cunoscute pentru abordarea lor flexibila si pentru ca pot accepta solicitantii cu doar 3 luni vechime.

Conditia este sa aiba contract de munca pe perioada nedeterminata si sa fie angajati la o companie cat mai cunoscuta. In acest mod, solicitantul demonstreaza mai multa siguranta si stabilitate in rambursarea imprumutului.

Raiffeisen Bank este un alt exemplu de banca care acorda credite daca ai cel putin 3 luni la locul de munca.

De asemenea, daca ai deja cont la BCR si folosesti produsele lor bancare, vei putea lua un imprumut George cu 3 luni vechime.

Nu ai gasit nicio banca care sa iti ofere creditul dorit? Nicio problema, poti alege si una dintre variantele de mai jos.

Credit cu doar 3 luni vechime IFN

Nu te gandi neaparat la acele institutii de credit cu dobanzi astronomice. BT Direct, care apartine de Banca Transilvania, sau Oney Finance, care acorda carduri de cumparaturi in Auchan, sunt doar 2 dintre IFN-urile la care te poti imprumuta cu 3 luni vechime.

Sa vedem impreuna ce au de oferit aceste IFN-uri cu dobanzi mai omenesti.

Oferta de credit BT Direct (3 luni vechime)

Acest IFN pune la dispozitie atat carduri de cumparaturi, cat si credite de nevoi personale, cu o dobanda care incepe de la putin peste 20%.

Daca vrei un imprumut online, suma maxima ce iti poate fi acordata este 40000 lei.
Rambursezi banii intr-o perioada cuprinsa intre 6 si 59 luni.

Creditul Direct din oferta BT Direct IFN SA poate fi folosit si pentru a refinanta alte imprumuturi pe care le ai in derulare in acest moment.

Ti se acorda acest credit nevoi personale daca detii un contract de munca cu vechime mai mare de 3 luni si ai venituri lunare de minim 640 lei.

Cat te costa? Spre exemplu, daca iei 5000 lei pe o durata de 36 luni (3 ani), vei plati in total 7250 lei, adica o rata lunara in jur de 200 lei.

Oferta credit Oney Finance (3 luni vechime)

Acest IFN, cunoscut in special pentru ca acorda carduri de cumparaturi in Auchan, are in oferta si un credit de nevoi personale cu doar 3 luni vechime.

Suma maxima imprumutata poate fi 25000 lei, iar perioada de rambursare pana la 60 luni.

Costurile sunt similare cu cele practicate de BT Direct, IFN despre care am discutat mai sus.

Concret, pentru aceeasi suma imprumutata (5000 lei) pe 36 luni, vei plati o rata lunara de 217 lei, adica in total vei rambursa 7812 lei.

Oney Finance personalizeaza dobanda in functie de bonitatea clientului, dupa ce verifica istoricul din Biroul de Credit si veniturile sale lunare.

La ambele institutii de credit se poate aplica numai cu buletinul in situatia in care veniturile lunare se vad la ANAF.

Credit online cu 3 luni vechime de la alte IFN

Bineinteles ca pe internet se gasesc alte IFN-uri care pot acorda imprumuturi de nevoi personale chiar si in conditii mai putin stricte. Ne referim aici la Ocean Credit, Hora Credit, Provident sau Viva Credit.

Problema cu aceste institutii financiare nebancare nu o reprezinta cerintele de acordare, ci costurile pe care le implica imprumuturile lor.

Ca idee, uneori DAE poate depasi lejer 2500%. Daca ai incercat sa apelezi la toate optiunile descrise mai sus, in special la bancile mentionate in prima parte a acestui articol, iar demersurile nu au avut succes, te poti gandi in ultima instanta si la un IFN online.

Sper ca stii ca la aceste institutii nebancare poti obtine doar sume mici de bani (de regula pana la 3000 lei). Artificiul consta insa in perioada pe care o alegi pentru rambursarea banilor.

Mai exact, daca iei un imprumut online de la un IFN, alege un creditor care nu percepe dobanda in primele 30 zile.

Sunt o multime de astfel de IFN-uri care acorda noilor clienti credite fara dobanda.

Verifica insa de doua ori perioada in care nu se percepe dobanda si ramburseaza creditul luat cu 1-2 zile inainte de termenul scadent.
In acest fel, beneficiezi de un prim imprumut gratuit.

Sa nu mai spunem ca toate aceste IFN-uri acorda banii mult mai lejer decat bancile si cu siguranta poti obtine un credit cu 3 luni vechime sau chiar mai putin.

Daca ai luat un credit nebancar, fii cu ochii pe termenul de rambursare si lichideaza/inchide contractul de imprumut cu 2-3 zile inainte.

Credit fara vechime in munca, dar cu garantie imobiliara

Daca te afli in mijlocul unei situatii neprevazute si nu cunosti nicio persoana serioasa care ti-ar putea intinde o mana de ajutor, iar la banci nu poti apela din cauza istoricului de credit, sau din cauza ca te afli in perioada de proba, ultima incercare este un credit cu garantii.

Daca esti angajat de curand, sunt multe IFN-uri care te-ar putea finanta in schimbul punerii unui bun sub ipoteca.

De exemplu, poti aduce gaj un teren, masina sau chiar casa.

Daca in privinta unui credit la un amanet auto fara deposedare sunt oarecum de acord, nu pot fi de aceeasi parere atunci cand vine vorba de un imprumut nebancar la care pui gaj propria locuinta.

Chiar daca IFN-urile de acest gen (Claret, Easy Credit) iti pot acorda credite de valoare mare cu garantii imobiliare, daca nu calculezi si estimezi totul foarte bine de la bun inceput, poti pierde bunul ipotecat.

Tine cont si de faptul ca institutiile nebancare, chiar si in situatia existentei unei garantii pentru credit, tot vor percepe dobanzi mai mari decat bancile.

Singurul lor avantaj consta in faptul ca pot fi de acord sa te finanteze cand nimeni altcineva nu ar face-o. Daca ai o garantie suficient de buna, vei gasi chiar si un credit fara acte disponibil online.

Retine ca atunci cand aplici la un credit cu garantie, bunul tau este in joc. Daca nu platesti ratele stabilite prin contract, creditorul va intra in posesia bunului pus gaj.

De aceea, inainte sa apelezi la aceasta varianta, incearca in prima faza sa obtii un imprumut modest de la banca pe care o folosesti in mod curent.

Verifica cate luni trebuie sa ai lucrate pentru un credit de nevoi personale, iar daca nu reusesti sa iei un imprumut in nume propriu, aplica impreuna cu sotia. Daca nici ea nu are suficienta vechime, atunci gaseste un alt codebitor care poate indeplini cerintele bancii.

O alta solutie ar fi sa iei un imprumut CAR fara giranti, insa acesta implica de regula mai multa birocratie  si pasi de parcurs pana te vezi efectiv cu banii in mana.

Prin urmare, obtinerea unui credit nevoi personale cu 3 luni vechime este un proces usor mai complicat, dar pana la urma, se gasesc banci care acorda mici imprumuturi si in aceasta situatie.

In cel mai rau caz, daca esti in perioada de proba si nu ai acumulat suficienta vechime, te poti orienta catre un IFN pentru pesoane fizice.

Lasă un răspuns