Card de credit pentru rau platnici cu istoric negativ

Card de Credit pentru Rau Platnici cu Istoric Negativ?

Restantierii intampina deseori dificultati cand vine vorba de obtinerea unui imprumut. Alternativa o reprezinta un card de credit pentru rau platnici.

Desi multe persoane din Biroul de Credit considera ca nu pot obtine un card de cumparaturi ca rau platnici, realitatea este alta.

Atat bancile, cat si institutiile nebancare pun la dispozitie carduri de credit pentru clientii care au avut un istoric financiar problematic.

Inainte de a vedea ce optiuni sunt disponibile pentru rau platnici ar trebui sa intelegem cum functioneaza un card de credit.

In esenta, cardul de credit este un instrument de plata care iti permite sa imprumuti bani pentru a face diferite achizitii.

De exemplu, daca utilizezi un card de credit pentru rau platnici in scopul de a achizitiona un bun de 500 lei, banca emitenta te va imprumuta cu aceasta suma pentru a finaliza tranzactia dorita.

Dupa un interval de timp specificat in contract, banii trebuie rambursati impreuna cu dobanda si alte taxe asociate.

Acest interval de timp este cunoscut ca perioada de gratie si de obicei variaza intre 21 si 25 de zile. In aceasta perioada nu exista dobanzi pentru cumparaturile efectuate cu cardul de credit.

Daca suma datorata nu e platita in totalitate pana la sfarsitul perioadei de gratie, atunci se vor aplica dobanzile si taxele suplimentare specificate in contract.

Care este limita de credit pentru rau platnici?

In general, un card de cumparaturi are o limita cuprinsa intre 500 si 30000 lei. Limita de credit pentru rau platnici si pentru cei cu istoric negativ la banci poate fi insa mai mica.

Aceasta limita se calculeaza in functie de nivelul de bonitate pe care il prezinta clientul. Scorul obtinut are in vedere venitul lunar, vechimea in campul muncii, dar si istoricul din Biroul de Credit.

Astfel, e usor de inteles de ce un card de credit pentru rau platnici nu poate avea aceeasi limita de credit cu cea oferita unei persoane care nu se afla in baza de date a Biroului de Credit.

Daca doresti sa maresti limita de credit poti propune bancii oferirea unei garantii, astfel incat sa acoperi riscul de neplata.

De asemenea, in situatia in care ai nevoie de mai multi bani, poti opta pentru dechiderea unui card de credit pentru rau platnici nu doar la banca, ci si la un IFN.

Ce conditii sunt necesare la un card de credit pentru rau platnici?

Mai nou, banci precum BCR, ING sau Banca Transilvania ofera posibilitatea de a obtine online un card de cumparaturi, fara deplasari la o unitate fizica.

Totusi, fiecare solicitant e obligat sa intruneasca anumite conditii inainte de a fi eligibil pentru un card de credit.

In primul rand, se tine cont de varsta. Trebuie sa ai de obicei intre 18 si 75 de ani ca sa te incadrezi pentru un card de cumparaturi. Intervalul de varsta le permite asadar atat studentilor, cat si pensionarilor sa primeasca o astfel de finantare fara probleme.

Daca aplici la o banca pentru un card de credit ca rau platnic trebuie sa indeplinesti si un anumit prag de venit. De exemplu, BCR solicita sa ai minim 800 RON ca venit lunar. Este obligatoriu ca sursele de venit sa fie declarate pentru a obtine un card de cumparaturi in mod sigur.

Din acest motiv, cele mai multe sanse pentru a fi acceptati le au evident salariatii cu contract de munca pe perioada nedeterminata si pensionarii pentru limita de varsta.

Un alt criteriu care trebuie indeplinit in vederea obtinerii unui card de credit este tocmai un istoric pozitiv in Biroul de Credit.

Ce se intampla insa daca ai avut restante la alte imprumuturi si deci nu ai un istoric stralucit in baza de date?

Pe de o parte, istoricul negativ iti poate pune probleme la incheierea unui contract de credit, dar pe de alta parte , bancile se dovedesc a fi mai indulgente cand vine vorba de acordarea unui simplu card de cumparaturi pentru rau platnici.

Limita de credit este mult mai mica decat la un imprumut de nevoi personale standard. Asadar, chiar daca bancile verifica daca esti in baza de date a Biroului de Credit, in functie de restante si nivelul acestora, pot emite in continuare un card de cumparaturi.

Nu te astepta sa obtii aceeasi suma la fel ca o persoana care nu are raportate intarzieri in Biroul de Credit. Totusi, important este ca poti rezolva anumite probleme printr-un astfel de card de cumparaturi.

In continuare vom vedea ce sume standard pot obtine cei care aplica pentru aceasta forma de finantare.

Card de credit Banca Transilvania

Aceasta banca ofera in general mai multe tipuri de caduri de credit pentru cumparaturi in rate. Cele mai populare dintre ele poarta denumirea de STAR.

In functie de venitul tau si de celelalte conditii pe care le indeplinesti te poti incadra la o suma maxima cuprinsa intre 25000 lei si 150000 lei.

Bineinteles ca daca esti rau platnic probabil ca vei avea la dispozitie o limita de credit mai mica, conform situatiei tale financiare.

Pentru fiecare dintre aceste carduri de credit, perioada de gratie este de maxim 55 zile.

Ca si costuri standard, un card de cumparaturi de la BT vine insotit de un comision de emitere si de o taxa de administrare anuala.

In prezent, dobanda anuala efectiva pentru un card de cumparaturi STAR este in jur de 26%, daca luam in considerare un imprumut in valoare de 10000 RON.

Card de credit BCR

Desi nu specifica niciunde ca acorda carduri de cumparaturi si pentru rau platnici, daca este sa analizam oferta obisnuita BCR putem deduce care sunt conditiile de obtinere a unei asfel de finantari.

La fel ca Banca Transilvania, BCR are mai multe carduri de credit disponibile pentru doritori. De exemplu, cardul standard iti ofera o limita de bani cuprinsa intre 1000 si 20000 lei.

Daca alegi sa faci cererea online, atunci nu vei plati comisioane de emitere si administrare.

In ceea ce priveste perioada de gratie, aceasta este de maxim 55 de zile, exact ca la Banca Transilvania.

Card de credit ING

Daca vrei un card de cumparaturi pe care sa il obtii cat mai repede, atunci te poti orienta catre oferta celor de la ING.

Daca indeplinesti conditiile acestora, atunci poti ridica cardul pe loc. Limita de credit disponibila in mod obisnuit este de 35000 lei, iar dobanda anuala se situeaza in pragul de 25%.

Principala conditie de acordare are in vedere un venit minim care trebuie sa fie mai mare decat salariul minim pe economie.

La fel ca la alte tipuri de carduri de credit, si la ING beneficiezi de anumite avantaje, precum cashback la cumparaturi in anumite magazine si un anumit numar de rate fara dobanda.

De asemenea, daca ai deja un card de credit, il poti refinanta prin oferta celor de la ING , astfel incat in final sa obtii un cost total mai mic de plata.

Card de credit pentru rau platnici emis de IFN?

In situatia in care nu reusesti sa te incadrezi la un card de cumparaturi oferit de o banca, atunci poti incerca varianta de a apela la un IFN.

Dupa cum ai observat, bancile au un set de reguli standard dupa care se ghideaza atunci cand acorda orice fel de tip de credit. Una dintre principalele reguli consta in a nu avea, daca se poate, istoric negativ.

Desi sunt banci care emit un card de cumparaturi si pentru rau platnici, adevarul este ca aceste situatii sunt rare si depind de o serie intreaga de factori.

Daca te afli in postura de a avea nevoie urgent de bani, atunci poti aplica pentru un card de credit de la un IFN. Aceste societati de creditare au dobanzi mai mari, dar tind sa ofere mai usor imprumuturi persoanelor cu istoric negativ.

Una dintre aceste optiuni este Axi Card, un IFN care iti poate pune la dispozitie o suma de maxim 3500 lei pentru inceput. Cererile pentru acest card de credit nu sunt limitate in functie de istoricul din Biroul de Credit, astfel ca oricine poate obtine un imprumut. Cerinta principala este ca solicitantul sa aiba un venit dovedibil.

Poti afla foarte simplu daca solicitarea unui card de credit pentru rau platnici a fost aprobata de acest IFN, deoarece vei fi informat rapid de stadiul solicitarii prin SMS.

Dobanda anuala efectiva este mult mai ridicata decat la un card de cumparaturi standard de la banca. Vorbim de o valoare DAE de aproape 87%.

In situatia in care nu indeplinesti obligatiile de plata contractuale, vei mai achita si dobanzi penalizatoare, care vor spori costurile totale ale acestui imprumut.

In timp ce cardul de credit pentru rau platnici poate fi obtinut printr-un simplu apel telefonic, vedem ca dobanda si celelalte taxe nu sunt deloc de neglijat.

Axi Card e o metoda destul de facila de a face rost de bani atunci cand bancile refuza sa iti ofere un card de cumparaturi din cauza istoricului negativ.

Imbunatateste istoricul negativ printr-un card de credit

Platile sau restantele inregistrate la un card de cumparaturi obtinut de la o banca sau un IFN sunt raportate in baza de date a Biroului de Credit.

Astfel, daca ai deja istoric negativ din cauza unui credit anterior, prin obtinerea unui card de cumparaturi folosit in mod responsabil, ai posibilitatea sa indrepti situatia din Biroul de Credit.

Concret, orice rata achitata pentru utilizarea cardului de credit cantareste pozitiv si iti poate imbunatati in final scorul de credit.

Asadar, daca reusesti sa iei un card de credit ca rau platnic, incearca pe cat posibil sa ai un comportament responsabil de plata, astfel incat sa nu intarzii cu ratele si sa scapi in final de statutul de restantier.

One thought on “Card de Credit pentru Rau Platnici cu Istoric Negativ?

  1. Doresc să refinanțez poprirea pt a rămâne cu o rata mai mică! Vreau să scap de datorii! Mă puteți ajuta?

Lasă un răspuns