Credit cu poprire

Credit cu Poprire pe Salariu. Imprumut nou vs Refinantare

Daca am poprire pe salariu mai pot face credit?

Atunci cand salariu si celelalte venituri sunt poprite din cauza unor datorii restante, devine dificil sa iti gestionezi bugetul.

In cele mai multe cazuri, executorul judecatoresc obtine dreptul legal de a institui poprire pe salariu, ceea ce obliga angajatorul sa iti retina o parte din venituri.

Acest lucru pune presiune imensa pe bugetul intregii familii si se poate ajunge intr-o situatie financiara precara.

Daca te confrunti cu poprire pe salariu, o optiune pe care o poti lua in considerare este refinantarea.

Aceasta ofera posibilitatea contractarii unui nou imprumut pentru achitarea datoriilor existente.

Refinantarea reduce ratele lunare prin obtinerea unei dobanzi mai bune.

Cu toata acestea, bancile pot considera ca fiind riscanta acordarea oricarui nou credit in contextul in care exista deja un ordin de poprire pe veniturile si conturile tale.

O optiune extrema poate fi si apelarea la un credit nebancar, unde primesti banii in mana sau la domiciliu.

Institutiile financiare nebancare sunt mai flexibile din acest punct de vedere si te poti astepta sa primesti un credit chiar daca ai poprire pe o parte din salariu.

Acestea ofera mai multe posibilitati de incasare a banilor dupa ce iti aproba un imprumut.

Primirea banilor in mana e solutia prin care te asiguri ca primesti integral suma imprumutata, fara a fi retinuta de banca.

Acest credit in numerar este insa cea mai scumpa varianta de a primi un imprumut nou cand ai poprire. Poate fi privita ca o solutie temporara de a acoperi cheltuieli urgente.

Sechestrul sau poprirea veniturilor poate provoca dificultati financiare atunci cand nu ai alte fonduri la dispozitie.

Obtinerea unui credit bancar e anevoioasa si cea mai rentabila solutie in acest caz e accesarea unei refinantari prin care poti scapa uneori de intreaga datorie, platind lunar o dobanda mai mica decat la creditele existente.

Care e procentul pe care se poate pune poprire?

Totul depinde de numarul datoriilor pe care le ai.

In cazul unei singure datorii, creditorul sau institutia statului poate infiinta poprire pe o treime din totalul veniturilor.

Daca sunt mai multe datorii, se poate pune sechestru pe maxim 50% din venituri.

Aceste procente sunt legiferate de Codul de procedura civila pentru a preveni abuzurile care pot aparea din partea creditorilor si a executorilor judecatoresti.

Atentie ca anumite tipuri de venituri sunt protejate din punct de vedere legal si nu pot fi poprite (alocatii, indemnizatii, asigurari sociale etc).

Dupa cat timp poti face credit daca ai avut poprire?

Daca vi s-a ridicat poprirea si intre timp vreti sa faceti un credit, e posibil sa va puteti califica instant.

Bancile nu au nimic impotriva daca nu apareti cu istoric negativ in prezent.

Totusi, de obicei, daca ati avut poprire din cauza unui credit neachitat, atunci e posibil sa va aflati inca in Centrala Riscurilor Bancare sau in Biroul de Credit.

Pentru a contribui la imbunatatirea scorului de credit dupa ce ati scapat de o poprire pentru restante neplatite la timp, e momentul sa va ganditi sa reduceti si gradul de indatorare de care tin cont bancile, in special.

Nu va grabiti, asadar, sa luati un imprumut nou daca nu este necesar.

Faceti mai intai o interogare in baza de date a Biroului de Credit si verificati daca va mai aflati pe lista cu rau platnici. Daca se intampla acest lucru, atunci trebuie sa va adresati bancii care v-a raportat pentru a elimina inregistrarea.

Doar dupa aceea va recomand sa aplicati la un nou imprumut.

Credit nevoi personale pe 10 ani pentru cei cu poprire?

In situatia in care aveti o poprire pe salariu si doriti sa obtineti un credit trebuie sa stiti ca decizia privind aprobarea finantarii ramane la latitudinea bancii.

Pe langa poprire, bancile mai examineaza si alti factori precum scorul de credit al solicitantului, venitul total dar si ponderea dintre datorii si venituri.

In general, popririle pe salariu fac mai dificila aprobarea unui credit de nevoi personale deoarece bancile tind sa se fereasca de solicitantii care au avut datorii restante.

Motivul este unul simplu: creditorul nu poate fi sigur ca isi va colecta ratele daca exista un sechestru pe veniturile solicitantului.

Totusi e important sa retineti ca e posibil sa existe in continuare banci care sa ofere un credit cu poprire.

Un astfel de exemplu este Banca Transilvania, care mentioneaza ca poate aproba un credit numai in cazul in care odata cu acesta se achita si datoriile pentru a desfiinta poprirea.

Plata datoriilor se poate efectua fie din surse poprii, fie din suma oferita ca imprumut de catre BT.

Perioada maxima insa pentru orice nou imprumut de nevoi personale nu va depasi 5 ani. Daca doresti credit pe 10 ani, atunci cel mai probabil vorbim de o refinantare.

Am poprire pe salariu, vreau refinantare daca se poate?

Daca veniturile tale sunt puse sub sechestru de alte institutii de finantare, refinantarea poate fi dificila, deoarece se poate intampla ca acesti creditori sa aiba prioritate in a primi banii.

In acest caz, cel mai bine ar fi sa discuti cu fiecare dintre creditori si sa vezi daca exista optiuni pentru a ajunge la un acord cu acestia in privinta platii datoriilor actuale.

Poti incerca sa negociezi termeni mai buni de plata, cum ar fi perioade mai lungi de rambursare sau rate mai mici, sau poti incerca sa obtii o restructurare a datoriei, prin care sa reduci suma totala de plata.

Aceasta restructurare, asemanatoare refinantarii implica obtinerea unui nou credit care sa acopere toate datoriile anterioare, astfel incat sa ai o singura rata lunara de plata.

Deoarece creditul nou necesita un venit stabil si constant pentru a fi aprobat, este posibil sa intampini dificultati in obtinerea unui imprumut de consolidare a datoriilor in aceasta situatie.

Poti incerca, de asemenea, sa consulti un consilier financiar (broker) pentru a te ajuta sa gasesti cea mai buna solutie in situatia ta specifica.

Este important sa actionezi cat mai curand posibil pentru a gestiona datoriile si pentru a evita problemele financiare pe termen lung.

In plus, este important sa fii realist cu privire la capacitatea ta de a plati datoriile existente. Ar trebui sa faci un buget lunar si sa iti evaluezi veniturile si cheltuielile, astfel incat sa poti vedea cat poti plati lunar pentru datoriile existente.

Poti incerca sa reduci cheltuielile neesentiale, astfel incat sa poti economisi mai mult pentru a plati datoriile.

In final, este important sa ai rabdare si sa fii perseverent in gestionarea datoriilor. In functie de situatia ta financiara, poate dura ceva timp sa platesti datoriile existente si sa reusesti sa faci o refinantare.

Credit rapid daca ai popriri

Daca nu reusesti sa iei un credit de la banca, mai exista o solutie de finantare propusa de anumite IFN-uri.

Acestea sunt mai deschise clientilor cu istoric negativ si uneori sunt dispuse sa ofere un imprumut daca ai poprire.

Vorbim in special de acele societati de creditare care pot gestiona imprumutul prin reprezentanti ce se deplaseaza la domiciliul clientului, ca iCredit sau Provident.

Astfel de IFN-uri acorda bani in mana si colecteaza ratele in persoana. Se evita in acest mod transferul banilor intr-un cont care poate fi poprit.

Dezavantajul este ca aceste credite rapide vin adesea cu dobanzi mari si pot fi costisitoare pe termen lung.

De aceea este important ca persoanele care aplica sa inteleaga termenii imprumutului inainte de a accepta finantarea deoarece e posibil sa nu poata intotdeauna sa ramburseze intreaga suma sau dobanda, ceea ce echivaleaza cu costuri mari si taxe de intarziere.

Din acest motiv se recomanda ca persoanele cu datorii sa caute mai intai o oferta bancara cu dobanda rezonabila daca doresc un credit cu poprire pe venituri.

Este important sa fii atent la orice clauze si conditii ale noilor imprumuturi sau credite pe care le obtii pentru consolidarea datoriilor. Asigura-te ca intelegi in detaliu costurile, termenii si conditiile, inclusiv penalitatile pentru plati tarzii sau intarzieri la plata.

Verifica daca exista comisioane ascunse sau alte costuri care ar putea sa creasca suma totala a datoriei.

De asemenea, trebuie sa acorzi atentie si scorului de credit. Daca ai probleme financiare, scorul tau de credit poate fi afectat, ceea ce poate face mai dificila obtinerea unui nou imprumut.

In acest caz, ar trebui sa cauti solutii pentru a imbunatati scorul tau de credit, cum ar fi plata la timp a datoriilor sau reducerea altor datorii existente.

In concluzie, gestionarea datoriilor atunci cand veniturile tale sunt poprite poate fi dificila, dar exista optiuni disponibile pentru a reduce stresul financiar si pentru a elimina datoriile.

3 thoughts on “Credit cu Poprire pe Salariu. Imprumut nou vs Refinantare

  1. Bună ziua cum as putea sa fac o refinantare daca eu am o oprire pe cont nu pot să-mi plătesc nici banca și nici alte datorii pe care le am, ce pot face și cum pot face un imprumut sa mi le platesc?

Lasă un răspuns