Credit cu indemnizatie crestere copil

Credit cu Indemnizatie Crestere Copil la Banci

Te gandesti sa iei un credit nevoi personale cu indemnizatie crestere copil, un credit ipotecar sau un card de cumparaturi? Afla topul acelor banci care accepta indemnizatia crestere copil ca sursa de venit pentru obtinerea unui imprumut.

Stim cu totii ca, pe langa fericirea adusa de cel mic, viata de parinte vine cu o multime de provocari financiare. Daca te-ai hotarat sa iei un imprumut pentru a face fata valului de cheltuieli sau pentru a-ti imbunatati confortul familial, citeste in continuare tot ce trebuie sa stii despre creditul cu indemnizatie crestere copil.

Majoritatea bancilor sunt destul de deschise sa ofere credite atunci cand te afli in concediu de maternitate. Totusi, exista cateva aspecte importante de cate trebuie sa tii cont. Nu toate bancile au aceleasi reguli, motiv pentru care uneori poti gasi dificila obtinerea unui credit cu indemnizatie crestere copil.

Merita sa arunci o privire mai atenta la cum poti sa obtii insa credit fara sa te pierzi in haosul documentelor sau a termenilor financiari.

Vom explora impreuna tipurile de credite disponibile cu indemnizatie crestere copil si vom vedea criteriile de eligibilitate.

De asemenea, vei afla care e procesul de aplicare si care sunt alternativele la creditele bancare.

Asadar, ai micutul acasa si, desigur o multime de cheltuieli in crestere. Si, uneori, buzunarul nu mai tine pasul cu pasii mici si rapizi ai celui mic.

Iata, asadar, pentru ce tipuri de finantari poti opta:

Credit nevoi personale cu indemnizatie crestere copil

Poti solicita un credit de nevoi personale care iti permite sa folosesti suma imprumutata pentru diverse cheltuieli, inclusiv pentru cele legate de cresterea copilului.

Credit ipotecar cu indemnizatie crestere copil

Daca intentionezi sa achizitionezi o locuinta prin programul Prima Casa, sau alt tip de credit imobiliar care sa iti permita sa faci modificari la o locuinta existenta, atunci trebuie sa aplici la acele banci care accepta indemnizatia de crestere copil.

Card de credit cu indemnizatie crestere copil

Daca ai nevoie de bani pentru cumparaturi legate de cresterea copilului si nu numai, atunci te poti gandi la obtinerea unui card de credit cu o dobanda avantajoasa si o limita generoasa de credit.

Overdraft cu indemnizatie crestere copil

Desi in mod obisnuit este un produs financiar adresat salariatilor, poti solicita un descoperit de cont si cu alte tipuri de venituri, cum ar fi indemnizatia crestere copil.

Banca unde ai deschis contul bancar iti poate pune la dispozitie o suma suplimentara de bani pe care sa o returnezi intr-un termen scurt.

Credit pentru educatie

Daca te gandesti deja la viitorul copilului tau trebuie sa stii ca unele banci ofera optiuni de creditare specializate pentru a acoperi cheltuielile legate de educatia copilului.

Banci care accepta indemnizatie crestere copil

Dupa cum spuneam, majoritatea bancilor pot lua in calcul partial sau complet indemnizatia de crestere copil ca sursa de venit pentru acordarea unui credit.

Exista anumite particularitati in cazul fiecarei banci, asa ca hai sa vedem ce oferte ne-au pregatit acestea.

BRD Credit cu indemnizatie crestere copil

BRD ia in calcul veniturile obtinute pe perioada concediului de maternitate, alaturi de alte surse de venit, daca exista. Pentru mai multe sanse de a obtine suma dorita, ia in considerare si aducerea unui codebitor care sa garanteze creditul cu veniturile sale.

BRD poate oferi pe baza indemnizatiei de crestere copil atat credite de nevoi personale, cat si credite pentru achizitia de locuinte, daca ai un istoric cert de angajare inainte de a intra in concediu de maternitate.

Va trebui sa dovedesti vechimea in munca cu documente de la angajator.

ING Credit cu indemnizatie crestere copil

Una dintre vestile bune este ca ING Bank ia in considerare indemnizatia de crestere copil ca venit principal, fara a mai fi necesari codebitori.

Fie ca e vorba de un credit de nevoi personale sau de unul ipotecar, vei avea nevoie de adeverinta de salariu cu ultimele venituri obtinute la angajator.

De asemenea, ING solicita dovada primirii indemnizatiei prin ultimul talon pus la dispozitie de autoritati. Este posibil sa ai nevoie si de decizia care sta la baza acordarii indemnizatiei.

Banca Transilvania Credit cu indemnizatie crestere copil

Conditiile Banca Transivania privind acordarea unui credit prevad ca solicitantul sa aiba venituri stabile de minim 3 luni, fie ca e vorba de salarii, pensii sau indemnizatii.

In cadrul aplicarii pentru un imprumut la BT sunt necesare documentele care atesta sursele de venit, respectiv decizia emisa de AJPIS si ultimul talon cu indemnizatia.

Ulterior, se va intocmi o decizie pe baza documentelor de venit si se va specifica suma pe care o poti obtine si eventualele conditii suplimentare pe care trebuie sa le indeplinesti.

First Bank Credit cu indemnizatie crestere copil

La fel ca in cazul ING, First Bank ia in calcul o pondere de 100% din indemnizatie. Acest lucru inseamna ca te poti califica la un credit de nevoi personale dar si la imprumuturi ipotecare daca te afli in concediu de crestere copil.

In functie de suma solicitata, este posibil sa aplici impreuna cu unul sau mai multi codebitori.

In orice caz, First Bank solicita garant ipotecar unul dintre soti atunci cand se aplica pentru un imprumut cu indemnizatie crestere copil.

Justificarea veniturilor se poate realiza prin semnarea acordului de interogare in baza de date ANAF, iar daca acest lucru nu e concludent, va fi necesara adeverinta de la ultimul angajator sau extrasul REVISAL.

Idea Bank Credit cu indemnizatie crestere copil

Una dintre bancile digitale din Romania, Idea Bank poate oferi finantari diverse pentru persoanele aflate in concediu de maternitate.

In situatia in care solicitantul doreste incheierea unui credit de nevoi personale sau a unui credit imobiliar doar cu venituri din indemnizatie atunci va fi necesar prezentarea unui garant pentru imprumut. Acesta trebuie sa fie salariat sau sa aiba alte surse de venit asimilate.

Idea Bank pune insa la dispozitie si carduri de cumparaturi, situatie in care poti aplica fara codebitor doar pe baza indemnizatiei de crestere copil.

BCR Credit cu indemnizatie crestere copil

In situatia in care doresti sa aplici la BCR pe perioada concediului de maternitate trebuie sa stii ca aceasta banca ia in considerare doar partial veniturile din indemnizatii. De asemenea, BCR solicita minim un codebitor cu venituri obisnuite.

Documentele necesare sunt cele obisnuite in situatia in care clientul opteaza pentru un credit fara garantii: talon si decizia privitoare la indemnizatie, adeverinta de la angajator sau acord de verificare ANAF.

Poti opta pentru BCR in special daca ai nevoie de un credit de mica valoare sau un card de cumparaturi, avand in vedere ca se ia in calcul doar undeva la 25% din valoarea indemnizatiei.

Conditii pentru a lua un credit cu indemnizatie crestere copil

Pe langa documentele care atesta primirea unei indemnizatii de crestere copil, la majoritatea bancilor va trebui sa indeplinesti si alte conditii pentru a obtine o finantare.

In primul rand atunci cand  mergi la banca specifica toate sursele tale de venit din prezent. Dupa cum am vazut, BCR sau alte banci, iau in considerare doar o mica parte din indemnizatie ca pondere de venit.

Daca ai un job part time sau alte venituri declarate, atunci nu uita sa mentionezi acest lucru ofiterului de credite.

In acest mod, in functie si de gradul maxim de indatorare, poti obtine o suma mai mare de bani in cadrul contractului de credit.

De asemenea, istoricul tau financiar joaca un rol foarte important in decizia acordarii sau neacordarii unui nou imprumut. Inainte sa aplici la un imprumut, verifica situatia din Biroul de Credit. Afla scorul FICO dupa care se ghideaza bancile atunci cand evalueaza bonitatea unui client.

Daca stii ca ai avut intarzieri mai mari de 30 zile la alte imprumuturi, cel mai probabil acum ai istoric negativ in Biroul de Credit si trebuie sa vezi cum faci sa rezolvi acest lucru.

De exemplu, daca exista motive intemeiate, poti solicita gratuit stergera datelor din Biroul de Credit.

Totodata, trebuie sa acorzi atentie si gradului de indatorare. Acesta se determina de catre banca in functie de veniturile si cheltuielile tale lunare. Daca mai ai alte credite in derulare, atunci este posibil ca banca sa iti ofere o suma mult mai mica din cauza gradului ridicat de indatorare.

Starea civila e un alt criteriu care joaca rol esential in acordarea unui credit cu indemnizatie crestere copil. Bancile pot solicita existenta unui codebitor in persoana unuia dintre soti pentru a aproba valoarea creditului dorit.

Celelalte conditii de eligibilitate tin de documentatia si pentru a lua un credit intotdeauna vei avea nevoie de buletin, certificat de nastere, certificat de casatorie daca e cazul, documente de venit etc.

Credit rapid cu indemnizatie crestere copil?

Daca te afli in concediu de maternitate iar indemnizatia de crestere copil este singura ta sursa de venit, atunci probabil ca intampini dificultati financiare care te fac sa te gandesti la obtinerea unui credit.

In situatia in care ai aplicat la banci si din diverse motive cererea ta a fost respinsa, sa stii ca exista si alternativa creditului online de la un IFN.

Institutiile financiare nebancare care ofera imprumuturi online nu sunt la fel de severe si restrictive in ceea ce priveste conditiile de creditare.

Daca la banci indemnizatia de crestere copil este adesea luata in considerare ca venit secundar, in ceea ce priveste IFN-urile, acestea accepta in totalitate indemnizatia ca sursa principala de venit.

Asadar, te poti califica pentru un imprumut online, fara multe documente si fara plimbari pe la sediile bancilor.

Ca sa iei un credit rapid cu indemnizatie crestere copil ai nevoie in principal de extrasul de cont lunar din care sa reiasa ca primesti aceasta remuneratie de la stat.

Persoanele cu istoric negativ care se afla pe lista cu rau platnici sunt de asemenea eligibile de cele mai multe ori pentru un credit rapid online.

Este adevarat ca toate aceste imprumuturi acordate de societati nebancare au comisioane mari si dobanzi foarte ridicate.

Totusi, in situatia in care esti la primul imprumut de acest gen, poti gasi un IFN care sa iti finanteze nevoile cu 0% dobanda. Trebuie sa acorzi atentie insa datei scadente!

Depasirea termenului de plata duce la acele dobanzi sau taxe de penalizare colosale.

Gasirea unui credit cu indemnizatie crestere copil pare initial un proces mai dificil, dar asa cum vezi, exista atat banci care au in oferta solutii de finantare adaptate acestei situatii, cat si IFN-uri sau alte societati de creditare la care poti sa apelezi daca ai nevoie de un credit mai mic.

Lasă un răspuns