Credit cu buletin provizoriu

Credit cu Buletin Provizoriu de la Banci si IFN?

Carte de identitate provizorie la banca? In unele tari, inclusiv in Romania, este posibil sa obtii un credit cu buletin provizoriu.

Ne referim la acel act de identitate emis de autoritatile locale pentru a inlocui buletinul de identitate obisnuit si pentru a servi drept document de identitate temporar.

Aceasta practica se aplica in general pana cand titularul primeste buletin de identitate permanent.

Daca doresti sa primesti un credit cu carte de identitate provizorie, trebuie sa specifici bancii problema care a dus la emiterea acestui act cu valabilitate limitata.

Totusi, unele banci prefera sa ofere imprumuturi numai daca solicitantul are un buletin de identitate permanent.

Poate te intrebi de ce. Ei bine, buletinul de identitate obisnuit are o valabilitate mai lunga si acest lucru ofera mai multa stabilitate in cadrul incheierii unui contract de credit.

De asemenea, buletinul de identitate emis in Romania este recunoscut si acceptat de majoritatea institutiilor financiare din tara.

De-a lungul timpului, bancile si institutiile financiare au dezvoltat o incredere in buletin ca mijloc de verificare a identitatii. Cu toate acestea, asta nu inseamna ca nu poti lua un credit cu buletin provizoriu de la anumite banci.

De asemenea, la majoritatea bancilor regasim acum in ofera si un credit doar cu buletinul fara adeverinta de salariu.

Cerinte suplimentare pentru cei cu carte de identitate provizorie

Dupa cum spuneam, nu toate bancile sunt dispuse sa incheie contracte de credit cu persoanele care au buletin provizoriu.

Institutiile financiare pot verifica mai multe etape pana sa aprobe o solicitare cu buletin provizoriu.

Este posibil ca banca sa contacteze autoritatile locale sau serviciul de evidenta a populatiei pentre a confirma ca solicitantul este persoana care aplica intr-adevar pentru credit.

In cazul unui credit ipotecar pe termen lung, banca poate solicita ca un notar public sa confirme identitatea solicitantului in timpul procesului de autentificare a documentelor. Acest lucru poate implica o intalnire cu notarul in care solicitantul trebuie sa prezinte buletinul de identitate provizoriu pentru a confirma ca e persoana din document.

Aceste conditii suplimentare in cazul unui credit cu buletin provizoriu sunt implementate de banci pentru a preveni fraudele sau identitatile false.

Prin aceste masuri, banca doreste sa se asigure ca toate informatiile sunt corecte si ca tranzactia se desfasoara intr-un mod legal.

Asadar, buletinul de identitate provizoriu poate fi acceptat in anumite situatii la incheierea unui contract de credit, dar sub rezerva unor verificari si proceduri suplimentare.

Cati bani acorda bancile cu buletin provizoriu?

Sumele de bani pe care le poti obtine de la banci variaza, insa pot fi ceva mai mici din cauza buletinului provizoriu.

Unii creditori pot fi mai flexibili si pot permite obtinerea unui credit ipotecar cu buletin provizoriu, in timp ce altii pot limita accesul doar la credite mici, de nevoi personale.

Durata de valabilitate a buletinului provizoriu poate influenta sumele de bani pe care le poti obtine.

Daca buletinul provizoriu are o valabilitate scurta de numai cateva saptamani, institutiile financiare ar putea fi mai putin dispuse sa acorde sume mari de bani, deoarece exista riscul ca documentul sa expire inainte de rambursarea creditului.

In multe cazuri, institutiile financiare vor verifica si istoricul tau de credit inainte de a acorda un imprumut. Un istoric pozitiv in Biroul de Credit poate contribui la obtinerea unei sume mai mari, indiferent de tipul de act de identitate pe care il detii.

Conditii pentru un credit cu buletin provizoriu

De regula, institutiile financiare si bancile care ofera imprumuturi cu carte de identitate provizorie solicita indeplinirea urmatoarelor conditii:

  • Sa fii cetatean al tarii unde soliciti imprumutul;
  • Sa ai varsta minima legala pentru a incheia un contract de credit;
  • Sa ai buletinul de identitate in termen de valabilitate;
  • Sa ai o sursa de venit care sa iti permita rambursarea imprumutului la timp.

Pasi de urmat pentru un credit cu buletin provizoriu

Pentru a obtine un imprumut cu buletin de identitate provizoriu trebuie sa indeplinesti cativa pasi.

In functie de banca la care aplici, va trebui sa treci prin urmatoarele etape:

  1. Prezentarea documentelor necesare pentru a dovedi identitatea si veniturile tale;
  2. Completarea cererii de imprumut, furnizand toate informatiile solicitate;
  3. Semnarea contractului de imprumut in termenii prevazuti de banca;
  4. Primirea sumei de bani solicitate si respectarea termenilor de rambursare;
  5. Returnarea banilor primiti in conformitate cu conditiile contractuale.

Este important sa studiezi oferta bancilor si sa fii atent la conditiile imprumutului, inclusiv la valoarea dobanzii si la celelalte costuri asociate.

Durata de valabilitate buletin provizoriu

In mod obisnuit, buletinul de identitate provizoriu are o durata de valabilitate limitata. Valabilitatea poate varia, dar in general acest act este emis pe o perioada cuprinsa intre 1 luna si 1 an. Acest interval ofera titularului suficient timp pentru a solutiona problema legata de buletinul permanent, cum ar fi schimbarea adresei sau inlocuirea buletinului pierdut sau furat.

Buletinul provizoriu poate fi folosit pentru diferite scopuri, cum ar fi incheierea unui contract cu un furnizor de servicii, deschiderea unui cont bancar sau pentru obtinerea unui credit de nevoi personale.

Cu toate acestea, este important sa verifici conditiile fiecarei banci pentru a te asigura ca un imprumut poate fi acordat si in situatia ta.

O sursa de venit stabila sau vechimea constanta in munca pot fi factori la fel de importanti atunci cand se aproba un credit.

Tipuri de credite disponibile cu carte de identitate provizorie

Fara dar si poate, in societatea actuala, creditele reprezinta o parte integranta a vietii. Aceste instrumente ofera oportunitati dar si responsabilitati pe masura.

Iata ce tipuri de credit sunt disponibile cu CIP (carte de identitate provizorie):

  • Credit de nevoi personale: acest tip de imprumut este destinat pentru aproape orice, de la achizitionarea de produse electronice pana la mobila sau renovari in locuinte. Ai de obicei optiunea de a alege intre rate cu dobanda fixa sau variabila, iar termenul de rambursare e de 5 ani.
  • Credit auto: daca visezi la o masina noua sau second hand, creditul auto poate fi cea mai buna solutie. Institutiile financiare iti pot oferi bani pentru achizitionarea masinii, iar aceasta va servi ca si garantie pentru credit.
  • Credit ipotecar: desi este mai dificil de obtinut cu buletin provizoriu, acest tip de credit este specific cumpararii de locuinte. Suma imprumutata este garantata cu imobilul si daca ai carte de identitate provizorie s-ar putea sa ai nevoie de 1 sau mai multi codebitori. Termenul de rambursare este unul extins, intre 15 si 30 ani.
  • Credit pentru studii: daca te afli in cautarea unui nivel superior de educatie sau vrei sa sustii studiile copiilor tai,  creditul pentru studenti poate acoperi costurile cu scoala, cazarea si alte cheltuieli aferente. Unele banci permit amanarea platii pana dupa absolvire.
  • Credit pentru inceperea unei afaceri: daca ai o idee de afacere sau detii deja o companie, un credit pentru firme noi si nu numai poate furniza capitalul de care ai nevoie pentru dezvoltarea unui business. Acesta poate fi garantat cu activele firmei sau bunurile personale.
  • Credit de refinantare: daca ai credite existente la care platesti dobanzi mari, poti solicita refinantarea lor pentru a le inlocui cu un imprumut mai avantajos, astfel incat sa economisesti bani pe termen lung.
  • Card de cumparaturi: multe dintre cardurile de credit ofera optiunea de a plati in rate pentru cumparaturile pe care le faci. Aceste carduri de credit pot fi acordate adesea si cu buletin de identitate provizoriu.

Fiecare banca are propriile sale reguli si prin urmare poate sau nu sa accepte cererile persoanelor cu carte de identitate provizorie.

Daca ai fost refuzat de banci, poti apela si la un IFN. Aceste institutii financiare sunt mai flexibile si pot aproba solicitarile celor cu buletin provizoriu, adesea fiind vazute de cei cu istoric negativ ca niste banci care nu lucreaza cu Biroul de Credit.

Acesta este un avantaj pentru cei care nu au buletin de identitate permanent sau care se afla in procesul de obtinere a unui document de identitate nou.

Un alt aspect important este timpul redus de aprobare intalnit la IFN-uri. In multe cazuri, poti primi banii in cateva ore sau chiar mai repede. Cu toate acestea, retine ca institutiile nebancare pot avea costuri foarte ridicate comparativ cu bancile.

Acest lucru se datoreaza si riscului mai mare pe care il presupune acordarea unui credit cu buletin provizoriu, fara garantii sau avans.

Alt aspect de luat in seama este termenul de rambursare mai scurt regasit in cazul IFN-urilor. De obicei, ai la dispozitie in jur de cateva luni sau maxim 1 an pentru returnarea creditului.

Asigura-te ca esti in masura sa faci fata acestor plati inante de a lua un credit cu buletin provizoriu de la IFN.

Accesibilitatea unui imprumut cu buletin provizoriu in Romania

Pentru cei care nu dispun de un buletin de identitate permanent, imprumuturile cu carte de identitate provizorie reprezinta o solutie accesibila. Cu toate acestea, exista putine banci care dau credit cu buletinul, in general.

In comparatie cu produsele bancare unde exista conditii mai stricte, institutiile financiare nebancare (IFN) care ofera imprumuturi cu buletin provizoriu inteleg ca anumite circumstante pot face dificila detinerea unui act de identitate permanent.

De exemplu, in cazul in care te-ai mutat intr-un oras nou si nu detii o proprietate, aceste imprumuturi cu buletin provizoriu iti pot oferi o solutie temporara pentru a trece peste nevoile financiare urgente.

Este important sa fii constient de faptul ca aceste credite pot avea o perioada mai scurta de rambursare decat cele standard. Acest lucru poate insemna ca vei fi nevoit sa rambursezi suma imprumutata intr-un interva lde maxim cateva luni.

Neplata in termenul stabilit poate avea consecinte negative, cum ar fi penalitatile de intarziere si cresterea datoriilor totale.

Exista mai multe modalitati de a plati la timp imprumutul luat. In general, institutiile financiare ofera credite cu buletin provizoriu cu plata in rate lunare.

Este important sa mentionam ca schimbarea buletinului provizoriu cu unul permanent nu te scuteste de responsabilitatea de a rambursa imprumutul conform contractului incheiat. Banca sau institutia financiara nebancara va continua sa solicite rambursarea sumei imprumutate dupa cum prevede contractul, indiferent de situatia documentului tau de identitate.

Tine cont de faptul ca imprumuturile cu buletin de identitate provizoriu pot fi o solutie temporara in cazul unor situatii financiare neprevazute. Dupa ce vei detine cartea de identitate obisnuita este posibil sa ai acces la o gama mai mare de produse financiare, conturi curente si in special credite.

2 thoughts on “Credit cu Buletin Provizoriu de la Banci si IFN?

Lasă un răspuns