banci fara scor FICO mic

Banci Fara scor FICO. Poti Obtine Credite cu Scor FICO mic?

Imprumuturile cu scor FICO mic in Biroul de Credit sunt o optiune pentru cei care au un scor scazut si au nevoie de bani urgent.

Scorul FICO reprezinta un punctaj care reflecta istoricul de credit al unei persoane. Cu cat scorul FICO este mai scazut cu atat devine mai dificil sa obtii un imprumut de la o banca.

Cu toate acestea exista institutii financiare dispuse in continuare sa ofere imprumuturi cu scor mic in Biroul de Credit. Banci fara scor FICO inca nu exista!

Astfel, desi detinerea unui scor scazut poate parea descurajatoare, acest lucru nu ar trebui sa te opreasca din a cauta o sursa de finantare.

Este important sa intelegi ca scorul FICO nu e singurul factor luat in considerare de catre banci atunci cand decid acordarea unui imprumut.

In timp ce scorul FICO reflecta istoricul tau de credit, bancile vor analiza si alte elemente, precum venitul, nivelul datoriilor actuale cat si istoricul de angajare.

Astfel, bancile care acorda credite cu scor FICO mic tin cont de faptul ca valoarea acestui element poate fi influentata de factori care nu tin neaparat de un comportament iresponsabil al debitorului. De exemplu, daca esti la primul imprumut, Biroul de Credit nu poate calcula un scor FICO.

Acest lucru nu inseamna neaparat ca nicio banca nu iti va mai acorda creditul dorit. Pentru a putea calcula scorul FICO trebuie sa existe date despre debitor care sa certifice ca acesta are un contract de imprumut existent sau ca este codebitor.

Pe de alta parte, nu ti-ai pus niciodata intrebarea de ce unii oameni cu scor FICO mic reusesc totusi sa obtina un credit de la banci?

Ei bine, acest lucru nu se intampla din cauza ca apeleaza la banci care nu lucreaza cu Biroul de Credit sau care nu verifica scorul FICO, ci din cauza ca au un grad mic de indatorare si pot rambursa imprumutul fara probleme.

Asadar, orice institutie financiara nu se va raporta strict la scorul FICO daca ai un profil financiar stabil, cu multiple surse de venit si eventual garantii care sa certifice rambursarea fara probleme a imprumutului.

Totusi, ce reprezinta un scor FICO bun?

Fiecare institutie de credit are propriile practici dupa care se ghideaza atunci cand decide sa acorde un imprumut. In timp ce o persoana poate primi un credit cu un scor FICO de 600, alta persoana ar putea fi respinsa. De ce se intampla acest lucru?

Este posibil ca solicitarea sa fie respinsa pentru ca debitorul are un nivel mic de venit sau nu poate furniza alte garantii si deci nu poate indeplini conditiile stipulate de banca.

Scorul FICO este calculat exclusiv pe baza informatiilor care apar in Biroul de Credit. Valoarea sa va fi cuprinsa intre 300 si 850.

Daca ai un scor FICO ridicat se presupune ca poti obtine mai usor un credit bancar.

In Romania, bancile nu specifica exact care sunt valorile dupa care se ghideaza atunci cand acorda un credit de nevoi personale sau un credit ipotecar.

Totusi, se considera ca un scor FICO mai mare de 650 iti ofera posibilitatea sa iei un imprumut de la aproape orice banca. Pe de alta parte, un scor FICO mai mic de 600 poate transmite bancii un semnal ca istoricul tau de credit nu e impecabil si necesita imbunatatiri.

Daca ai un scor FICO de 500, de exemplu, acest lucru nu exclude in totalitate posibilitatea de a primi un credit, dar cu siguranta va fi mult mai dificil sa convingi banca sa iti ofere o finantare.

Credit cu garantii pentru cei cu scor FICO mic?

Persoanele care se impiedica in procesul de obtinere a unui credit obisnuit din cauza scorului FICO scazut, pot propune bancilor sa le acorde un credit cu garantii.

Acest tip de imprumut presupune ca solicitantul sa ofere o garantie pentru a acoperi riscul asociat cu acordarea creditului. Garantiile pot fi de mai multe feluri, de la ipoteca pe imobile pana la ipoteca pe autovehicule.

Cu toate acestea, imprumuturile cu garantii implica un risc crescut pentru debitori daca acestia intra in imposibilitate de plata. De asemenea, sunt putine banci care accepta alte garantii in afara celor imobiliare.

Pentru a evalua valoarea garantiei imobiliare, banca va solicita o evaluare a proprietatii oferite. Evaluarea va lua in considerare locatia proprietatii, dimensiunea, starea fizica si alte factori relevanti pentru determinarea valorii.

Banca va acorda un imprumut in functie de aceasta valoare. De obicei, cu cat valoarea proprietatii este mai mare, cu atat sansele de aprobare a imprumutului sunt mai mari.

Creditele nebancare, o alta optiune pentru scor FICO mic

Imprumuturile nebancare pot fi un plan B pentru cei cu un scor FICO modest, care nu pot apela la bancile traditionale pentru finantare. Desi aceste imprumuturi pot fi mai accesibile, pot avea costuri ale valorii DAE piperate si termene de rambursare mai scurte.

In anumite situatii, imprumuturile nebancare pot fi, totusi, o solutie viabila. Sa zicem ca esti intr-o situatie financiara critica si ai nevoie de bani la repezeala, imprumuturile nebancare pot fi un raspuns rapid. Daca nu ai un scor FICO consolidat, acest gen de imprumut reprezinta o alegere decenta.

Totusi, nu-i totul lapte si miere cand vine vorba de credite nebancare. Dobanda ridicata poate face ca suma totala de rambursat sa fie mai costisitoare decat ti-ai imaginat initial, ceea ce poate crea dificultati in plata datoriei. In plus, un credit nebancar fara scor FICO ar putea avea termene si conditii mai putin prietenoase comparativ cu un credit obisnuit, ceea ce poate duce la cheltuieli mai mari pe termen lung.

Deci, inainte sa te arunci in mrejele unui imprumut nebancar in 10 minute, analizeaza-ti cu atentie situatia financiara si fii sigur ca poti rambursa datoria fara a-ti da bugetul peste cap. Mai mult, cerceteaza in profunzime furnizorul de imprumuturi nebancare (IFN care nu verifica scorul FICO) pentru a te asigura ca iti inspira incredere, iar contractul de imprumut nu contine surprize neplacute sau conditii defavorabile.

De ce nu exista banci fara scor FICO?

Scorul FICO, o inventie a companiei Fair Isaac Corporation, este o masuratoare pe care oamenii o folosesc pentru a-si evalua potentialul de a obtine imprumuturi bancare si alte linii de credit.

Pe scurt, bancile se intreaba: „Oare aceasta persoana merita sa-i imprumutam bani?” Astfel, cauta indicii in scorul FICO.

De ce verifica bancile inca acest scor? Ei bine, exista cateva motive foarte bune:

  1. Istoric: Scorul FICO este o reprezentare sintetica a istoricului de credit al unui individ. Bancile si alte institutii financiare sunt interesate de acest istoric pentru a evalua riscul asociat cu imprumutarea banilor. In fond, nimeni nu-si doreste sa-si asume riscuri prea mari, nu-i asa?
  2. Standardizare: Scorul FICO ofera un sistem standardizat, larg acceptat si folosit in intreaga industrie financiara. Aceasta inseamna ca toate bancile pot vorbi aceeasi limba atunci cand evalueaza solicitarile de imprumut. Astfel, se creeaza o armonie in evaluarea creditelor, ca o simfonie a increderii financiare.
  3. Reducerea riscului de frauda: Bancile se pot baza pe scorul FICO pentru a detecta eventualele fraude si pentru a se asigura ca nu acorda credite persoanelor care ar putea sa nu le ramburseze.

Cu cat scorul FICO e mai mare, cu atat esti mai atragator in ochii bancilor. Dar, exista si banci care se avanta in ape mai putin sigure si acorda credit celor cu scor FICO mic.

Uneori, bancile privesc dincolo de cifre si isi dau seama ca exista oportunitati si in cazul persoanelor cu scoruri FICO mai putin stralucitoare. La urma urmei, nu toata lumea are un istoric financiar perfect, iar unele banci sunt dispuse sa ofere o sansa acestor persoane pentru a se redresa financiar.

Este posibil ca oferindu-le o sansa sa obtina o finantare, aceste banci pot contribui la cresterea responsabilitatii financiare a debitorilor fara scor FICO consolidat.

One thought on “Banci Fara scor FICO. Poti Obtine Credite cu Scor FICO mic?

Lasă un răspuns