3 salarii in avans

3 Salarii in Avans. Descoperire de Card de la Banca

Esti pe zero cu banii, facturile se aduna iar salariul este departe? Ce poti face? Una dintre optiuni este sa ceri bancii 3 salarii in avans.

Acest tip de imprumut poarta denumirea de overdraft, descoperire de card sau descoperire de cont. Oricum i-am spune, inseamna acelasi lucru.

Printr-un overdraft primesti intre 3 si 6 salarii in avans. Aceasta facilitate iti este pusa la dispozitie de obicei de banca la care incasezi salariul.

Banii sunt pusi imediat in contul tau bancar, fara birocratie. Platesti dobanda doar pentru perioada in care ai avut nevoie de bani.

Conditia principala pentru a obtine 3 salarii in avans este una simpla: trebuie sa ai deschis un cont curent, eventual card de salariu.

Banca analizeaza fluxul veniturilor tale din ultimele luni pentru a stabili limita de credit. De regula, limita overdraftului este de maxim 6 salarii.

Cu cat veniturile tale sunt mai mari, cu atat overdraftul poate acoperi necesarul de bani pentru o perioada mai lunga.

Un aspect important atunci cand te pregatesti sa iei 3 salarii in avans este sa tii cont de dobanda.

Aceasta are de obicei o valoare anuala intre 10 si 29%, dar se aplica numai la suma utilizata din overdraft.

Exista si unele comisioane si penalitati daca depasesti data scadenta.

Desi suna a imprumut sofisticat, overdraftul este de fapt o solutie practica de a primi 3 salarii in avans de la banca la care incasezi veniturile lunar.

Haideti sa vedem impreuna ce presupune acest tip de credit si care sunt bancile care acorda cele mai mari sume in cadrul unui overdraft.

Ce reprezinta un imprumut cu 3 salarii in avans?

Un imprumut cu 3 salarii in avans este facilitatea bancara care iti permite sa faci rost rapid de bani in contul curent pana cand urmeaza sa primesti salariul.

Principalele caracteristici ale unui overdraft sunt urmatoarele:

Imprumut pe termen scurt: perioada de acordare a celor 3 salarii in avans este una limitata, astfel incat overdraftul ar trebui rambursat in maxim 1 an.

Dobanda se aplica doar pe perioada in care folosesti banii, deci practic vorbim de o linie de credit destul de accesibila.

Limita de bani disponibila este stabilita de banca, dar aceasta poate depasi chiar si 10000 euro in functie de situatia financiara si de nivelul actual al veniturilor.

Banii obtinuti prin intermediul celor 3 salarii in avans pot fi folositi pentru cheltuieli neprevazute sau pentru situatiile in care trebuie sa faci fata unei urgente financiare.

Disponibilitate imediata: incheierea unui contract de overdraft pentru primirea celor 3 salarii in avans este cat se poate de rapida deoarece banca analizeaza mai putin informatii decat in cazul unui credit ipotecar sau de nevoi personale.

Conditii pentru a primi 3 salarii de la banca

Daca te confrunti cu o problema urgenta si nu ai suficienti bani in contul curent, o optiune la indemana fiecarui salariat o reprezinta imprumutul de tip overdraft. Prin intermediul acestuia primesti pana la 3 salarii in avans sau chiar mai mult in functie de banca.

Principala conditie pentru a beneficia de un overdraft este sa ai deja un cont curent deschis la banca la care doresti sa apelezi. Acesta trebuie sa fie activ, adica sa inregistreze incasari regulate de la angajatori. Banca va analiza istoricul contului tau pentru a stabili limita de credit.

Valoarea celor 3 salarii in avans se stabileste in functie de veniturile tale. Asadar, este esential sa ai un venit stabil, in baza unui contract de munca de lunga durata. Incasarea unui flux constant de bani ii ofera bancii garantia ca vei putea rambursa imprumutul.

In cadrul indeplinirii conditiilor pentru a lua 3 salarii in avans, banca va verifica daca ai avut restante sau probleme cu plata altor credite. Un istoric fara antecedente de plata iti va creste sansele de aprobare.

Tot aici este demn de mentionat ca daca doresti 3 salarii in avans este bine sa apelezi la institutia bancara cu care ai o relatie indelungata. Aceasta va avea mai multa incredere sa iti acorde un overdraft daca esti client fidel. Aplica, asadar, la banca unde ai deja contul curent deschis de ceva vreme.

Acte necesare pentru 3 salarii in avans

Daca ai decis ca a venit momentul sa faci pasul si sa soliciti 3 salarii in avans, trebuie sa stii ca banca iti va cere la randul ei o serie de documente. Pentru a te asigura ca dosarul tau de credit este complet si are sanse mari de aprobare, iata ce acte trebuie sa pregatesti:

Cerere standard pentru overdraft: aceasta iti este pusa la dispozitie de catre banca si trebuie completata cu datele personale, suma solicitata si informatii despre contul bancar.

Act de identitate: buletin sau pasaport valabil. De obicei, cartea de identitate este suficienta.

Dovada venitului: reprezinta un document cheie atunci cand soliciti 3 salarii de la banca. Adeverintele de salariu, extrasele de cont si alte declaratii fiscale care vin in sprijinul cererii sunt obligatorii in procesul de analiza.

Unele banci au nevoie de o adeverinta de la locul de munca care sa ateste vechimea, pozitia si alte detalii contractuale relevante. Extrasul de cont vine sa completeze documentele de venit solicitate de banca in situatia in care obtii remuneratii din alte surse.

In functie de banca si de relatia contractuala cu aceasta, se pot solicita si alte documente justificative. Poti face un drum la banca inainte de a incepe procesul de creditare pentru a te asigura ca ai toate actele necesare.

Cum poti solicita 3 salarii in avans de la banca?

Exista doua modalitati principale prin care poti avea acces la un overdraft sau 3 salarii in avans de la banca:

  1. Printr-o vizita la cea mai apropiata sucursala bancara

Vei programa eventual o intalnire cu un consilier bancar pentru a discuta despre necesitatile tale financiare. Vei prezenta documentele necesare dupa care vei completa formularele aferente cererii.

Specialistul bancar te poate informa apoi daca esti eligibil pentru a primi 3 salarii in avans. Ulterior, vei semna contractul de credit cu banca daca esti de acord cu conditiile prezentate.

2. Online, prin internet banking

Aceasta este cea mai facila si cea mai moderna modalitate prin care poti solicita 3 salarii in avans de la o banca. Pur si simplu, te conectezi prin internet banking la contul tau bancar si accesezi sectiunea de credite. In cadrul meniului cu siguranta vei observa si optiunea de overdraft, prin care poti obtine pana la 3 salarii in avans.

Daca esti de acord cu oferta prezentata pe pagina de internet a bancii, atunci poti incarca documentele solicitate in format digital si vei primi un raspuns in circa 1-3 zile lucratoare.

Avantajul celei de-a doua metode este ca nu mai trebuie sa te deplasezi pana la sucursala bancara pentru a depune cererea de credit.

Daca doresti doar informatii despre o posibila cerere a unui overdraft, poti discuta acest aspect si la telefon, prin call centerul bancii.


intrebari de la cititori:

Card 3 salarii Banca Transilvania?

BT pune la dispozitie o rezerva de bani clientilor care incaseaza cel putin o sursa de venit intr-un cont bancar la ei. Se ofera pana la 6 salarii, iar banii sunt disponibili imediat pe card.

Durata standard de rambursare este de 1 an dar creditul poate fi prelungit la nevoie. Aprobarea dureaza de regula mai putin de o zi.

Daca vrei 3 salarii in avans de la BT, atunci trebuie sa stii ca dobanda se incadreaza intre 14 si 17% pe an.

Pentru a afla exact suma pe care o poti imprumuta este necesar sa depui o cerere de credit intr-una dintre sucursalele BT. Banca va stabili gradul maxim de indatorare, dupa care se ghideaza atunci cand hotaraste ce suma poti imprumuta.

Cate salarii se dau la descoperire de card BRD?

BRD propune clientilor un descoperit autorizat de cont cu o suma de pana la 50000 lei. Asadar, nu esti limitat la un anumit numar de salarii ca la alte banci. Este foarte simplu sa inchei un contract cu BRD, unde poti solicita de la 4000 lei pana la 50000 lei.

Perioada de creditare este aceeasi ca la alte overdrafturi si nu poate depasi 12 luni.

Este o finantare la indemana oricarui salariat care isi incaseaza salariul intr-un cont BRD.

Acte necesare pentru descoperire de card Raiffeisen?

Indiferent de ce nevoi ai, Raiffeisen iti pune la dispozitie o suma echivalenta a 6 salarii cu o dobanda avantajoasa, calculata conform indicelui IRCC + marja bancii.

In cadrul caracteristicilor acestui produs, regasim si ce acte ai nevoie pentru a accesa un overdraft.

Practic, daca mergi la Raiffeisen e necesar sa ai la tine doar buletinul pentru acest credit. Pe baza acordului dat bancii, aceasta poate vedea nivelul tau de venit direct in baza de date ANAF.

Trebuie sa ai peste 21 de ani si sa incasezi veniturile lunare intr-un cont curent deschis la Raiffeisen Bank.

Inchidere descoperit de cont. Cum se procedeaza?

Daca tot am vorbit despre cum se poate intra in posesia unui descoperit de cont, trebuie sa spunem cum se procedeaza si in cazul inchiderii acestui contract de credit.

Formalitatile difera de la o banca la alta, insa in general, pentru procedura de inchidere a unui descoperit de cont se vor parcurge urmatorii pasi:

  • Anuntati banca cu minim cateva zile inainte ca doriti sa inchideti descoperitul de cont. Acest lucru il puteti face cel mai bine mergand intr-o sucursala.
  • Asigurati-va ca nu mai aveti datorii la respectivul overdraft. Daca mai aveti de rambursat vreo suma, achitati-o inainte de a solicita inchiderea contractului de credit.
  • La data inchiderii efective a descoperitului de cont, asigurati-va ca nu ramane sold negativ. Alimentati contul cu fonduri daca e necesar.
  • Ulterior veti primi de la banca nota de inchidere a facilitatii de descoperit de cont in care se specifica data. Pastrati bine documentul deoarece e dovada ca ati inchis contractul de credit.
  • Contul curent ramane deschis in continuare, ceea ce inseamna ca il veti putea folosi pentru a incasa salariul sau pentru a transfera banii in alte conturi.

Lasă un răspuns