refinantare BCR

Refinantare BCR? Dobanda Conditii Credit Refinantare 10 ani

Ma intereseaza oferta refinantare BCR. Ce conditii sunt si ce dobanda are BCR refinantare 10 ani?

Adriana M.

Refinantarea George de la BCR te ajuta sa iti unifici datoriile, adica sa combini multiple credite existente intr-un singur credit cu o dobanda mai buna si o rata lunara mai mica.

Procesul este simplificat, fiind posibila aplicarea online.

Gestionarea mai multor credite poate parea o corvoada, mai ales daca ai rate multiple la diferite banci, cu dobanzi variate si termene de plata care nu se sincronizeaza.

In acest context, ideea de a simplifica totul sub o singura rata devine nu doar atractiva, ci si o necesitate pentru linistea ta mentala si bugetul personal.

Banca Comerciala Romana (BCR) aduce in prim plan o solutie de refinantare care promite sa te elibereze  de haosul gestionarii mai multor rate: creditul de refinantare George.

Oferta BCR nu e doar o invitatie la reunificarea creditelor, ci vine la pachet cu beneficii tangibile, care iti pot reduce costurile imprumuturilor actuale.

Pe scurt, refinantarea George de la BCR inseamna un singur credit, o singura rata lunara si o singura dobanda, adesea mai mica decat suma dobanzilor pe care le platesti in prezent.

In plus, prin cumularea reducerilor pentru incasarea salariului sau a pensiei la BCR, plus bonusul adaugat de optiunea de asigurare, refinantarea creditelor luate de la alte banci devine si mai atragatoare.

Procesul de aplicare pentru refinantare BCR a fost simplificat, astfel ca totul se poate face online, rapid si fara birocratie.

In cele ce urmeaza, vom detalia fiecare pas, fiecare avantaj si conditie, astfel incat sa poti lua cea mai informata decizie cu privire la refinantarea creditelor BCR.

Conditii refinantare BCR

Intelegerea conditiilor de acordare este esentiala inainte de a te aventura intr-un proces de refinantare. Afla in continuare ce criterii trebui sa indeplinesti pentru a te incadra in oferta de refinantare BCR 2024.

 • Varsta solicitantului

Trebuie sa ai intre 18 si 65 ani la momentul finalizarii creditului daca esti salariat.
Daca esti pensionar, limita superioara se extinde pana la 75 ani.

Asadar, creditul de refinantare trebuie sa fie lichidat inainte de a atinge aceasta varsta.

 • Sursa de venit

Aici lucrurile sunt la fel de clare. Pentru a fi eligibil la un credit de refinantare BCR, veniturile tale trebuie sa fie inregistrate la ANAF sau sa fie incasate intr-un cont BCR. Aici includem salariile pentru cei angajati si pensiile pentru cei aflati la pensie.

Daca din diverse motive veniturile tale nu pot fi verificate la ANAF, vei avea nevoie de dovezi alternative pentru a-ti confirma veniturile:

 • Pentru angajati se solicita o adeverinta de salariu recenta.
 • Pentru pensionari: un talon de pensie, sau extras de cont care sa demonstreze incasarea acestei remuneratii lunare. Pensionarii vor fi nevoiti sa prezinte si decizia prin care au iesit la pensie.
 • Istoricul creditelor

Pentru a lua o refinantare BCR trebuie sa demonstrezi mai intai ca ai gestionat cum trebuie alte datorii.

In acest sens, nu trebuie sa ai restante in Biroul de Credit (rate neplatite sau popriri pe cont). Un istoric curat te va plasa intr-o lumina favorabila in fata bancii.

Respectarea acestor conditii iti asigura o cale precisa spre obtinerea refinantarii dorite.

Prin urmare, daca te incadrezi in criteriile mentionate mai sus, esti pe drumul cel bun pentru a primi o refinantare BCR prin intermediul aplicatiei George.

Suma disponibila pentru refinantare BCR

BCR ofera posibilitatea clientilor sa acceseze un credit de refinantare de maxim 180000 lei. Aceasta suma este suficienta pentru majoritatea nevoilor personale, inclusiv pentru refinantarea creditelor aflate la alte institutii financiare.

Acesti bani pot sa acopere nu doar creditele anterioare, dar iti ofera posibilitatea sa accesezi un nou credit pentru a obtine o suma suplimentara.

Costuri si dobanda refinantare BCR

O dobanda standard care poate ajunge pana la 19,99% poate sa para descurajanta la prima vedere, dar citeste in continuare pentru a vedea cum poti beneficia de costuri mai mici la refinantare.

Iata ce reduceri de dobanda se aplica la refinantarea BCR:

 • 1% reducere pentru salariul sau pensia care o incasezi la BCR: asta inseamna ca daca devii client BCR si alegi sa derulezi veniturile prin aceeasi banca, esti mai aproape de a obtine un credit cu o dobanda mai prietenoasa.
 • 1,5% reducere daca aduci un credit de la alta banca pentru refinantare in cadrul BCR.
 • 0,5% reducere daca spui DA asigurarii de protectie extinsa pentru somaj, invaliditate, situatii neprevazute etc.

Pentru a exemplifica, sa presupunem ca un client acceseaza suma de 180000 lei cu o durata de rambursare de 5 ani.

Daca acest client beneficiaza de toate reducerile disponibile (1,5% + 0,5%), dobanda minima poate ajunge de la 9,79% la 7,79%.
Acest lucru se traduce printr-o economie semnificativa daca vorbim de o refinantare pe termen lung.

Costuri de administrare 0

BCR scoate in evidenta faptul ca pentru creditul de refinantare George nu se percepe comision de administrare.

Acest lucru reprezinta un avantaj considerabil fata de alte institutii financiare care calculeaza o taxa periodica pentru gestionarea creditului.

Durata rambursare. Refinantare BCR 10 ani?

Durata de rambursare a creditului de refinantare BCR variaza in functie de suma imprumutata si de preferintele clientului:

 • Imprumuturile noi si cele destinate refinantarii altor credite acordate dupa 8 iulie 2020 pot fi rambursate in maxim 60 luni.
 • Imprumuturile acordate exclusiv refinantarii altor credite luate dupa 8 iulie 2020 pot fi rambursate in maxim 120 luni.

Astfel, clientul are flexibilitatea de a alege perioada de rambursare care i se potriveste cel mai bine, avand posibilitatea de a refinanta anumite credite chiar si pe 10 ani.

E important sa retii ca poti sa platesti mai devreme refinantarea acordata de BCR, cu un comision de maxim 1% aplicat  pentru rambursare anticipata.

Asdar, daca faci rost de niste bani in plus, dintr-o mostenire sau de pe urma unor investitii, poti sa scapi mai repede de povara creditului.

Calculator refinantare BCR 2024

Vrei sa stii cat te costa sa refinantezi creditele la BCR? Vom face o simulare rapida pe baza calculatorului de refinantare George.

Sa presupunem ca alegi o refinantare de 50000 lei, cu dobanda fixa, si durata maxima de rambursare (60 luni).

Rata lunara depinde de dobanda obtinuta. Este important de stiut ca dobanda variaza in functie de profilul clientului, istoricul de plata la alte credite si veniturile sale lunare.

AStfel, daca obtii de la BCR dobanda minima (7,79%) atunci vei plati pentru acest credit o rata lunara de aproximativ 1000 lei.

La polul opus, acelasi credit luat cu dobanda maxima (17,99%) va implica o rata lunara de circa 1300 lei.

Asadar, daca esti un client cu venituri peste medie si istoric de plata pozitiv, refinantarea de 50000 lei pe 60 luni obtinuta de la BCR te poate costa aproximativ 1000 lei lunar.

Calculul acestei refinantari ipotetice contine reducerile de dobanda oferite de BCR daca aduci veniturile lunare in cadrul bancii si inchei o asigurare de credit.

Proces aplicare pentru refinantare BCR online

Sa trecem in revista cum are loc procesul de refinantare prin intermediul aplicatiei de credite George de la BCR.

Pasul 1: verificarea situatiei actuale

Inainte de a incepe procesul propriu-zis de refinantare online, ia-ti cateva clipe pentru a calcula toate datoriile tale curente.

Fa o lista cu toate creditele, cardurile de cumparaturi si orice alte datorii pe care vrei sa le refinantezi. Asa vei sti exact suma de care ai nevoie pentru refinantare.

Pasul 2: documente necesare

Pentru a grabi procesul, aduna din timp toate documentele de care ai nevoie:

 • Actul tau de identitate: asigura-te ca ai la indemana o poza cu buletinul pentru a fi incarcata in sistem.
 • Adeverinta de salariu sau orice alta dovada de venit: chiar daca BCR verifica veniturile in baza de date ANAF, e bine sa ai o dovada in plus pentru cazurile in care  verificarea electronica esueaza.
 • Detalii despre creditele pe care doresti sa le refinantezi: asa cum am precizat la pasul 1, trebuie sa ai la indemana numarul contractului de credit si suma ramasa de plata pentru a solicita refinantarea potrivita.

Pasul 3: logarea in aplicatia George si completarea formularului pentru refinantare

Deschide aplicatia George sau acceseaza platforma online bcr.ro si conecteaza-te la contul tau. Daca nu ai deja cont, procesul de inregistrare este user- friendly si vei fi ghidat pas cu pas.

Apoi, alege sectiunea Credite si selecteaza optiunea de Refinantare. Va trebui sa introduci toate datele cerute, de la informatii personale despre veniturile lunare pana la creditele pe care doresti sa le refinantezi.

Ai grija sa completezi corect suma totala pentru refinantare.

Ulterior, va trebui sa atasezi documentele pentru verificarea identitatii (buletin si eventual, extras de cont).

Intreg procesul de aplicare nu ar tebui sa iti ia mai mult de 10-15 minute daca ai toate actele la indemana.

Pasul 4: verificarea eligibilitatii si finalizarea refinantarii

Daca ai reusit sa incarci documentele cerute si sa completezi formularul de aplicare pentru refinantare online, nu trebuie decat sa astepti foarte putin pana ce solicitarea este procesata.

In cazul in care esti deja client BCR, atunci poti primi un credit pe loc. Chiar si in cazul clientilor celorlalte banci, aprobarea se ia imediat.

Procesul de analiza este atat de rapid deoarece BCR a dezvoltat o serie de algoritmi automati care scurteaza perioada de asteptare pentru clientii interesati de o refinantare sau un credit nou.

Daca totul e OK si esti eligibil pentru primirea fondurilor, vei fi instiintat prin SMS despre stadiul solicitarii. Cei de la BCR te pot suna daca este nevoie de acte suplimentare sau alte documente.

In principiu, incheierea unui acord de refinantare cu BCR poate avea loc in aceeeasi zi in care ai trimis cererea de credit.

Pasul 5: gestionarea noului credit

Odata ce ultimele detalii au fost puse la punct si acordul de refinantare a fost incheiat, BCR va transfera suma necesara pentru lichidarea celorlalte contracte de credit aflate in derulare pe numele tau. Este important sa verifici daca odata cu obtinera acestei refinantari, celelalte credite au fost inchise. Pentru a fi sigur, poti cere inchiderea contractelor la bancile anterioare, unde ai avut credite.

Daca in trecut trebuia sa platesti mai multe rate la banci diferite, odata intrat in posesia unei refinantari, vei ramane cu o singura rata, la banca actuala (BCR).

In acest mod, vei simplifica foarte mult gestionarea datoriilor si vei obtine o imagine mult mai clara asupra bugetului tau lunar.

Pentru situatii mai complexe, cand se doreste refinantarea a mai multor tipuri de credite, poate fi oportuna consultarea unui specialist in credite, dintr-o sucursala fizica BCR.

Refinantarea George BCR promite nu doar o dobandamai redusa si absenta comisioanelor de administrare, dar si flexibilitatea de a opta pentru o durata de rambursare care se potriveste mai bine situatiei tale financiare actuale.

Lasă un răspuns