Refinantare credite cu intarzieri

Refinantare Credite cu Intarzieri. Credite pentru Refinantarea datoriilor?

In general, bancile se pot dovedi mai reticente in a oferi o refinantare cand exista datorii sau intarzieri. Aceste aspecte pot fi considerate semne de faliment personal si includ un profil de risc mai mare.

Cu toate acestea, fiecare banca stabileste singura politica de acordare a creditelor. Din acest motiv, au fost lansate si o serie de credite pentru refinantarea datoriilor.

Exista asadar institutii de finantare care pot fi dispuse sa acorde credite cu istoric negativ, dar acest lucru poate veni la pachet cu conditii mai stricte si dobanzi mai mari.

De asemenea, refinantarea creditelor cu datorii poate avea sanse de succes atunci cand aduci garantii suplimentare.

Bancile pot fi dispuse sa ofere mai usor un imprumut de refinantare atunci cand pui gaj un imobil sau un teren.

O alternativa la refinantarea clasica o reprezinta refinantarea oferita de un IFN. Daca nu aveti datorii mari si doriti sa iesiti din Biroul de Credit, o solutie la indemana este imprumutul nebancar.

Trebuie acordata insa o atentie deosebita atunci cand se incheie un contract de credit cu un IFN deoarece dobanzile sunt mai mari decat la banci.

Totusi, prima oprire atunci cand vrei sa faci o refinantare a creditelor restante ar trebui sa fie tocmai la banca la care ai incheiat contractele de imprumut. Aceasta cunoaste profilul tau financiar si poate lua o decizie in cunostinta de cauza.

Atunci cand ai datorii, poti incerca sa soliciti o perioada de gratie, timp in care sa fii exceptat de la plata ratelor. Acest lucru e posibil de exemplu la Raiffeisen Bank.

Totodata, ai posibilitatea sa soliciti o refinantare atunci cand ai intarzieri, proces prin care poti sa micsorezi cuantumul ratelor si sa maresti perioada de rambursare.

Daca banca unde ai deschis contractul de credit nu doreste sa iti ofere o refinantare, atunci te poti indrepta spre oferta altor banci.

Iata ce optiuni ai la indemana:

Refinantare Banca Transilvania

Oferta celor de la Banca Transilvania nu exclude acordarea unui credit sau unei refinantari daca ai intarzieri sau mici datorii. Se pune accent pe potentialul si capacitatea financiara din prezent.

Prin urmare, istoricul negativ nu reprezinta factorul decisiv in decizia de aprobare sau respingere a unei cereri de credit. Poti aplica astfel la o refinantare cu mici intarzieri sau antecedente de plata.

Oferta Bancii Transilvania cuprinde o refinantare de maxim 250000 lei cu o dobanda de la 8,9%. Perioada de rambursare poate fi de maxim 10 ani la unele credite.

Intreaba, asadar, care sunt conditiile in ceea ce priveste istoricul de credit si aplica pentru o refinantare la Banca Transilvania. Cu siguranta vei obtine o dobanda avantajoasa la unul dintre imprumuturile acestei banci.

Inainte de a semna contractul de refinantare, poate vrei sa stii ce implica aceasta forma de redresare a datoriilor si cum poti beneficia de ea in contextul in care ai inregistrat restante.

Refinantarea datoriilor la banca

Chiar daca nu exista foarte multe banci care refinanteaza credite restante, aceasta poate fi o solutie viabila atunci cand te lupti cu rate mari. Refinantarea iti permite sa obtii un nou imprumut pentru a achita soldul actual, dupa care, vei beneficia de rate mai mici si mai usor de gestionat.

Beneficiile unei refinantari pentru credite restante si pentru plata datoriilor sunt urmatoarele:

  1. Dobanda redusa: prin refinantare se urmareste obtinerea unui imprumut cu o dobanda mai mica decat cea a creditului actual. In acest fel, vei plati mai putin pe parcursul contractului de imprumut.
  2. Prelungirea termenului de rambursare: refinantarea iti ofera posibilitatea de a extinde perioada de rambursare, astfel ca daca ai un credit luat pe termen scurt, poti mari acest termen si obtine rate mai mici, mai usor de platit.
  3. Consolidarea datoriilor: atunci cand ai mai multe credite la banci diferite devine destul de dificil sa gestionezi plata tuturor ratelor, astfel ca prinr-o refinantare ai posibilitatea sa aduci toate creditele la un loc si sa platesti o singura rata.

Pentru a intelege mai bine ce implica refinantarea creditelor cu intarzieri, iata un exemplu: presupunem ca avem un contract de credit de nevoi personale incheiat cu o rata a dobanzii dezavantajoasa, cu un termen de rambursare scurt. Este clar, asadar, ca ratele din prezent sunt greu de suportat si pun presiune pe buget.

Printr-o refinantare poti solicita un nou imprumut de la o alta institutie financiara, cu un termen mai lung de rambursare si o dobanda mai buna.

Acest nou imprumut va fi utilizat pentru a achita creditul aflat in derulare si odata cu lichidarea sa vei incepe sa platesti rate lunare mai mici, in conformitate cu noile conditii agreate prin refinantare. In acest fel, vei face economii importante in timp si vei putea obtine controlul asupra bugetului.

Refinantarea unor credite cu intarzieri poate veni cu unele costuri suplimentare, cum ar fi comisioanele de administrare sau de rambursare anticipata.

Conditii refinantare credite cu intarzieri

Pentru a fi eligibil la o refinantare de credit, o persoana trebuie sa indeplineasca mai multe conditii. De obicei, majoritatea bancilor iau in calcul urmatoarele aspecte:

  1. Stabilitatea financiara: este important sa demonstrezi ca ai o sursa stabila de venit, astfel incat sa poti plati ratele la timp. Bancile vor dori sa prezinti dovezi relevante in acest sens, precum ultima declaratie de venit sau fluturasul de salariu.
  2. Istoricul de credit: bancile verifica aplicatia Biroului de Credit inainte de a emite o decizie. In cazul persoanelor care au inregistrat intarzieri este posibil ca istoricul de credit sa fi fost afectat. Vestea buna este ca bancile evalueaza si alti factori in afara scorului de credit.
  3. Dosarul cu acte: indiferent de tipul de credit pe care doresti sa il refinantezi va fi nevoie sa prezinti o serie de documente, printre care enumeram: actul de identitate (buletin sau pasaport), dovada de venit si eventual o factura la utilitati.

Atunci cand iti doresti refinantarea creditelor cu datorii este important sa intelegi ca bancile pot impune conditii suplimentare tocmai din cauza situatiei speciale prin care treci. Trebuie sa ai lichiditati suficiente, un salariu bun si eventual garantii ca sa poti primi o refinantare pentru credite cu intarzieri.

Nu sunt foarte multe banci care ofera solutii atunci cand te afli in pragul falimentului si nu-ti mai poti plati datoriile. Cu toate acestea, poti incerca sa gasesti o solutie, iar atunci cand numarul bancilor care te refuza creste, poate ca e momentul sa garantezi rambursarea oferind garantii reale. Aici ne referim la acordarea unui imprumut in schimbul ipotecarii unui bun imobiliar.

Creditele cu garantii sunt de regula acordate mai usor deoarece bancile pot pune gaj bunurile in situatia in care nu mai poti plati ratele.

Bineinteles ca aceste imprumuri au un risc mai mare, mai ales in situatia in care nici in prezent nu reusesti sa gestionezi cu succes datoriile.

Credite pentru refinantarea datoriilor la IFN?

Daca tot am vorbit de riscurile pe care le prezinta unele tipuri de credit, probabil ca ar fi cazul sa aducem in discutie si o posibila finantare de la un IFN.

Institutiile nebancare sunt de obicei dispuse sa acorde credite tuturor tipurilor de clienti, inclusiv refinantari cu istoric negativ sau fara un scor de credit mare.

Conditiile nu sunt deloc restrictive, motiv pentru care tot mai multa lume aplica pentru refinantari inclusiv la IFN-uri.

Aceste oferte de finantare se confrunta cu doua mari probleme. Astfel, chiar daca reusesti sa refinantezi alte credite prin intermediul unui IFN, dobanda obtinuta nu va fi nici pe departe cea mai buna. Dimpotriva, institutiile nebancare practica dobanzi mari care fac neprofitabila o posibila refinantare.

O a doua problema consta in faptul ca IFN-urile ofera de regula credite de valoare mica, pana in 10000-20000 lei iar din aceasta cauza se pot refinanta doar datorii mici, de obicei alte credite acordate tot de societati IFN.

Bineinteles ca exista si unele institutii nebancare care pot refinanta datorii ce depasesc 100000 lei, dar acest lucru se intampla doar in baza unei garantii ipotecare. Avand in vedere ca tocmai am discutat despre dobanzile foarte mari pe care le practica IFN-urile, riscurile de a ajunge in incapacitate de plata sunt ridicate la un astfel de imprumut cu garantii.

Ce trebuie sa faci ca sa obtii un credit pentru refinantarea datoriilor?

Atunci cand te afli in situatia in care ai datorii si cauti o solutie pentru a le gestiona mai eficient, refinantarea poate fi o optiune buna.

Chiar daca istoricul negativ cantareste destul de mult in ochii bancilor, iata ce sfaturi avem pentru a reusi totusi sa obtii o refinantare a creditelor cu intarzieri.

  1. Stabileste un buget si redu cheltuielile: inainte de a merge si a solicita o refinantare la o banca, e foarte important sa iti evaluezi singur situatia financiara. Analizeaza veniturile si cheltuielile si vezi cum poti sa reduci cheltuielile stabilind un buget lunar.
  2. Cauta solutii alternative: dupa cum am mentionat anterior, exista institutii financiare nebancare care pot fi dispuse sa ofere refinantare si persoanelor care au inregistrat intarzieri sau au istoric negativ. In loc sa te bazezi exclusiv pe bancile traditionale, poti explora si alte optiuni, cum ar fi institutiile nebancare si CAR-urile. Totusi, chiar daca aceste institutii financiare au conditii mai flexibile, trebuie acordata in continuare o mare atentie dobanzilor pe care le practica IFN-urile pentru persoane fizice.
  3. Vino cu un garant: daca intampini dificultati in a obtine o refinantare din cauza datoriilor sau intarzierilor, poti adauga in ecuatie un codebitor pentru a spori sansele de rambursare a creditului. Este important ca garantul sa aiba un istoric de credit fara probleme si un venit suficient, astfel incat sa aduca un aport pozitiv contractului de imprumut.
  4. Furnizeaza documente suplimentare: nu te limita doar la buletin atunci cand mergi la banca pentru a solicita o refinantare. Poti completa dosarul de credit si cu alte acte care sa demonstreze capacitatea ta de rambursare. Faptul ca ai ultimele facturi la utilitati achitate in totalitate si nu mai ai alte datorii in afara ratelor la credite reprezinta o dovada care sporeste increderea in fata bancilor.

Refinantarea creditelor cu intarzieri reprezinta o problema tot mai des intalnita in situatii de criza financiara. Inainte de a apela la o solutie externa pentru a scapa de datorii este bine sa te consulti cu banca sau institutia de finantare care ti-a acordat credite.

Poti incerca o solutie de mediere, iar daca in urma negocierilor nu ajungi la un consens, atunci poti cauta alte banci care sa refinanteze creditele pe care le ai.

Este in regula daca specifici de la inceput problemele cu care te confrunti, astfel incat sa gasesti in final o solutie de refinantare potrivita cazului tau.

Nu uita sa compari dobanda bancilor care iti ofera refinantare, cu dobanda anuala efectiva pe care o ai la creditele in derulare. Valoarea DAE ar trebui sa fie semnificativ mai mica pentru a plati cat mai putin in cadrul refinantarii.

2 thoughts on “Refinantare Credite cu Intarzieri. Credite pentru Refinantarea datoriilor?

Lasă un răspuns