Persoane care ofera bani cu imprumut

Persoane care ofera Bani cu Imprumut. Pericolul Imprumutului intre Persoane Fizice

In ultima perioada exista tot mai multe persoane care ofera bani cu imprumut sau cel putin asa pretind. Retelele de socializare si internetul sunt impanzite cu anunturi de la asa zisi creditori privati.

Aceste persoane care ofera bani cu imprumut o sa li se para multora o adevaratsa oportunitate de a face rost de numerar rapid, mai ales ca presupusii creditori pretind ca „dau bani imprumut” fara a verifica istoricul sau venitul solicitantului.

Din pacate toate aceste oferte de imprumut sunt tepe si inselatorii care pot sfarsi rau pentru bugetul tau.

Ne propunem sa iti spunem ce implica aceste persoane fizice care ofera bani cu imprumut si la ce te expui cand apelezi la o asfel de solutie foarte riscanta.

Chiar daca ai primit o oferta de imprumut aparent extrem de convingatoare, e important sa nu te lasi inselat si sa optezi mai degraba pentru un credit oferit de o institutie autorizata.

Ce este un imprumut intre persoane fizice si ce riscuri are?

Romanii sunt obisnuiti sa se indrepte catre o banca sau catre un IFN aunci cand au nevoie de bani suplimentari pentru a rezolva anumite probleme.

In practica insa, s-a observat ca sunt tot mai multi oameni care se simt constransi sa apeleze la solutii mai putin legale de creditare din cauza unui istoric negativ in Biroul de Credit.

Acest lucru, coroborat cu un venit redus, ii obliga pe multi sa caute alternative la clasicul credit de nevoi personale. Stiind ca pot fi respinsi de banci, acestia cauta persoane fizice care ofera bani cu imprumut.

Este insa aceasta o solutie care sa iti vina in ajutor?

Adevarul e ca trebuie sa fii rezervat cand vine vorba de orice imprumut intre persoane fizice care implica perceperea unei dobanzi. Asta deoarece persoanele care ofera bani cu imprumut sunt asociate cu scheme frauduloase si pot avea consecinte devastatoare pentru cei care cauta astfel de solutii.

Prin urmare, este corect sa precizam ca  aceste imprumuturi intre persoane fizice prezinta riscuri foarte mari si cel mai probabil, exista cel putin o alternativa mai avantajoasa.

De aceea, cel mai indicat este sa te feresti de creditori privati si de anunturi in care se ofera bani imprumut cu dobanda.

Ce este un imprumut intre persoane fizice?

A primi un imprumut de la o persoana fizica poate parea o idee destul de buna la prima vedere: nu implica birocratie si este un mod relativ simplu si rapid de a face rost de bani. Dar tocmai aceasta lipsa de formalitati e plina de riscuri.

Asa zisele persoane care ofera bani imprumut desfasoara o activitate de creditare in afara legii. Aceste finantari merg dincolo de simpla acordare de credite intre familie sau prieteni. Oferirea de bani cu dobandsa altor persoane poarta denumirea de camatarie. Activitatea in cauza este complet ilegala si se poate pedepsi cu inchisoarea.

Nefiind implicata nicio entitate de reglementare, regulile si conditiile imprumutului sunt stabilite la mica intelegere.

De ce e periculos sa iei bani imprumut de la persoane fizice?

Deloc surprinzator, atunci cand iei bani imprumut de la persoane fizice stii ca nu ai nicio putere de negociere cu creditorul. Acesta urmeaza sa stabileasca regulile, termenul de plata si dobanda dupa bunul sau plac.

Persoana care ofera bani imprumut va exploata disperarea ta si nu intamplator iti va propune o dobanda ridicol de mare si chiar un avans sau constituirea unei garantii imobiliare sau auto.

Desi procesul de solicitare a unui imprumut de la o persoana fizica e similar cu procesul de creditare bancara, exista totusi o mare diferenta. Aceasta consta in faptul ca nu exista anumite reglementari care sa protejeze partile implicate.

Iar persoana care acorda bani imprumut cu dobanda detine de obicei intreaga putere de negociere si va abuza de asta.

Acestea fiind spuse, exista mult mai multe pericole asociate cu astfel de imprumuturi de la persoane fizice si e esential sa fii constient de ele pentru a le evita.

Persoanele fizice care ofera bani cu imprumut va pot propune sa platiti un avans sau se pot folosi de alte modalitati pentru a va ruina complet economiile.

Tineti cont ca astfel de imprumuturi cu dobanda intre persoane fizice nu sunt supuse niciunei reglementari.

Cu alte cuvinte, cine acorda asemenea imprumuturi poarta titulatura de camatar.

Pentru ca o persoana sa intermedieze o procedura de creditare trebuie sa reprezinte o banca sau o institutie de brokeraj. Mai e posibil sa ti se ofere un imprumut in conditii legale de catre IFN-uri autorizate de BNR, case de ajutor reciproc sau case de amanet.

Este limpede de inteles, asadar, ca daca exista persoane care ofera bani cu imprumut, acestea actioneaza in afara unui cadru reglementat si in afara legii.

In cazul unei fraude (astfel de persoane cer de obicei avans) , debitorii vor avea de suferit pentru ca nu se vor putea proteja, asa cum se intampla in situatia unui contract de credit incheiat in conditii legale.

In lipsa oricaror reglementari, nu exista o dobanda legala, iar acest lucru poate da nastere la tot felul de abuzuri.

De obicei, persoana care ofera bani imprumut va stabili o dobanda exorbitanta, lucru care va creste dramatic costul total al creditului.

De asemenea, avand in vedere ca aceste imprumuturi intre persoane fizice au tot mai des loc in mediul online, riscul de frauda creste exponential!

Nu da curs la tot felul de anunturi care apar pe retelele de socializare si diverse site-uri pentru ca probabilitatea ca acestea sa fie o escrocherie este foarte mare.

In cele mai multe cazuri, persoanele care ofera bani imprumut pe internet omit sa specifice in anunturi ca doresc plata unui avans, care ar acoperi o asa zisa taxa de procesare.

De fapt, aceasta taxa face parte tocmai din schema de escrocare! Odata ce persoana in cauza primeste avansul, nu veti mai auzi niciodata de ea si presupusul imprumut nu se va mai acorda.

Un imprumut intre persoane fizice poate fi acordat si de rude, membri ai familiei sau prieteni, caz in care riscurile sunt mult mai mici.

Ramane doar problema rambursarii datoriei la timp, cand se pot isca mici discutii daca intampini probleme. Totusi, in acest mod stai departe de o posibila teapa sau escrocherie pe care ai putea-o intalni in anunturile camatarilor de pe internet.

De ce ar cauta cineva persoane care ofera bani cu imprumut?

Sunt multe motive care stau la baza acestei solicitari. Faptul ca ti se promit sume mari de bani fara documente justificative pare intr-adevar o afacere de neratat. De asemenea, faptul ca nu ai nevoie de scoring sau de un anumit istoric de credit, intareste ideea ca imprumutul de acest fel trebuie luat cu orice pret.

Din pacate, pretul platit catre aceste persoane care ofera bani cu imprumut este unul destul de mare.

Sa presupunem ca reusesti sa iei un astfel de imprumut pe internet. In schimbul acestei asa zise oportunitati vei plati o dobanda exagerata, taxe si alte comisioane, si mai ales, vei depune garantie un bun de valoare.

Intr-o asemenea situatie, persoana care ofera imprumutul se va dovedi de o ospitalitate iesita din comun si va fi de acord sa elibereze un credit chiar daca potentialul client nu are nici loc de munca.

Totusi, acest lucru nu se datoreaza faptului ca ai dat peste un binefacator, ci mai degraba are in spate un plan sumbru. Astfel, daca datoria nu este rambursata in conditiile convenite, persoana care ofera bani cu imprumut se va indrepta rapid spre amenintari, sechestrarea bunurilor de valoare si chiar va incerca sa recupereze datoriile in instanta.

De obicei, astfel de persoane care se ocupa cu camataria si ofera bani imprumut sunt si foarte vigilente. Acestea colecteaza taxele in avans si daca se intampla sa inregistrezi datorii, te poti astepta la apeluri telefonice repetate si chiar la intalniri inopinate cu respectivii, acasa sau la locul de munca.

Toate aceste practici nu sunt neobisnuite pentru camatari si te pot face sa te gandesti inca o data daca merita sa iei parte la astfel de escrocherie.

Ar trebui sa fii prudent atunci cand cineva iti recomanda o persoana care iti ofera bani imprumut si sa apelezi mai degraba la o alta solutie.

Ce alternative exista la astfel de imprumuturi?

Probabil ca ai realizat cat de riscant este sa iei un imprumut de la persoane fizice si ca nu reprezinta deloc o solutie viabila de finantare.

Daca ai nevoie de un credit consistent atunci banca este cea mai recomandata destinatie. Aici conditiile sunt clare de la bun inceput si pentru a obtine un imprumut de nevoi personale nu se solicita gaj sau avans.

Daca nu te poti califica pentru un credit bancar din diverse motive, atunci probabil ca poti obtine un imprumut de la o institutie financiara nebancara.

Societatile de tip IFN ofera bani imprumut rapid fara a fi necesare o multime de documente. Aceste IFN-uri functioneaza sub reglementarea BNR, deci sunt autorizate si acorda credite pana la salariu in mod legal.

La fel ca la o banca, si aici exista mai multe optiuni de finantare in functie de nevoile tale. De la credite personale pana la imprumturi auto sau de refinantare, toate au un lucru un comun. Se acorda rapid si in conditii mult mai simple decat la banca.

Persoanele care nu reusesc sa indeplineasca conditiile riguroase din cadrul institutiilor bancare vor putea obtine un imprumut cu o dobanda mai mare de la un IFN.

Chiar daca vorbim de un cost ridicat si de penalitati mai mari ca la banca, totusi eliminam solutia unui imprumut riscant luat de la persoane fizice.

In cazul in care te confrunti cu datorii din cauza unui imprumut mai vechi te poti gandi si la o refinantare prin care sa reduci costurile ratelor.

Daca este necesar, in cadrul refinantarii poti solicita si o suma debani suplimentara care sa te ajute pe moment sa mai scapi de datorii.

In cele din urma, daca ti se aproba o refinantare la banca sau la un IFN, vei plati o singura rata si vei scapa de celelalte credite neperformante.

Pentru a obtine mai multe oferte dintre care sa o alegi pe cea mai buna, poti folosi un simulator de credit onlline. In acest fel veti vedea care e rata medie care trebuie achitata la o refinantare.

Daca ai probleme mari si niciuna din aceste solutii de finantare nu ti se potriveste, mai ai la dispozitie creditele acordate cu gaj sau garantii. Vorbim de casele de amanet, unde poti obtine un imprumut temporar contra unei garantii. Valoarea creditului depinde in mare masura de valoarea bunului ipotecat.

Chiar daca nu reprezinta cea mai convenabila solutie de finantare, te ajuta sa eviti persoanele fizice care ofera bani cu imprumut ilegal.

Dupa cum am stabilit de la inceput, ar trebui sa eviti cu orice pret finantarile in mod privat. Atunci cand aceste credite nu au loc in cadrul familiei, ci sunt oferite la mica intelegere de persoane necunoscute, ele devin periculoase si te pot aduce in faliment.

Ca alternativa, ai la dispozitie optiuni mai sigure precum creditele bancare, cele de la institutii tip IFN si refinantarile.

In prezent, oricare dintre aceste solutii sunt mult mai recomandate, spre deosebire de imprumuturile de la persoane fizice care se desfasoara intr-un cadru neautorizat si cu riscuri deosebit de ridicate.

5 thoughts on “Persoane care ofera Bani cu Imprumut. Pericolul Imprumutului intre Persoane Fizice

Lasă un răspuns