Revolut Business Romania Pareri

Revolut Business Romania. Cont Revolut pe Firma/PFA. Pareri?

Revolut Business este un instrument financiar care a inceput sa isi faca loc in portofelele antreprenorilor din Romania.

Daca esti in cautarea unui cont Revolut pe firma pentru a scapa de comisioane ascunse si birocratie excesiva, atunci ai ajuns in locul potrivit.

Te intrebi ce inseamna Revolut Business? Simplu spus, e o solutie bancara inovatoare care te ajuta sa iti manageriezi finantele firmei printr-o aplicatie online.

Ai auzit probabil diverse Revolut Business pareri si probabil ti-ai spus ca e timpul sa iei si tu in considerare aceasta optiune?

O sa vedem in continuare de ce Revolut Business  Romania a starnit atat de mult interes printre antreprenori si detinatorii de afaceri.

Imagineaza-ti o lume in care deschiderea unui cont bancar pe firma nu mai presupune drumuri interminabile la banca din colt si asteptarea la cozi lungi.

Prin creare cont Revolut Business, tot ce ai nevoie se afla intr-o aplicatie pe telefon.

Astfel, vei obtine contul operational intr-un timp surprinzator de scump, fara acel calvar birocratic pe care il presupunea candva deschiderea unui cont pe firma.

Un alt avantaj al Revolut Business Romania este transparenta.

Cand vorbim despre Revolut Business comisioane, totul e clar de la bun inceput. Nu exista surprize neplacute.

In plus, multitudinea de functii, de la plati in diverse valute si pana la emiterea de carduri pentru angajati, te face sa te intrebi cum te-ai descurcat fara Revolut Business pana acum.

Te-am facut curios? Hai sa descoperim impreuna daca trecerea la Revolut Business este o afacere buna pentu firma ta.

Ce aduce nou Revolut Business pentru firme si PFA?

Te intrebi daca Revolut Business este potrivit pentru compania ta? Sa analizam detaliile acestui cont bancar.

 • Tranzactii simplificate in valuta

Una dintre provocarile majore pentru afacerile care opereaza pe mai multe piete este gestionarea eficienta a schimburilor valutare.

Revolut Business iti permite sa detii si sa schimbi bani in peste 25 de monede la cursuri interbancare, fara comisioane ascunse. De exemplu, daca tranzactionezi frecvent in euro sau dolari, vei putea economisi considerabil evitand cursurile de schimb nefavorabile si comisioanele aplicate de banci.

 • Conturi bancare in mai multe valute

Revolut Business iti permite sa deschizi conturi in mai multe valute, ceea ce inseamna ca poti plati si primi bani in moneda locala a partenerilor tai de afaceri. Acest lucru reduce costurile si simplifica procedurile contabile.

 • Plati si transferuri internationale

Pentru o firma care opereaza global, costurile transferurilor internationale sunt foarte importante. Revolut Business iti ofera posibilitatea de a efectua transferuri rapide intre conturi Revolut fara comision, si transferuri internationale la comisioane reduse.

Mai mult, uneori timpul de procesare este considerabil mai scurt fata de cel oferit de banci, astfel ca iti poti plati partenerii fara intarzieri.

 • Carduri business multiple

Daca echipa ta necesita acces la fonduri pentru a efectua cumparaturi sau pentru deplasari, Revolut Business iti permite sa emiti carduri virtuale instant.

Spre deosebire de procesul lung si adesea complicat de emitere a cardurilor in cadrul bancilor, cardurile Revolut pot fi create rapid direct din aplicatia de mobil. In plus, poti seta limite  de cheltuieli specifice pentru fiecare card si poti revizui tranzactiile in timp real.

 • Controlul cheltuielilor

Prin functia Expenses, Revolut Business te ajuta sa urmaresti cheltuielile firmei, in aplicatie fiind posibil sa atasezi chitante, sa notezi tranzactii si sa imputernicesti angajatii sa incarce informatiile necesare.

Asta inseamna mai putin timp petrecut pentru acte si mai mult timp pentru cresterea afacerii.

Iar daca ai nevoie vreodata de bani suplimentari, ia in calcul un credit Revolut.

 • Integrare cu programe de contabilitate

Revolut Business se poate conecta cu unele dintre cele mai populare programe de contabilitate, inclusiv Xero sau QuickBooks, prin doar cateva setari.

Spre deosebire de bancile obisnuite, unde trebuie sa descarci manual extrasele de cont, Revolut Business iti pune la dispozitie sincronizarea automata a datelor.

 • Suport non stop prin chat

Revolut intelege ca antreprenorii nu au timp sa astepte in linii telefonice. Platforma ofera suport prin chat, cu timp de raspuns rapid pentru a veni imediat cu solutii la intrebari specifice legate de contul tau de business.

Asadar, daca firma sau PFA-ul tau necesita o abordare globala,tranzactii in diverse valute si suport non stop, Revolut Business se prezinta drept cel mai bun cont bancar pentru afaceri in acest moment.

Creare cont Revolut Business Romania

 1. Procedura de inregistrare Revolut

Crearea unui cont de business pe Revolut este un proces care se efectueaza online. Inregistrarea poate fi inceputa direct pe site-ul Revolut sau prin intermediul aplicatiei mobile.

Nu este necesar sa vizitezi un sediu sau sa stai la cozi interminabile, ca la o banca.

2. Acte necesare deschidere cont Revolut pe firma

Pentru SRL-uri vei avea nevoie de documentele standard ale firmei: certificat de inregistrare, act constitutiv, certificate constatatoare etc.

In cazul PFA-urilor, desfasurarea activitatii va fi verificata prin intermediul certificatului de inregistrare si a altor documente care atesta activitatea independenta.

3. Confirmarea identitatii reprezentantului legal

Revolut Business pune destul de mult accent pe securitatea datelor, astfel ca va fi necesar sa confirmi identitatea reprezentantului legal al firmei. Poti face acest lucru prin incarcarea unei copii a unui document de identitate valabil.

Verificarea identitatii este necesara pentru a respecta reglementarile anti-spalare de bani.

4. Analiza cererii si activarea contului Revolut Business

Dupa incarcarea tuturor informatiilor si documentelor in platforma digitala, Revolut va analiza cererea. Timpul de asteptare pana la activarea contului Business Romania variaza in functie de complexitatea situatiei juridice a firmei si de volumul de cereri pe care Revolut le proceseaza in acel moment.

In majoritatea cazurilor, aprobarea unui cont Revolut Business poate dura de la cateva ore pana la cateva zile lucratoare.

5. Configurarea si personalizarea contului Revolut Business

Dupa activarea contului, vei avea acces la panoul de control Revolut Business, de unde poti personaliza contul conform nevoilor firmei tale. Acest lucru poate include setarea permisiunilor pentru ceilalti membri ai firmei, crearea de carduri aditionale si activarea diverselor functii, cum ar fi plati programate sau alerte la tranzactii.

Crearea uni cont Revolut Business elimina multe din obstacolele intampinate in sistemul bancar traditional.

Ce diferentiaza Revolut  Business de procesul de deschidere a unui cont bancar obisnuit este tocmai lipsa de birocratie si timpul redus de procesare.

Nu mai sunt necesare intalniri fata in fata, sau completarea manuala a unor formulare.

Cu Revolut Business totul are loc digital, iar interfata intuitiva a platformei online usureaza in mod semnificativ procesul.

Structura planuri Revolut Business Romania

In prezent, Revolut are 4 planuri disponibile pentru firme si 3 planuri pentru PFA.

Cont Revolut pe firma SRL

 • Planul de baza Gratuit

Daca esti la inceput de drum cu afacerea ta, planul Free vine cu un avantaj clar: nu platesti nimic pentru administrarea contului Business. Este adevarat insa ca esti limitat la un numar finit de tranzactii gratuite in fiecare luna.

Ai si un curs de schimb valutar competitiv,  dar cu un mic comision dupa ce depasesti un anumit plafon.

Un card gratuit, fie el fizic sau virtual, este inclus pentru a facilita cheltuielile afacerii tale.

 • Planul Grow

Cand afacerea ta a depasit stadiul initial si necesita mai multe tranzactii, planul Grow este proiectat sa ofere mai multe posibilitati.

Ce primesti in plus? Un numar mai mare de retrageri gratuite la ATM, mai multe carduri Business si o limita mai mare pentru schimb valutar la curs interbancar.

Cu alte cuvinte, acest plan Revolut Business este ideal pentru companiile aflate intr-o faza de expansiune, care incep sa simta limitarile oferite de planul Gratuit.

 • Planul Scale

Daca te afli la carma unei firme care se dezvolta rapid si ai nevoie de flexibilitate financiara, Scale este probabil cel mai potrivit plan.

Tranzactiile disponibile gratuit sunt la un nivel superior, iar numarul de carduri pe care le poti avea este si el extins.

Acest plan este creat special pentru companii cu un volum considerabil de tranzactii si se potriveste cel mai bine firmelor medii.

 • Planul Enterprise

Pentru corporatii, Revolut Business pune la dispozitie planul Enterprise, complet personalizabil. Daca ai nevoie de un pachet financiar construit special pentru afacerea ta, aceasta e solutia. Te bucuri de un cont cu plafonuri si costuri adaptate nevoilor tale, cu suport preferential si optiuni avansate.

Cont Revolut Business PFA si liber profesionisti

Planurile Revolut  Business pentru PFA au caracteristici similare cu cele destinate firmelor, adaptate insa la specificul activitatii acestor mici intreprinzatori.

Ca si in cazul firmelor, liber profesionistii pot alege intre mai multe planuri, care includ variante de la Free la planuri cu mai multe caracteristici si beneficii.

Planul Free este potrivit pentru cei care isi incep activitatea ca freelanceri si au nevoie de un cont bancar simplu, fara costuri lunare, care ofera acces la serviciile Revolut esentiale, precum conturi multivalutare si carduri asociate.

Planurile platite (Professional si Ultimate) ofera functii suplimentare si beneficii care se pot potrivi mai bine pe masura ce activitatea de freelancing creste.

Planurile respective includ un numar mai mare de tranzactii gratuite, mai multe carduri gratuite, schimb valutar avantajos si suport prioritar.

Revolut Business. Pareri in comparatie cu Bancile?

 • Costuri de administrare si comisioane

Bancile obisnuite tind sa perceapa o taxa lunara de administrare a contului, la care se adauga alte comisioane pentru tranzactii, retrageri de numerar, emiteri de carduri etc.

Revolut Business ofera un plan Free care nu include costuri de administrare si permite un anumit numar de tranzactii lunare gratuite, precum si emiterea unui card gratuit (virtual sau fizic).

 • Tranzactii internationale si schimb valutar

Bancile traditionale aplica de obicei un spread valutar si comisioane pentru tranzactii internationale, ceea ce poate deveni costisitor pentru afacerile care opereaza frecvent in mai multe valute.

Revolut Business se remarca prin schimb valutar oferit la curs interbancar, ceea ce poate genera economii substantiale, in special in planurile platite – care includ un volum mai mare de schimb valutar gratuit sau cu comisioane reduse.

 • Gestionarea digitala a contului bancar

Bancile obisnuite ofera acces online la mobile banking, dar unele pot fi in urma cu adoptarea celor mai noi tehnologii.

Pe cealalta parte,  Revolut Business exceleaza la capitolul tehnologie, fiind o platforma fintech cu aplicatie mobila complexa.

Prin urmare, Revolut Business propune o structura de planuri cu tarife competitive, de multe ori mai avantajoasa decat cea a bancilor obisnuite. Dar oare te poti descurca doar cu Revolut ca antreprenor in Romania?

Merita sa folosesti doar Revolut Business pe firma?

Ca firma sau liber profesionist cu activitate constanta, este recomandat sa adopti o abordare serioasa in gestionarea finantelor.

Desi solutiile fintech precum Revolut Business ofera numeroase avantaje, exista motive intemeiate pentru a mentine, de asemenea, un cont bancar standard la o banca locala.

Iata de ce spun asta:

 • Conformitate cu anumite operatiuni fiscale

In Romania, firmele si PFA-urile sunt obligate sa efectueze plati catre Trezorerie. Majoritatea tranzactiilor catre bugetul de stat necesita indicarea codul de identificare fiscala al contribuabilului.

Revolut, desi ofera facilitati pentru transferuri internationale eficiente, ultima oara cand am verificat nu permitea CUI-ul in sablonul de plata. Acest lucru poate genera dificultati in remiterea corecta si la timp a obligatiilor fiscale.

 • Revolut Business in relatia cu autoritatile

Interactiunea cu autoritatile statului si cu diverse institutii poate necesita prezentarea de documente si extrase de cont emise de o banca recunoscuta la nivel local. In unele cazuri, bancile obisnuite pot oferi un grad mai mare de legitimitate in ochii acestor institutii.

 • Blocare Revolut Business sau suspendare temporara a contului pe firma

Revolut aplica protocoale stricte de securitate, ceea ce in unele situatii poate conduce la blocari temporare sau verificari suplimentare ale conturilor, lasand utilizatorii fara acces la fondurile lor.

Astfel de intreruperi, chiar daca sunt temporare, pot perturba operatiunile de zi  cu zi ale unei afaceri – accesul permanent la capital fiind un aspet crucial pentru orice firma.

Avand in vedere toate acestea, parerea si recomandarea mea este de a nu va baza exclusiv pe contul Revolut Business pentru toate tranzactiile si operatiunile afacerii.

Deschiderea si mentinerea unui cont bancar pe firma la o banca locala, in paralel cu utilizarea serviciilor Revolut Business, ofera o plasa de siguranta suplimentara, necesara oricarui business ajuns la maturitate.

Lasă un răspuns