123 credit pareri

123 Credit? Pareri după ce Am luat Contact cu Acest Credit

Doresc un credit ipotecar si am dat de 123credit. Sunt de incredere? Si ce fac ei mai exact? Astept pareri.

George I.

123 Credit, la fel ca Kiwi Finance sau AVBS, reprezinta un serviciu de brokeri de credit. Principalul lucru care ii diferentiaza de concurenta este platforma digitala prin intermediul careia clientii pot aplica mai usor pentru un imprumut.

Asadar, daca esti o persoana ocupata, care nu are timp de mers pe la banci, 123 Credit se plaseaza ca un intermediar intre tine si banca. Comunicarea are loc online, in platforma digitala 123 credit.ro.

Hai sa vedem in continuare ce presupune aplicarea la un imprumut prin intermediul acestui broker de credite online.

Cum obtin un imprumut prin 123 Credit?

123 Credit se doreste a fi o platforma digitala care simplifica accesul la finantari pentru persoane fizice.

In numai 3 pasi poti primi pana la 20 oferte de credit de la furnizori diferiti (banci si IFN-uri).

Pasul 1: Completeaza cererea de credit

Primul pas pentru accesarea ofertelor de credit consta in completarea unei formular online. Procesul este intuitiv si te va ghida prin introducerea datelor necesare evaluarii profilului tau financiar.

Aceste date pot include:

 • Informatii personale de baza;
 • Venit lunar;
 • Istoric de credit;
 • Suma dorita si perioada de rambursare.

Pasul 2: Compara ofertele

Dupa completarea formularului de aplicare, platforma 123credit.ro analizeaza informatiile si iti prezinta o selectie de oferte de credit care se potrivesc cu profilul tau financiar.

Avantajul este ca primesti aceste oferte intr-un timp foarte scurt, fapt ce iti permite sa compari conditiile in timp real (dobanzi, taxe, comisioane) si sa alegi optiunea cea mai avantajoasa.

Pasul 3: Alege creditul dorit

Ultimul pas consta in alegerea ofertei care ti se potriveste cel mai bine. Astfel, cu ajutorul 123 Credit, poti lua o decizie informata si poti proceda la obtinerea creditului rapid si simplu.

Platforma poate chiar sa faciliteze comunicarea intre tine si institutia financiara pentru finalizarea contractului de credit.

Pe scurt, iata beneficiile utilizarii platformei 123credit.ro:

 • Acces simultan la mai multe oferte: in loc sa aplici separat la mai multe banci, primesti acces instant la un numar variat de oferte (peste 20 de institutii financiare).
 • Economie de timp: procesul online eficientizeaza cautarea si aplicarea pentru un credit, reducand timpul petrecut in sucursalele bancare.
 • Comparatie rapida: vizualizezi si compari conditiile de creditare intr-un singur loc, ceea ce iti face alegerea mai simpla.
 • Oferte personalizate: ofertele primite sunt adaptate profilului tau financiar, astfel ca sansele de aprobare sunt maxime.

Tipuri de credite disponibile prin 123Credit

123 Credit faciliteaza accesul la o gama larga de imprumuturi. Iata ce tipuri de oferte vei gasi in platforma:

 1. Credite de nevoi personale: le cunoastem cu totii,  sunt acele imprumuturi care nu necesita justificarea sumei solicitate. Fondurile pot fi folosite pentru diverse scopuri personale. Perioada de rambursare: pana la 5 ani.
 2. Credite ipotecare: destinate achizitionarii sau construirii unei proprietati imobiliare, cu ipotecarea acesteia. Se caracterizeaza printr-o perioada mai lunga de rambursare: pana la 35 ani.
 3. Refinantari credite: permit consolidarea mai multor datorii intr-un imprumut cu o singura rata, adesea cu o dobanda mai avantajoasa. Termenul de rambursare difera in functie de tipul de credit refinantat.
 4. Credite rapide: acestea sunt acordate de institutii financiare nebancare. Au dobanzi mai mari, motiv pentru care se folosesc doar in caz de urgente financiare. Perioada de rambursare este mai scurta decat cea intalnita la banci.

Asadar, 123 Credit te ajuta sa compari online multiple oferte de credit si sa alegi solutia financiara care se potriveste cel mai bine situatiei tale.

Folosirea acestei platforme digitale poate transforma intregul proces de cautare si aplicare la un imprumut, intr-o experienta simpla si eficienta.

Ce conditii sunt necesare pentru un imprumut prin 123 Credit?

Pentru a putea accesa un imprumut prin intermediul platformei de brokeraj 123credit.ro, institutiile partenere (bancile) impun anumite criterii de eligibilitate.

Acest set de conditii este unul general dar trebuie indeplinit pentru ca solicitarea de imprumut sa fie luata in considerare.

Varsta solicitantului

 • minimum: cel putin 18 ani la momentul aplicarii.
 • maximum: limita maxima de varsta variaza in functie de politica fiecarei banci, dar in general se asteapta ca imprumutul sa fie rambursat inainte de 70-75 ani.

Cetatenie si resedinta

 • cetatenie: solicitantul trebuie sa fie cetatean roman sau rezident legal in Romania.
 • resedinta: de obicei, solicitantul trebuie sa aiba domiciliul sau resedinta stabila in Romania.

Venit net lunar

 • venit regulat: venitul net lunar trebuie sa fie cel putin la nivelul salariului minim pe economie si sa provina din surse recunoscute oficial, cum ar fi remuneratii din contracte de munca, venituri din activitati independente, rente, chirii sau alte indemnizatii.
 • documente de venit: clientii a caror venituri nu pot fi verificate in baza de date ANAF, vor avea nevoie de adeverinta de venit, fluturas de salariu sau alte documente justificative.

Istoric de credit

 • fara datorii majore: de obicei, este necesar ca solicitantul sa nu aiba istoric negativ (restante, credite neachitate la termen, alte datorii).
 • scor de credit: un scor FICO bun poate imbunatati sansele de a obtine un imprumut in conditii mai avantajoase, conform 123 Credit.

Grad de indatorare

 • Inainte de a aproba suma solicitata, institutiile financiare vor evalua procentul dintre rata si veniturile nete lunare pentru a nu supraindatora clientul.
  De regula, rata la credit nu poate fi mai mare de 40% din veniturile nete lunare.

Vechime in munca

 • stabilitatea locului de munca: majoritatea institutiilor de credit solicita minim 3-6 luni vechime la actualul loc de munca.

Este foarte important sa retii ca acest set de reguli de creditare este unul general, conditiile exacte fiind stabilite de institutia financiara care iti va oferi imprumutul.

De exemplu, pentru anumite imprumuturi sunt necesare garantii suplimentare sau existenta unui codebitor.

Pentru finalizarea procedurii de creditare, in functie de imprumutul dorit, pot fi solicitate documente suplimentare.

Cati bani pot imprumuta prin 123 Credit?

Sa presupunem ca ai pus ochii pe un credit si te intrebi cati bani poti sa iei de la banca daca aplici prin intermediul celor de la 123credit.ro

Suma pe care o poti imprumuta este influentata de veniturile si cheltuielile tale actuale.

In Romania, bancile aplica o regula precisa: ratele lunare ale creditelor nu ar trebui sa depaseasca 40% din venitul tau net. Acesta e gradul de indatorare permis la creditele de consum.

De exemplu, daca nu ai alte datorii, cu un venit net de 5000 lei si un grad de indatorare de 40%, rata lunara nu poate depasi 2000 lei.
Daca ai si alte credite in derulare, suma totala a ratelor pe care le platesti deja se va scadea din cei 40% pe care ii poti folosi. Asadar, daca in prezent platesti 1000 lei pentru alte credite, mai ai practic 1000 lei disponibili pentru o noua rata.

123 Credit pune la dispozitia clientilor un calculator de credit maxim, astfel incat sa iti dai seama care este suma maxima pe care poti sa o imprumuti, fara sa te mai stresezi cu toate aceste calcule.
Iata cateva exemple:

Cat pot imprumuta cu salariu minim pe economie?

Cu un salariu net de 2079 lei (minim pe economie), calculatorul 123Credit preconizeaza ca poti lua un imprumut de aproximativ 40000 lei.
Pe o perioada de 5 ani, rata lunara va fi de circa 830 lei.

Cat pot imprumuta cu salariu mediu pe economie?

Cu un salariu de 3972 lei (mediu pe economie), ai posibilitatea de a obtine putin peste 76500 lei.
Rata lunara, daca alegi un astfel de credit pe 5 ani, va fi de aproximativ 1580 lei.

Este important de mentionat ca aceste valori maxime de credit pot fi obtinute in contextul in care nu ai alte datorii lunare la banci.

De asemenea, alti factori, precum persoanele aflate in intretinere si cheltuielile curente, pot scadea suma maxima a unui eventual imprumut.

Poti efectua un numar nelimitat de simulari de credit pe website-ul 123credit.ro, astfel incat sa poti afla exact suma la care te incadrezi.

Pot refinanta alte credite cu ajutorul 123 Credit?

Cu siguranta! Acest serviciu iti compara ofertele de refinantare de la mai multe banci, fara sa mai fie necesar sa te deplasezi personal pentru a depune dosarul la fiecare banca.

Refinantarea creditelor este o solutie financiara pe care o poti lua in considerare daca doresti sa imbunatatesti costurile actuale ale imprumuturilor tale.

Poti apela la serviciul de refinantare prin intermediul unui broker de credite ca 123 Credit daca doresti sa:

 • Obtii rate mai mici: cand refinantezi, adesea obtii o rata mai mica pentru imprumut, mai ales daca alegi dobanda fixa in primii ani de refinantare.
 • Unesti mai multe credite: daca ai mai multe imprumuturi cu rate diferite, le poti uni intr-un singur credit.
  Acest lucru inseamna ca vei plati o singura rata si vei avea de gestionat un singur contract de imprumut.
 • Beneficiezi de bani suplimentari: refinantarea iti poate oferi posibilitatea de a primi si o suma suplimentara de bani, in functie de veniturile tale si gradul actual de indatorare.
 • Perioada de rambursare extinsa: poti prelungi durata contractului de credit cu pana la 10 ani la refinantare (in cazul creditelor de consum obtinute inainte de 08.07.2020), astfel incat sa platesti o rata lunara mai mica.

Trebuie sa platesti pentru serviciile 123 Credit?

Obtinerea unui credit prin intermediul unui broker de credite poate parea complicata la prima vedere, insa, dupa cum vom vedea, serviciile oferite nu implica niciun cost pentru tine.

Brokerul este un intermediar intre tine, ca solicitant de credit, si institutiile financiare. Acesta este platit de banci sau IFN-uri sub forma unui comision de succes. Primeste bani pentru fiecare credit aprobat si semnat prin intermediul sau.

Institutiile financiare economisesc resurse pentru ca brokerii le faciliteaza procesul de analiza si aduc clienti care se potrivesc cu produsele lor.

Suma comisionului primit de broker este inclusa in costurile de functionare a institutiei financiare si nu se adauga la costul creditului obtinut de client.

Asadar, in opinia mea, merita sa apelezi la serviciile unui broker ca 123 Credit Opportunity Solutions SRL, din urmatoarele motive:

 1. Ai acces din prima la o diversitate de produse si oferte de creditare.
 2. Economisesti timp, deoarece nu mai trebuie sa vizitezi personal sediile mai multor banci.
 3. Primesti consiliere profesionala pentru a intelege termenii complicati ai contractelor de credit.
 4. Ai posibilitatea sa negociezi conditii mai avantajoase de creditare, in contextul in care brokerul dispune, de obicei, de oferte exclusive, in urma acordurilor incheiate cu anumite banci.

Asadar, daca apelezi la un broker de credite poti sa beneficiezi de ajutor specializat in gasirea celui mai bun imprumut, fara sa platesti in plus pentru acest serviciu.

Retine ca brokerul este recompensat de institutia financiara partenera, iar tu ai libertatea de a alege cea mai avantajoasa optiune de creditare in mod gratuit.

Lasă un răspuns