Cat costa stergerea din Biroul de Credit

Cat costa Stergerea din Biroul de Credit? Pareri. Merita?

Te gandesti sa faci o solicitare de stergere din Biroul de Credit si te intrebi cat costa?

Daca ai avut intarzieri la plata unui credit in trecut, acest lucru iti poate afecta scorul de credit. Din acest motiv acum va fi mai dificil sa primesti un imprumut bancar.

In aceasta situatie poti incerca sa initiezi procedura de stergere din Biroul de Credit. Daca reusesti, atunci iti vei imbunatati considerabil sansele de a obtine un nou imprumut.

E important insa sa iei in considerare toate aspectele ce tin de procesul de stergere din Biroul de Credit.

Afla in continuare cat costa, ce implica si cat dureaza radierea din baza de date.

In primul rand, trebuie sa stii ca nu e obligatoriu sa platesti unui jurist sau unui avocat onorariul pentru a solicita stergerea din Biroul de Credit. De altfel, reprezentantii Biroului de Credit confirma ca nu trebuie sa platesti o taxa pentru a elimina istoricul.

Chiar daca te hotaresti sa colaborezi cu un jurist pentru a elimina istoricul negativ, inainte de asta, trebuie sa achiti toate restantele la creditele neplatite.

Pentru a corecta erorile din raportul emis de Biroul de Credit poti trimite personal o solicitare catre aceasta institutie si catre bancile care te-au raportat, fara a mai achita o taxa de asistenta juridica.

Exista deja un model de stergere din Biroul de Credit pe care il poti gasi pe internet, insa, daca nu exista informatii eronate in raportul tau de credit, cu greu poti fi sters.

Inainte de a plati pentru eliminarea din Biroul de Credit verifica care e statusul raportului si ce informatii include acesta prin crearea unui cont pe www.birouldecredit.ro.

In acest fel, te asiguri ca nu sunt date gresite raportate de banci in Biroul de Credit pe numele tau.

Doar dupa aceea trebuie sa te hotarasti daca optiunea de stergere din Biroul de Credit este viabila in cazul tau.

Consideri ca nu te descurci? Atunci poti insarcina un avocat pentru a se ocupa de formalitatile pe care le implica scoaterea din Biroul de Credit.

Costurile sunt pe masura. Poti ajunge sa platesti chiar si 1000 euro deoarece multe cabinete de avocatura cer un onorariu pe masura restantelor.

Asadar, cel mai mic tarif pe care il cunoastem pentru procedura de stergere din Biroul de Credit este de 1000-1500 lei.

Atentie insa, procedura nu e una garantata pentru ca eliminarea istoricului negativ depinde de o multime de variabile.

In plus, Biroul de Credit nu recomanda sa platesti o taxa catre o firma specializata in stergerea istoricului, ci mai degraba iti propune sa te consulti cu banca care te-a raportat pentru a vedea ce solutii exista.

Abordarea unei firme care promite stergerea datelor din Biroul de Credit este costisitoare pentru ca implica mai multe taxe, precum tarif de consultanta si onorariu de succes.

In schimb, daca alegi sa te ocupi singur de intreaga procedura poti scapa sa mai platesti astfel de taxe, insa cel mai probabil, vei avea mai putine sanse de reusita.

Ce firme te pot sterge din Biroul de Credit?

Dupa cum spuneam, stergerea propriu-zisa a istoricului negativ urmareste de fapt anumite aspecte legale, pe care le speculeaza si firmele de consultanta ce promit eliminarea din Biroul de Credit.

Exista deci doua situatii pentru a elimina istoricul negativ:

1. Fie platesti restantele si astepti 4 ani pana ce istoricul este eliminat automat;

2.Fie te agati de cateva aspecte legale care iti dau dreptul sa elimini anumite inregistrari din raportul Biroului de Credit.

Evident ca stergerea datelor din Biroul de Credit inainte de termen este mai dificila si consumatoare de timp.

Daca nu ai reusit sa rezolvi amiabil situatia, atunci te poti indrepta catre rezolvarea problemei pe cale judecatoreasca.

Pana in acest punct, consideram ca nu merita sa platesti onorarii costisitoare pentru stergerea din Biroul de Credit.

Daca ai nevoie de asistenta juridica pentru a te reprezenta in instanta, atunci poti apela la un cabinet de avocatura.

In schimb, nu achita avans doar pentru promisiunea ca istoricul tau negativ va fi imbunatatit sau chiar eliminat din baza de date a Biroului de Credit.

Daca simti nevoia apelarii la serviciile unei astfel de firme, o poti face in siguranta doar cu plata unui onorariu de succes. Practic, platesti doar atunci cand firma respectiva a reusit stergerea din Biroul de Credit.

Ce motive trebuie sa aiba la baza stergerea din Biroul de Credit?

Radierea istoricului negativ trebuie sa includa motive plauzibile. Din acest motiv, firmele de consultanta trebuie sa analizeze situatia fiecarui solicitant pentru a stabili planul de urmat si a vedea daca exista posibilitatea reala de stergere a datelor.

Odata cu implementarea regulamentului de protectie a datelor personale la nivel european, Biroul de Credit s-a confruntat cu o avalansa de cereri de stergere sau eliminare a istoricului din baza de date.

Concret, in regulamentul GDPR se mentioneaza dreptul de a te opune prelucrarii datelor personale, doar ca bancile nu fac intotdeauna obiectul acestor reglementari.

Din acest motiv, e foarte dificil de preconizat rata de succes a unui proces de stergere a datelor din Biroul de Credit.

Atunci cand initiezi demersul de eliminare a acestor date trebuie sa te indrepti cu solicitarea catre institutiile de credit care te-au raportat. Numai dupa ce primesti raspunsul si avizul acestora, vei putea trimite solicitarea de stergere a datelor din Biroul de Credit.

Practic, institutia Biroului de Credit este doar un centralizator cu informatii si date, iar de prelucrarea lor se ocupa exclusiv entitatile de creditare.

In situatia data, Biroul de Credit nu poate sterge sau modifica informatiile de la sine putere. Are nevoie de acordul bancii si o poate face doar la solicitarea acesteia.

Daca ai luat un credit in trecut, e posibil sa te incadrezi in anumite situatii care iti permit modificarea informatiilor sau chiar eliminarea lor din Biroul de Credit.

In primul rand, atunci cand te-au raportat in baza de date a restantierilor, bancile trebuiau sa-ti trimita o notificare prin care te anuntau de acest demers.

In cazul in care nu ai primit nicio notificare, iar banca nu poate demonstra nici ea acest lucru, atunci poti reclama acest motiv pentru a fi sters din Biroul de Credit.

De asemenea, daca a trecut mai mult de 4 ani de la ultima restanta achitata si inca figurezi in baza de date ca rau platnic, poti solicita remedierea acestei erori si pe cale de consecinta, stergerea din Biroul de Credit.

La o analiza atenta putem observa ca exista mai multe motive pentru care poti cere stergerea anumitor date din Biroul de Credit.

Chiar daca poti initia singur demersul de eliminare a informatiilor eronate din Biroul de Credit, uneori prin ajutor specializat poti grabi procesul adresandu-te unui cabinet de avocatura.

Trebuie sa fii constient ca nicio firma de consultanta nu poate garanta ca acest proces va avea un rezultat pozitiv 100%.

Institutiile de credit si bancile si-au luat si ele anumite masuri de precautie, ceea ce ingreuneaza demersul de stergere a datelor din Biroul de Credit pentru un solicitant care le-a fost client.

In timp ce eliminarea informatiilor din baza de date a Biroului de Credit nu depinde in totalitate de solicitant, firmele juridice care ofera acest serviciu percep costuri destul de piperate.

In cazul in care te hotarasti sa apelezi la o astfel de firma care sterge datele din Biroul de Credit, incearca sa citesti foarte bine clauzele contractuale si alege sa platesti doar un onorariu de succes, dupa ce firma a reusit remedierea problemei.

Lasă un răspuns