Credit fara dobanda

Credit Fara Dobanda Online. Alege Primul Credit 0% Dobanda

Pot sa iau primul credit fara dobanda daca nu am mai avut in trecut alte imprumuturi? Ce IFN acorda astfel de credite online?

Imprumuturile fara dobanda reprezinta o modalitate prin care institutiile financiare nebancare atrag clienti noi, oferindu-le primul credit cu 0% taxe.

Acest tip de credit oferit de IFN-uri este conceput sa ajute clientii sa acopere nevoi financiare imediate.

Produsul acordat se distinge prin faptul ca nu se aplica dobanda daca suma imprumutata este returnata la primul termen scadent.

  • Conditii minime de eligibilitate

Client nou: oferta este disponibila doar pentru clientii noi care nu au mai beneficiat de oferta IFN-ului respectiv.

Suma maxima: de regula, exista un plafon pentru suma care poate fi imprumutata fara dobanda, de obicei maxim 5000 lei.

Termenul de rambursare: data rambursarii intregului imprumut este stabilita de la inceput si este esential sa fie respectata pentru a beneficia de avantajele ofertei.

Ce implica primul credit fara dobanda

Informare prealabila: trebuie sa citesti cu atentie conditiile contractului, inclusiv sa vezi daca exista comisioane sau alte taxe si in ce situatii pot fi aplicate acestea.

Trimiterea cererii de credit: majoritatea IFN-urilor ofera posibilitatea de a aplica online pentru un credit fara dobanda, prin intermediul unui proces destul de simplu.

Acte necesare: de obicei, este necesar doar buletinul, intrucat veniturile se verifica direct in baza de date ANAF.

Aprobare rapida: procesul de analiza si aprobare a dosarului de credit este foarte rapid, uneori primirea banilor avand loc in aceeasi zi.

Cine poate primi credit fara dobanda?

Pentru a nu plati dobanda, suma imprumutata trebuie rambursata integral la data scadenta. De obicei, termenul maxim in care nu se aplica dobanda este de 30 zile.

In cazul intarzierii, se pot aplica dobanzi si penalitati care pot transforma un imprumut initial avantajos intr-unul foarte costisitor.

Avantaje si capcane ale imprumutului fara dobanda

Avantajul imediat: acces rapid la bani fara costuri suplimentare, daca se respecta conditiile contractuale.

Stimulent pentru clienti: este un mod de a incuraja folosirea serviciilor IFN-ului respectiv si poate servi ca introducere in lumea creditelor nebancare.

Risc de supraindatorare: exista riscul, ca in cazul nerespectarii conditiilor contractuale, sa apara costuri suplimentare substantiale.

Primul credit fara dobanda poate fi o optiune atragatoare pentru cei care au nevoie de bani pe termen scurt, dar inainte de a aplica trebuie facuta o analiza de risc asupra bugetului personal.

IFN-uri care acorda credite fara dobanda rapid

BSG Credit

Acest IFN ofera 3000 lei cu 0% dobanda in primele 30 zile contractuale. Daca suma de bani nu este achitata integral intr-o luna, clientul va suporta o dobanda de 30 lei/zi si un comision de gestiune de 20 lei/luna.

BSG Credit pune la dispozitia solicitantilor banii imediat pe card, cu conditia sa existe un venit lunar si un cont bancar.

Aplicarea se poate efectua oricand online, aprobarea creditului avand loc in 10 minute. IFN-ul ofera posibilitatea rambursarii anticipate, chiar inaintea celor 30 zile.

OnToPay

Primul credit in valoare de pana la 2000 lei poate fi obtinut fara dobanda si de la acest IFN.

Durata creditului nu poate fi mai mare de 30 zile – daca se doreste oferta cu 0% dobanda.

In caz contrar, daca solicitantul intarzie, se percepe o dobanda penalizatoare de 1%/zi, ceea ce va mari foarte mult costurile creditului.

Pentru a obtine acest imprumut de nevoi personale este necesar sa ai maxim 70 ani, venit stabil si istoric de credit pozitiv.

Aplicarea are loc online, motiv pentru care ti se vor solicita urmatoarele: copie dupa buletin, poza tip selfie si extras de cont.

Raspunsul il primesti in aceeasi zi, iar daca toate actele sunt in regula, se vireaza banii imediat pe card.

Mozipo

In situatia in care ai nevoie rapid de o suma mica de bani, sa stii ca poti lua 500 lei fara dobanda de la Mozipo.

Acest IFN nu percepe dobanda, comisioane de analiza sau de administrare, daca efectuezi plata imprumutului in 60 zile. Prin urmare, ai la dispozitie o perioada mai lunga de rambursare decat la un credit pana la salariu standard.

Daca nu ai beneficia de o dobanda redusa cu 100%, atunci ar trebui sa achiti o rata lunara de aproximativ 350 lei.

Insa, asa cum spuneam, pentru un imprumut de 500 lei vei plati in cele 2 luni cate 250 lei. Practic, nu achiti nimic in plus fata de suma imprumutata.

Credit Prime

Reprezinta unul dintre IFN-urile care ofera una dintre cele mai consistente sume de bani: pana la 15000 lei.

Prin urmare, si perioada de rambursare este una mai lunga: maxim 24 luni.

Totusi, daca reuseseti sa rambursezi suma imprumutata inaintea implinirii a 30 zile de la data semnarii contractului, beneficiezi de dobanda 0.

In caz contrar, taxele acestui imprumut sunt destul de mari. Dupa implinirea celor 30 zile, la un credit de 10000 lei vei plati o dobanda de 50 lei/zi.

Credit Prime are aceleasi conditii ca IFN-urile de mai sus, cu deosebirea ca poate acorda un credit si sambata sau in zile nelucratoare.

Daca ai intre 20 si 70 ani, cetatenie romana si o sursa sigura de venit, nu iti ia mai mult de 2 minute sa aplici la acest IFN.

Credit Fix

O alta institutie financiara nebancara care acorda un credit de valoare mare, cu 0% dobanda, este Credit Fix.

Aici poti incheia o linie de credit de pana la 10000 lei.

Daca platesti suma imprumutata la implinirea primei date scadente, atunci esti eligibil pentru a beneficia de un credit fara dobanda.

Ulterior, daca nu iti ajung banii pentru lichidarea creditului si depasesti data scadenta, vei plati o dobanda penalizatoare de 1,2%/zi.

Aplicarea este floare la ureche la acest IFN. Poti trimite documentele necesare (in special extrasul de cont din care sa reiasa ca ai un venit) inclusiv prin WhatsApp.

Cererea de credit se aproba in aceeasi zi daca ai un venit lunar si respecti gradul maxim de indatorare la banci si IFN-uri.

Viva Credit

Intemeietorul imprumutului pana la salariu, Viva Credit este unul dintre IFN-urile care a avut in permanenta oferte de finantare fara dobanda.

De aici poti obtine pana la 5000 lei fara sa platesti nimic in plus daca returnezi banii in primele 30 zile. Daca se intampla sa nu reuseseti acest lucru, vei achita o dobanda de 1,2%/zi (dupa cele 30 zile).

Concret la un imprumut de 5000 lei, dobanda zilnica este de 60 lei.

Daca ai nevoie de o suma mai mare de bani, Viva Credit iti poate pune la dispozitie o linie de credit de maxim 20000 lei. Dobanda insa incepe sa curga din prima zi (0,4%/zi).

La fel ca la toate IFN-urile, aplicarea se efectueaza numai online, societatea neavand sedii fizice sau sucursale unde acorda credite.

Asadar, daca vrei un imprumut de la Viva Credit trebuie sa pregatesti o copie dupa buletin si un extras de cont, iar dupa aceea sa trimiti cererea online, pe site-ul companiei.

Cum se aplica la un credit fara dobanda online?

Aplicarea pentru un credit fara dobanda online este un proces simplu, adaptat nevoilor contemporane ale oamenilor moderni.

Imprumutul respectiv este destinat clientilor care cauta o solutie imediata pentru a obtine bani imprumut.

  1. Pregatirea actelor

Primul pas consta in pregatirea documentelor cerute la orice imprumut. Vorbim aici de actul de identitate, extras de cont sau alta dovada de venit, si eventual, o factura platita la utilitati.

Salariatii nu au nevoie decat de buletin in contextul in care veniturile lor pot fi verificate foarte usor in baza de date ANAF.

2. Completarea formularului de aplicare

Dupa ce ai facut rost de toate documentele, trebuie sa intri pe site-ul IFN-ului si sa cauti sectiunea de aplicare pentru credit online.

Vei completa un formular cu datele tale personale, starea civila si anumite detalii legate de venit.

Nu uita sa specifici suma dorita si sa alegi perioada de rambursare. Tine cont ca majoritatea IFN-urilor ofera credite fara dobanda doar pentru o perioada limitata, de maxim 30 zile.

3. Transmiterea cererii si asteptarea aprobarii

In cele mai multe cazuri, platformele online de creditare folosessc sisteme automate pentru evaluarea cererilor de imprumut. Acest lucru le permite sa ofere uneori un credit instant sau oricum, la distanta de cateva minute de la aplicare.

Vei fi informat cu privire la stadiul cererii de imprumut prin telefon, email sau SMS.

4. Semnarea contractului de credit

In cazul aprobarii, IFN-ul va genera un contract de credit pe care il poti semna electronic, de la distanta, folosind un cod primit prin SMS.

Odata ce contractul este semnat, fondurile sunt de obicei transferate in contul bancar specificat in cererea de aplicare.

  • Recomandari de prudenta

Inainte de a-ti da acordul final asupra contractului de imprumut fara dobanda, verifica legalitatea IFN-ului.

Poti face asta foarte simplu: vezi daca societatea care iti acorda credite se afla in Registrul institutiilor nebancare autorizate de BNR.

Nu in ultimul rand, tine cont ca IFN-urile pot avea si alte taxe, in afara dobanzilor. Vorbim aici de acele comisioane de administrare a contului sau de gestionare a creditului.

Chiar daca aplicarea la un credit online fara dobanda reprezinta o simpla formalitate, nu uita ca orice contract reprezinta o obligatie financiara care trebuie respectata.

Imprumut fara dobanda pentru tineri?

Un alt tip de credit fara dobanda este cel subventionat de stat. Doritorii trebuie sa stie ca doar anumite categorii de persoane se pot incadra insa in programele de finantare desfasurate de guvern.

Cine poate lua credit fara dobanda subventionat de stat?

Concret, denumirea programelor desfasurate in prezent sunt Student Invest si Family Start.

Programul Student Invest se adreseaza celor intre 18 si 40 ani, valoarea finantarii atingand 75000 lei. Creditul respectiv se acorda pentru facilitarea continuarii studiilor, astfel ca banii pot fi folositi pentru activitatile ce tin de educatie si formare profesionala.

Programul Family Start 2024 se adreseaza persoanelor cu varsta cuprinsa intre 18 si 45 ani, persoanelor care doresc sa isi formeze o familie. Valoarea creditului poate atinge 150000 lei.

Este important de mentionat ca spre deosebire de programul Student Invest, unde dobanda este acoperita integral, in cadrul Family Start statul suporta doar 75% din dobanda.

Ambele programe de creditare pot fi rambursate in maxim 10 ani, solicitantii avand la dispozitie o perioada de gratie extinsa, de pana la 5 ani.

Aceste programe beneficiaza de garantia statului, astfel ca sunt mult mai avantajoase decat creditele fara dobanda obtinute de la IFN-uri.

Merita sa iei in calcul programele respective suvventionate de guvern, mai ales ca poti lua primul imprumut fara dobanda. Trebuie doar sa te interesezi ce banci mai au fonduri disponibile si care sunt conditiile pe care trebuie sa le respecti.

Lasă un răspuns