Sunt disperata am nevoie de bani

Sunt Disperata Am Nevoie de Bani. Cine Ma Poate Ajuta Urgent

Sunt disperata, am nevoie de bani urgent. Cine ma poate ajuta cu niste bani imprumut?

Madalina T.

Uneori, viata ne poate lua prin surprindere. Sa faci fata unei situatii financiare dificile poate fi o provocare.
Exista insa mai multe optiuni de imprumut care te pot ajuta sa treci peste momente critice.

Iata cand poti apela la o astfel de finantare:

 1. Cheltuieli medicale

Problemele medicale pot pune o presiune suplimentara pe bugetul nostru si asa subrezit de alte cheltuieli. Acestea pot aparea fara avertisment si pot necesita decizii urgente.
In asemenea situatii este clar ca ai nevoie disperata de bani.

2. Pierderea locului de munca

Disponibilizarea sau intrarea in somaj pot crea probleme financiare suplimentare, mai ales daca nu ai economii suficiente. Printr-un imprumut urgent poti acoperi cheltuielile de baza in timpul cautarii unui nou loc de munca.

3. Alte probleme si necesitati personale

In viata de familie, in special, pot aparea momente de cotitura.

De exemplu, daca treci printr-un divort sau printr-o despartire, este posibil sa intampini si dificultati financiare.
In aceste momente este clar ca ai nevoie de bani urgent pentru a face fata situatiei.

Cine ma poate ajuta cu niste bani?

Daca te confrunti cu probleme financiare, cea mai la indemana solutie este sa faci un imprumut. Nu toate creditele se acorda insa la fel de rapid.

Iata cateva dintre imprumuturile care se preteaza situatiilor urgente sau disperate:

1. Credit pe termen scurt

Reprezinta unele dintre cele mai rapide credite pe care le poti obtine, de obicei, in aceeasi zi sau in 24 ore de la aplicare.

Avantaje:

 • Proces usor de aplicare
 • Suma este pusa la dispozitie imediat

Dezavantaje:

 • Dobanzi si comisioane mari
 • Valoarea imprumutului este mica

2. Linie de credit online

Este o alta forma flexibila de imprumut, unde ai acces la o suma de bani din care poti retrage la nevoie.

Avantaje:

 • Poti efectua retrageri pe card ori de cate ori intervine o problema financiara
 • Platesti dobanda doar pentru sumele retrase

Dezavantaje:

 • Exista tentativa de a imprumuta mai mult decat ai nevoie
 • Dobanda este mare, mai ales daca nu platesti lunar suma minima de plata

3. Avans la salariu (descoperit de cont)

Daca esti angajat cu o vechime mai mare de 3 luni, poti solicita bancii un descoperit de cont (overdraft). Primesti minim 3 salarii in avans, dupa care returnezi suma impreuna cu dobanda din urmatoarele salarii.

Avantaje:

 • Acces rapid la bani in timpul orelor de lucru bancare
 • Suma poate fi acordata si daca ai mici intarzieri la alte credite

4. Card de credit online

Este un produs financiar care iti permite sa faci cumparaturi in rate fara dobanda. Poate fi obtinut online, cu conditii minime.

Avantaje:

 • Beneficiezi de o perioada de gratie in care nu trebuie sa platesti dobanda pentru cumparaturile efectuate
 • Aplicarea este simpla, de regula doar cu buletinul.

Dezavantaje:

 • Costuri suplimentare pentru soldurile neachitate in perioada de gratie
 • Primesti acces la o suma de pana la 10000 lei sau uneori mai putin, in functie de salariu

Nu uita: chiar daca te afli intr-o situatie disperata, este esential sa faci alegeri intelepte cand vine vorba de imprumuturi. Analizeaza toate aceste optiuni si nu te grabi sa semnezi primul contract pe care il gasesti.

Exista oameni seriosi care imprumuta bani?

Ai nevoie disperata de bani, dar bancile par sa iti inchida toate usile?

Intr-un astfel de scenariu, multe persoane cauta alternative la institutiile bancare clasice.
Iata ce optiuni sigure exista la indemana:

1. Imprumuturi de la persoane fizice

Cand ai nevoie de un credit urgent, cel mai accesibil mod prin care poti obtine bani pot fi chiar persoanele apropiate.

Imprumuturile intre membrii familiei sau intre prieteni se acorda pe baza de incredere si nu necesita intotdeauna dobanda.

Asadar, daca te afli intr-o situatie disperata, cauta persoane care ofera bani cu imprumut din anturajul tau. Acestea te pot ajuta la greu, pana cand situatia se restabilizeaza.

2. Imprumuturi online de la un IFN

Daca te afli in categoria persoanelor care nu se incadreaza in conditiile bancilor, poti incerca sa faci un imprumut urgent la un IFN. Aceste institutii financiare nebancare sunt legale si te pot ajuta foarte rapid, chiar si atunci cand ai nevoie de bani urgent azi.

Poti primi pana la 1000 euro sau echivalentul in lei, in functie de posibilitatile tale si veniturile lunare.

Iata de unde poti solicita un imprumut de tip IFN: Hora Credit, Humanik Credit, Provident sau Ask Credit. Toate aceste companii acorda credite online fara acte, sau in orice caz, doar cu buletinul.

Vreau sa imprumut niste bani urgent, cum functioneaza un IFN?

Asa cum am mentionat, imprumuturile de la un IFN precum Viva Credit sau Hora Credit, au loc pe internet.

Nu trebuie sa te deplasezi si nici sa apelezi la alte surse de a face rost de bani in conditii nesigure (camatari sau solutii similare).

Un credit online de la un IFN autorizat este o forma de imprumut pe termen scurt, care se preteaza tocmai in situatii urgente.

Pur si simplu, intri pe site-ul BNR si cauti lista cu IFN-uri online care ofera in mod legal aceste credite.

Dupa aceea, analizezi care e cea mai buna oferta in cazul tau si trimiti solicitarea de credit la IFN-ul ales.

Poti face asta direct de pe telefon, deoarece aplicarea la un IFN inseamna de cele mai multe ori simpla completare a unui formular.

Imediat dupa aceea, institutia nebancara analizeaza situatia ta personala si iti propune suma maxima pe care o poti imprumuta.

Daca esti de acord cu oferta propusa, nu iti ramane decat sa iti dai acordul si IFN-ul va transfera banii in contul tau bancar.

Tot acest proces ia maxim cateva ore, astfel incat sa te poti bucura de bani cel tarziu a doua zi lucratoare. De aceea, aceasta solutie mai poarta denumirea de credit urgent azi.

Chiar daca la prima vedere imprumutul online pare solutia ideala la orice problema financiara, tine cont de faptul ca IFN-urile practica dobanzi superioare bancilor si au comisioane mari – aplicate mai ales in caz de neplata.

Dupa ce primesti banii, trebuie sa fii atent cum iti gestionezi bugetul, astfel incat o parte din el sa fie directionat catre plata ratelor.

IFN: ofer bani imprumut cu dobanda

Internetul este impanzit cu oferte de creditare care mai de care mai avantajoase. Pentru a face o alegere corecta, indiferent de situatia in care te afli, este vital sa studiezi oferta fiecarui IFN.

Multe institutii nebancare afirma ca pot acorda un credit fara dobanda, dar acest lucru este partial adevarat. Pentru a putea beneficia de aceasta oferta de imprumut, trebuie sa fii solicitant nou al acelui IFN.

De exemplu, Viva Credit este un astfel de IFN care ofera bani imprumut fara dobanda.

Prima conditie este sa fii client nou, iar a doua conditie este sa rambursezi banii la urmatorul salariu, adica in cel mult 30 zile.

In caz contrar, vei achita o dobanda aplicata pentru fiecare zi, de 1,2%. Daca lasi creditul neachitat pe o perioada lunga, dobanda se tot aduna si poate face imprumutul greu de returnat.

Gandeste-te ca dobanda anuala efectiva sare de 4000%. Spre exemplu, daca iei un credit de 3000 lei si il rambursezi dupa 1 an, vei p[lati foarte mult la final.

Din acest motiv, creditele nebancare online sunt destinate pentru perioade scurte de timp, cand intervine cate o problema care necesita bani in plus.

Liniile de credit online oferite de IFN-uri sunt la fel de scumpe, de aceea trebuie sa faci tot posibilul sa le rambursezi imediat cum situatia se pune pe picioare.

Am nevoie de bani urgent, ce sa fac?

Situatiile limita impun solutii rapide. Cu toate acestea, creditele nebancare sau cele oferite de IFN-uri reprezinta solutii scumpe de finantare.

Este adevarat ca se acorda fara formalitati sau birocratie, dar din cauza costurilor mari, pot atrage dupa sine alte datorii.

De exemplu, daca apar alte probleme intre timp si nu mai poti plati ratele, se aplica dobanzi si penalitati de intarziere foarte mari.

Astfel, ce alte solutii de a face urgent rost de bani exista?

Imprumuturile acordate de CAR-uri sunt destul de usor de accesat daca ai calitatea de angajat sau pensionar. Acestea au marele avantaj al unei dobanzi mult mai bune decat la IFN-uri.

De cele mai multe ori, Casele de Ajutor Reciproc au costuri comparabile cu bancile sau chiar mai mici.

Nu te gandi ca trebuie sa faci prea multe drumuri ca sa obtii un credit de la CAR. Aceste societati nonprofit de creditare s-au modernizat si la multe dintre ele poti aplica ca la un IFN, direct pe site.

De exemplu, Smartica este un CAR care acorda credite online fara giranti. Nu are cele mai mici dobanzi, insa ofera banii de care ai nevoie extrem de rapid.

La fel ca Smartica, mai exista multe alte CAR-uri pe care le poti gasi online pe site-ul Reciproc.ro. Acolo poti aplica usor, de la distanta, la o Casa de Ajutor Reciproc care ofera imprumuturi moderne.

Chiar daca exista posibilitatea sa achiti contributia de membru din primul imprumut acordat, este recomandat sa iei parte la activitatea CAR-ului odata ce ai primit creditul dorit.

Retine ca daca devii membru cu vechime poti lua ulterior imprumuturi mult mai mari.

In general, de la CAR-uri poti primi intre 1000 si 20000 lei, in functie de salariul tau si de cand esti membru. Pentru a obtine un credit mai mare, va fi necesar sa cauti unul sau mai multi codebitori.

In final, iata toate optiunile de credit despre care am discutat pana acum. Acestea se potrivesc daca ai nevoie disperata de bani:

 • Imprumutul online de la IFN: este acordat rapid, indiferent de ora la care aplici, doar ca presupune dobanzi si costuri mari.
 • Linia de credit online: aceasta e oferita tot de IFN-uri si prezinta avantajul ca poti retrage succesiv anumite sume de bani, in functie de problemele cu care te confrunti.
 • Descoperit de cont sau overdraft: este util daca ai nevoie numai de cateva salarii in avans, oferite de banca, pe o perioada limitata de timp.
 • Imprumutul CAR online: se acorda in conditii mai putin birocratice decat la banci si poate fi obtinut chiar daca nu esti membru cotizant de mult timp.
 • Creditul de la persoane fizice: este acel ajutor banesc acordat intre rude, prieteni sau apropiati si are avantajul ca poate fi returnat la mica intelegere, fara dobanda.

Asadar, daca te afli intr-o situatie disperata si ai mare nevoie de bani, poti sa apelezi la una dintre aceste solutii de imprumut urgent, cu conditia sa iti restabilesti situatia financiara pentru a-ti achita ulterior datoria.

One thought on “Sunt Disperata Am Nevoie de Bani. Cine Ma Poate Ajuta Urgent

Lasă un răspuns