Card de cumparaturi fara acte

Card de Cumparaturi Fara Acte? Conditii si Oferte Online

Pot lua un card de cumparaturi fara acte, doar cu buletinul?

Elena M.

Un card de cumparaturi ce poate fi obtinut doar cu prezentarea buletinului reprezinta o sursa de finantare rapida si convenabila pentru multe persoane. Pentru a putea beneficia de un card de credit fara acte, solicitantul trebuie sa indeplineasca insa anumite conditii.

Acest tip de card vine ca un raspuns la nevoile de cumparaturi ale omului contemporan.

Inainte, solicitantii trebuiau sa adune o multime de documente (adeverinta de venit, extras de cont, contract de munca) pentru a beneficia de un card de cumparaturi.

Procesul implica de multe ori si asteptarea raspunsului de la banca cel putin cateva zile. De asemenea, aproape intotdeauna era necesara prezenta fizica la banca.

Acum, documentatia necesara s-a redus semnificativ, de cele mai multe ori fiind suficienta prezentarea actului de identitate.

Verificarea veniturilor se face automat, prin sistemul informatic conectat direct la baza de date ANAF.

Procesul de aplicare pentru un card de cumparaturi fara acte poate fi initiat online, fara necesitatea deplasarii la sediul bancii.

Timpul de asteptare pentru aprobare s-a redus considerabil,  fiind posibila obtinerea unui card de credit in 10 minute.

Procesul de aplicare la un card de cumparaturi online

Posibilitatea de aplicare online la un card de cumparaturi economiseste o multime de timp pentru tine, ca solicitant.

Iata ce etape presupune:

 1. Aplicare online

Solicitantul completeaza un formular de aplicare online, furnizand datele personale si CNP-ul.

In acest formular, se include de asemenea, o copie dupa buletin si se ofera consimtamantul pentru accesarea datelor de venit de catre banca.

2. Verificarea automata a veniturilor

Cu acordul solicitantului, banca acceseaza electronic baza de date ANAF pentru a verifica veniturile.

Acest pas elimina necesitatea adeverintei de salariu de la angajator sau a cuponului de pensie.

3. Evaluarea rapida

Sistemul bancii evalueaza in timp real informatiile de venit si istoricul din Biroul de Credit. Decizia se poate lua si automat, pe baza criteriilor interne ale bancii si a informatiilor obtinute din baza de date ANAF.

4. Aprobare si livrare card

In cazul aprobarii, acordul asupra contractului de credit poate fi, de asemenea, semnat electronic.

Cardul de cumparaturi obtinut online poate fi expediat la domiciliul clientului sau poate fi ridicat de la sediul bancii, in functie de preferinte.

Ce conditii sunt necesare la un card de cumparaturi fara acte?

Obtinerea unui card de credit doar cu buletinul implica un proces mai putin riguros, asa cum am vazut pana acum.

De asemenea, conditiile nu sunt la fel de stricte ca la un credit de consum sau credit ipotecar.

Institutiile financiare au simplificat procedurile pentru a oferi mai usor si mai rapid un card de credit sau de cumparaturi.

Iata conditiile generale pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a intra in posesia acestui serviciu financiar:

 • Act de identitate valabil

Acest lucru este suficient pentru a initia procedura de aplicare la un card de cumparaturi online.

 • Varsta legala

Solicitantul trebuie sa aiba mai mult de 18 ani pentru a reusi sa semneze contractul de credit, in cazul in care cererea i-a fost aprobata.

 • Venituri justificative

Asa cum am vazut, bancile verifica veniturile in baza de date ANAF. De aceea, chiar daca cardul de cumparaturi se acorda doar cu buletinul, solicitantul trebuie sa demonstreze ca are o sursa de venit stabila. Pot obtine un card de credit sau de cumparaturi doar cei care au un venit mai mare de 1000 lei pe luna.

 • Domiciliu in Romania

Trebuie sa fii rezident in tara in care institutia de credit isi desfasoara activitatea, practic sa ai domiciliul stabil in Romania.

 • Scor de credit satisfacator

Institutiile financiare vor efectua o verificare a istoricului in baza de date a Biroului de Credit pentru a determina daca esti eligibil. Scorul de credit nu trebuie sa fie perfect, insa NU trebuie sa ai probleme majore, cum ar fi restante mari sau alte imprumuturi in executare silita.

Retine ca acestea sunt conditiile generale pentru a obtine un card de cumparaturi fara acte online. Unele banci pot avea cerinte suplimentare legate de sursele de venit acceptate sau de varsta maxima a solicitantilor.

Totusi, comparativ cu alte imprumuturi, cardurile de credit sunt accesibile unui public mai larg. Acest lucru se datoreaza faptului ca nu este nevoie de garantii imobiliare, codebitori sau alte ipoteci.

De asemenea, sumele accesate printr-un card de cumparaturi doar cu buletinul sunt mai mici decat la celelalte credite.

Cati bani pot lua printr-un card de cumparaturi fara acte?

Desi nu exista o regula fixa in stabilirea limitei de credit, adesea bancile acorda o limita de bani care variaza intre 6 si 3 salarii nete lunare.

In functie de istoricul tau financiar, acest prag poate fi depasit, cu respectarea unor conditii speciale.

Daca ai un salariu lunar net de 3000 lei, de obicei te califici pentru un card de cumparaturi cu o limita intre 6000 si 18000 lei.

Limita maxima de credit este influentata de posibilitatile tale de rambursare. Banca va evalua inainte toate, sursele tale de venit si va analiza cheltuielile lunare pentru a stabili gradul de indatorare.

De asemenea, daca ai o relatie de lunga durata cu banca si un istoric de credit pozitiv, este posibil sa beneficiezi de un card de cumparaturi cu o limita mai generoasa.

Simulare card de cumparaturi in functie de salariu

Te intereseaza sa vezi, mai exact, cati bani poti primi cu salariul tau si care e rata la un card de cumparaturi fara acte?

Vom lua ca exemplu cardul ce credit BT Direct, care poate fi obtinut online, doar cu buletinul.

Sa presupunem ca ai salariul minim pe economie (2079 lei) si doresti un imprumut rapid pentru a cumpara electrocasnice.

Cu acest venit poti obtine pana la 3 salarii in avans, adica o limita de credit de 6000 lei. Daca optezi pentru cardul de cumparaturi BT Direct si alegi sa rambursezi banii in 2 ani, rata lunara de plata va fi de aproximativ 350 lei.

Tine cont ca pentru a putea beneficia de acest card de credit doar cu buletinul este necesar sa ai minim 3 luni vechime la actualul loc de munca.

Aprobarea poate dura maxim 10 minute, asa ca trebuie doar sa te hotarasti ce ai de cumparat, pentru ca vei primi banii imediat.

Cardul de credit BT Direct este disponibil in majoritatea magazinelor mari. De exemplu, poti aplica la Carrefour sau Dedeman pentru acest imprumut doar cu buletinul.

Cum alegi cel mai bun card de cumparaturi online

Identificarea celui mai bun card de cumparaturi depinde de o serie intreaga de factori. Daca doresti sa primesti banii cat mai rapid, atunci probabil te va interesa sa aplici la o institutie de credit online.

Iata ce trebuie sa urmaresti pentru a face o alegere cat mai inteleapta:

 1. Dobanda

Perioada de gratie: verifica perioada de gratie pentru cumparaturile facute cu cardul, adica perioada in care poti sa rambursezi suma cheltuita fara a plati dobanda.

Rata dobanzii: este la fel de important sa cunosti dobanda anuala efectiva (DAE), care se aplica pentru sumele neachitate dupa expirarea perioadei de gratie.

2. Comisioane si tarife

Comision de emitere sau de administrare: unele carduri de credit pot percepe astfel de taxe, la emiterea unui nou card sau pentru administrarea sa lunara.

Comision pentru retrageri de numerar: verifica daca poti scoate bani de pe cardul de cumparaturi si cat te costa in acest caz retragerile in numerar la ATM.

3. Limita de credit

Suma maxima disponibila: asigura-te ca limita de credit oferita de banca acopera necesitatile tale de cumparare actuale si viitoare.

Un card de cumparaturi fara acte cat mai avantajos ar trebui sa aiba cat mai multe beneficii care sa corespunda cu obiectivele tale financiare.

Cand faci alegerea, uita-te dupa un card de credit cu o perioada de gratie generoasa si o dobanda cat mai competitiva.

De asemenea, cel mai bun card de cumparaturi este acela care iti pernite sa faci achizitii in rate fara dobanda si iti ofera beneficii suplimentare la cumparaturi, cum ar fi puncte bonus sau cashback.

Top oferte card de cumparaturi in Romania

Cardurile de credit sau de cumparaturi nu sunt doar un mijloc de plata convenabil, ci vin la pachet cu o serie de oferte si beneficii care te pot ajuta sa faci economii suplimentare.

Iata cele mai comune avantaje pe care le au cardurile de credit:

 1. Puncte bonus

Majoritatea cardurilor ofera puncte de recompensa sau cashback pentru cheltuielile efectuate in magazine sau online.

Spre exemplu, atunci cand aplici pentru un card de cumparaturi fara acte poti primi un procent din suma cheltuita inapoi.

2. Rate fara dobanda

Daca ai de facut cumparaturi mai mari, optiunea de a plati in rate fara dobanda se poate dovedi foarte utila. De obicei, beneficiezi pana la 48 de rate fara dobanda. Daca respecti scadentarul, vei plati exact valoarea produsului, fara alte costuri.

3. Oferte de calatorie

Multe carduri de cumparaturi pot include mile de zbor, reduceri la hoteluri si acces la sali VIP in aeroporturi. De exemplu, BT Flying Blue include toate acestea, plus asigurare de calatorie gratuita.

Care e cea mai buna oferta de card de cumparaturi?

In Romania exista mai multe banci si institutii financiare care ofera carduri de cumparaturi cu beneficii variate.

Iata cateva exemple de carduri de credit si avantajele acestora:

Card Avantaj de la Credit Europe Bank

Beneficii:

 • Rate fara dobanda: posibilitatea de a cumpara in 24 de rate fara dobanda.
 • Bonus la cumparaturi: acumularea de puncte de loialitate ce pot fi transformate in vouchere.
 • Cashback: primesti un procent din valoarea cumparaturilor inapoi.

Star Card de la Banca Transilvania

 • Primesti pana la 5 salarii, in limita a maxim 25000 lei.
 • Perioada de gratie extinsa, pana la 55 de zile.
 • Posibilitatea de a plati cumparaturile in 18 rate, fara dobanda..

Card de credit de la BRD

 • Beneficiezi de pana la 40 de rate fara dobanda la comerciantii parteneri BRD.
 • Primesti 5% inapoi la rezervarile facute cu cardul de credit in platforma Booking.
 • Poti sa aplici online, fara sa te mai deplasezi la un sediu fizic al bancii, iar cardul il primesti acasa.

Exista carduri de credit cu bani care pot fi retrasi?

Desi nu au fost destinate acestui scop, majoritatea cardurilor de cumparaturi ofera si optiunea de a retrage banii de la ATM.

Este important sa intelegi cum functioneaza acest lucru si mai ales, ce implicatii financiare are.

Retragerea de numerar de la ATM cu cardul de credit implica taxe si comisioane mai mari decat retragerile obisnuite, facute cu cardul de debit.

De asemenea, dobanda se acumuleaza imediat pentru suma retrasa, deoarece nu exista perioada de gratie pentru utilizarea cardului de credit la ATM.

Mai trebuie sa tii cont si de faptul ca un card de cumparaturi nu are aceeasi limita ca un card de salariu obisnuit.

Asadar, inainte sa folosesti cardul de cumparaturi la ATM, verifica suma maxima pe care o poti scoate si grila de comisioane practicata de banca la care ai conturile.

Lasă un răspuns