Imprumut rapid fara venit

Imprumut Rapid Fara Venit Stabil Lunar. Deci Fara Adeverinta

Pot face credit fara loc de munca? Am primit refuz la banca deoarece nu am venit lunar stabil. Sursa mea principala de venit e dintr-o afacerea pe care o desfasor.

Mihaela D.

Este adevarat: cei care lucreaza pe cont propriu si nu au venituri din salarii, se pot considera marginalizati de banci. De regula, modelul lor de venit se incadreaza cu greutate in  grila acceptata de banci.

Acest lucru poate crea o serie de piedici in obtinerea unui credit de nevoi personale obisnuit.

In schimb, persoanele care nu au venit lunar stabil, pot lua un imprumut rapid online.

Afla in continuare ce poti face daca lucrezi pe cont propriu si bancile iti refuza cererea de credit constant.

Tine cont ca pentru orice finantare vei avea nevoie, totusi, de un venit oficial declarat la ANAF.

Obtinerea unui credit fara loc de munca pentru lucratorii independenti

In mod obisnuit, bancile solicita dovezi ale unui venit stabil sub forma unui contract de munca atunci cand se aplica pentru orice imprumut.

Contrar opiniei populare, cei care desfasoara activitati independente pot fi eligibili pentru un credit.

Totul consta in a demonstra ca obtin alte forme de venit.

Spre exemplu, daca aplici la un imprumut rapid de tip IFN va trebui sa prezinti doar un extras de cont pentru a fi eligibil.

De asemenea, in cazul in care vrei un credit fara loc de munca doar cu buletinul, exista posibilitatea obtinerii finantarii daca prezinti garantii materiale.

Vei avea sanse in plus de aprobare daca aduci sotul/sotia in calitate de codebitor la imprumutul dorit.

Toate aceste posibilitati sunt valabile in special in cadrul institutiilor financiare nebancare, care pun la dispozitie solutii flexibile de creditare.

In schimb, in cadrul bancilor nu se poate solicita momentan un credit fara loc de munca sau fara venit stabil si oficial.

Daca esti persoana fizica autorizata citeste articolul nostru despre cum poti obtine un credit PFA.

De asemenea, in cazul in care iti castigi existenta din contracte de colaborare, chirii sau dividende, poti aplica fara probleme la o banca obisnuita. Procesul de aprobare va dura mai mult, dar vei avea sorti de izbanda pana la urma.

Pentru muncitorii sezonieri, cu contracte de munca incheiate in afara tarii, lucrurile stau mai complicat. Desi sute de mii de romani lucreaza in diaspora, din cauza tipului de venit specific, atunci cand se intorc acasa obtin mai greu imprumut de la banca.

Institutiile bancare iti vor solicita contract de munca pe perioada nedeterminata si o vechime in munca de minim 1 an. Am descris pe larg conditiile de aplicare pentru credite cu venituri din strainatate intr-un articol separat.

Persoanele care pleaca periodic la munca in strainatate, deci nu detin un job full time, ci lucreaza sezonier,  nu au foarte multe sanse pentru un imprumut clasic.

Ce pot face aceste persoane daca isi doresc totusi un imprumut rapid?

IFN-urile sunt acele institutii financiare nebancare care acorda credite unei game mai largi de solicitanti. Deseori, de la un IFN poti obtine un credit fara refuz.

Trebuie sa intelegi insa ca si aceste societati de credite au anumite reguli, fiind autorizate sa functioneze chiar de catre BNR.

Este important, de asemenea, sa constientizezi ca imprumuturile online acordate fara venit stabil au costuri mult mai mari, chiar de pana la 10 ori mai mari decat bancile.

Daca esti insa intr-un impas financiar, si ai nevoie de un imprumut fara venit lunar, poti apela la un IFN care acorda primul credit fara dobanda. In acest fel, reduci la minim riscul de neplata.

Iata in ce conditii ti se ofera un imprumut rapid online la un IFN:

 1. Varsta legala: trebuie sa te incadrezi intr-un anumit interval de varsta. Majoritatea IFN-urilor vor solicita ai cel putin 18 ani, dar uneori limita poate fi de 21 sau chiar 24 ani.
 2. Venituri alternative: chiar daca nu ai un salariu lunar, IFN-ul iti poate cere dovezi ale altor surse de venit, cum ar fi contracte de prestari servicii, extrase de cont bancar cu intrari periodice, sau orice alte documente care arata ca ai incasari care te-ar ajuta sa rambursezi imprumutul.
 3. Garantii sau codebitori: in lipsa unui venit stabil, unele IFN-uri pot solicita o garantie reala (bun personal), sau un girant (persoana care sa garanteze ca imprumutul va fi rambursat la timp).

Asadar, iata ca exista o serie de conditii suplimentare ce se impun clientilor care doresc un imprumut rapid fara venit stabil.

Poti obtine credit fara loc de munca?

Daca nu ai un loc de munca, accesarea unui imprumut poate parea imposibila. Cu toate acestea, exista o serie de institutii financiare nebancare care pot acorda bani inclusiv daca nu esti angajat.

Acestea nu pun neaparat conditia de a avea un loc de munca, daca poti demonstra ca ai venituri din alte surse.

O multime de romani lucreaza pe cont propriu sau au afaceri din care isi castiga existenta. Aceste venituri pot constitui surse alternative de remuneratii care pot fi luate in considerare inclusiv la acordarea unui credit bancar.

Pe de alta parte,  daca beneficiezi de indemnizatii de somaj, ajutor social, pensie pe caz de boala, sau alte forme de venituri periodice, poti aplica fara probleme la un IFN.

Spre exemplu, IFN-ul Credit Fix mentioneaza ca acorda un credit fara adeverinta de salariu de pana la 10000 lei. Regula de baza este sa poti demonstra printr-un extras de cont ca ai alte surse de venit.

Credit Fix pune la dispozitie dobanda 0 daca returnezi banii luati odata cu prima data scadenta (maxim 30 zile).

Ulterior, se percepe o dobanda destul de piperata, de 1.2% pe zi.
Acest lucru inseamna ca platesti 120lei/zi pentru un imprumut de 10000 lei.

Iata cum poti obtine destul de simplu un credit fara loc de munca, daca ai in schimb surse alternative de venit. Platforme asemanatoare cu Credit Fix: Mozipo, Viva Credit, Ferratum sau Hora Credit – aceste IFN-uri sunt autorizate de BNR pentru activitati de creditare in Romania.

Aplicarea la un imprumut rapid fara loc de munca se poate efectua de la distanta, fiind necesara doar prezentarea unei copii dupa cartea de identitate.

Acest document, impreuna cu extrasul de cont, se vor incarca in platforma de creditare online pusa la dispozitie de IFN.

In decurs de cateva ore, sau in maxim o zi lucratoare, solicitantul va primi o rezolutie cu privire la cererea sa credit.

Se poate trimite cerere de credit fara venit oficial?

Obtinerea unui credit fara venit oficial inseamna, pe scurt, ca vrei bani imprumut fara a avea un salariu sau alte venituri dintr-o sursa stabila.

Am vazut deja mai sus ca e mai dificil sa reusesti sa iei un credit fara loc de munca de la o banca.

Persoanele care au venituri ocazionale sau neregulate, cum ar fi freelancerii, artistii, sau lucratorii pe cont propriu, sunt priviti cu reticenta de catre banci.

Aceste persoane pot apela, in schimb, la un IFN (institutie financiara nebancara).

Chiar daca nu pot accesa sume mari de bani, cu suma imprumutata vor putea rezolva probleme urgente sau situatii similare.

Avantajele unui IFN

 • Iti acorda bani in lipsa unui venit oficial (din contracte de munca)
 • Aprobarea este rapida, iar procesul de aplicare o formalitate simpla
 • Se poate prelungi perioada de rambursare pe termen lung, dar acest lucru implica plata unor dobanzi mari

Dezavantajele unui IFN

 • Costurile imprumuturilor sunt ridicate  si neplata la timp a ratelor genereaza dobanzi penalizatoare uriase
 • Persoanele care nu au venituri oficiale pot fi nevoite sa aplice impreuna cu un codebitor
 • Creditele acordate de aceste societati IFN se desfasoara online, clientul fiind responsabil de gestionarea imprumutului de la distanta

Inainte de a  oferi un imprumut rapid online, institutiile financiare nebancare se vor asigura ca poti plati inapoi banii solicitati.

Asadar, chiar daca nu ai un venit oficial din contracte de munca, va trebui sa dovedesti existenta altor tipuri de remuneratii cu caracter constant.

Cum aplici la un credit fara adeverinta de venit?

 1.  Alegi un IFN care acorda credite pentru persoane fizice: printre cele mai populare institutii financiare nebancare online se numara Hora Credit, Credit Fix sau Viva Credit.
 2. Atasezi buletinul si extrasul de cont: aceste IFN-uri verifica in primul rand incasarile pe baza extrasului de cont. Daca ai orice forma de venit, nu neaparat salariu lunar, te poti califica pentru un credit rapid online fara acte suplimentare.
 3. Completezi cererea de credit: dupa ce te-ai asigurat ca ai documentele cerute, e momentul sa completezi intreaga cerere  de imprumut cu informatiile personale.
 4. Astepti analiza cererii: institutiile nebancare au program prelungit, astfel incat nu va dura foarte mult pana ce afli un raspuns la solicitarea ta. Exista cateva IFN-uri de la care poti obtine inclusiv credit rapid in weekend.
 5. Primesti banii solicitati: daca ai trecut de etapa de verificare si documentele depuse au fost acceptate, institutia nebancara va efectua transferul in contul tau personal. De aici, nu iti ramane decat sa folosesti banii primiti, dupa care sa ii rambursezi la data scadenta.

Prin urmare, orice persoana are acces mai usor la o finantare de nevoi personale, gratie acestor IFN-uri.

Imprumutul obtinut trebuie insa gestionat cu grija, mai ales de catre persoanele care nu au un venit stabil din contracte de munca. Acestea pot fi supuse riscului de supraindatorare.

Sfaturi pentru a lua un credit fara refuz

Creditul fara refuz este un termen folosit in industria financiara pentru a descrie o categorie de imprumuturi unde cerintele de aprobare sunt minime.

In mod obisnuit, acest tip de credit este acordat de institutii nebancare (IFN), fara a solicita multe acte sau istoric de credit extins.

Criteriile de calificare constau in a demonstra ca exista o sursa de venit care permite rambursarea imprumtului la scadenta si incadrarea in intervalul de varsta 18-65 ani.

De asemenea, solicitantul trebuie sa faca dovada ca are cetatenia si rezidenta in Romania.

Procesul de aplicare la un credit fara refuz este extem de simplu si reprezinta principalul avantaj al acestei forme de finantare.

Evaluarea si aprobarea se efectueaza rapid, iar transferul fondurilor are loc in aceeasi zi.

Cu toate acestea, trebuie sa intelegi care este dobanda anuala efectiva si care sunt consecintele de neplata a ratelor.

De asemenea, fii constient ca un imprumut rapid fara venit reprezinta risc de neplata ridicat, motiv pentru care aceste IFN-uri iti vor percepe dobanzi mai ridicate decat bancile.

Prin urmare, este esential sa abordezi  contractul de credit cu responsabilitate si sa vezi aceste finantari ca niste solutii temporare, pentru rezolvarea unor probleme care nu suporta amanare.

Lasă un răspuns