Credit 20000 euro pe 10 ani

Credit 20000 Euro pe 10 Ani. Ce Salariu trebuie sa ai?

Daca doresti sa obtii un imprumut pe o perioada de 10 ani, e important sa iei in considerare faptul ca majoritatea bancilor ofera credite de nevoi personale pe o perioada mai scurta, de maxim 5 ani. Cu toate acestea, exista si alte optiuni de imprumut pe termen lung, cum ar fi imprumutul ipotecar sau imobiliar.

Un credit ipotecar este o optiune excelenta pentru cei care doresc sa achizitioneze o proprietate. De obicei, acesta poate fi acordat pe o perioada extinsa, de pana la 30 de ani. Dobanda este si ea mai mica decat la celelalte tipuri de credite.

Pentru a obtine un credit 20000 euro pe 10 ani de tip ipotecar va trebui insa sa pui proprietatea ca garantie la banca.

Bancile au mai multe motive pentru care nu ofera credite de consum sau de nevoi personale pe o perioada mai mare de 5 ani.

De exemplu, daca vrei un credit de 20000 euro pe 10 ani, e posibil sa te incadrezi doar la o refinantare sau la un imprumut cu ipoteca.

Riscurile de finantare pe o perioada atat de mare sunt evidente in contextul in care in acest interval de timp debitorul isi poate schimba locul de munca, poate intra in somaj sau pot aparea situatii care sa ii perturbe bugetul.

Din acest motiv, BNR a limitat perioada maxima pe care poate fi luat un credit de nevoi personale. Astfel, bancile nu pot acorda un imprumut de consum pe o perioada initial mai mare de 5 ani.

Doar daca ai luat un credit inainte de 8 iulie 2020 poti solicita o refinantare pe 10 ani.

Rata lunara a unui imprumut poate fi mai scazuta daca se extinde perioada de creditare, deoarece suma imprumutata este impartita pe un numar mai mare de luni. Cu toate acestea, costul total al imprumutului poate creste deoarece vei plati dobanda pe o perioada mai lunga.

Riscul de indatorare pe termen lung poate creste instabilitatea bugetului deoarece un credit 20000 euro pe 10 ani reprezinta fara dubiu o datorie pe o perioada lunga.

Inainte de a te decide daca merita sa extinzi perioada de rambursare pe 10 ani, verifica daca banca aleasa de tine iti ofera si optiunea de rambursare anticipata in situatia in care vrei sa scapi de datorie mai repede.

Un credit de 20000 euro pe 10 ani isi va pune amprenta si pe istoricul sau scorul de credit. De exemplu, daca intre timp ai nevoie de un alt imprumut, e posibil sa fii respins din cauza gradului mare de indatorare.

Asadar, pentru a obtine 20000 euro pe 10 ani ai la dispozitie fie un credit ipotecar, fie o refinantare a unui credit deja existent.

In continuare vom analiza oferta bancilor care acorda imprumuturi si refinantari pe o peroada extinsa.

BRD – Credit Expresso Restart 10 ani

Aceasta oferta de la BRD este de fapt o refinantare pe un termen extins, de pana la 10 ani. Solicitarea poti sa o transmiti online si poti accesa un credit de pana la 130000 RON, cu o dobanda de 11,9%. Asadar, pentru un credit 20000 euro pe 10 ani, vei achita o rata lunara de aproximativ 1500 lei.

Prin aceasta refinantare de la BRD poti inchide celelalte contracte de credit, iar odata cu extinderea perioadei de rambursare vei achita cu siguranta o rata mai mica.

Raiffeisen – Credit de refinantare fara ipoteca 10 ani

Daca ai unul sau mai multe imprumuturi de nevoi personale si nu mai faci fata ratelor, le poti refinanta prin creditul pe 10 ani de la Raiffeisen.

Oferta Flexicredit Refinantare de la aceasta banca include o suma maxima de aproximativ 98000 lei si se acorda pe maxim 120 luni.

Astfel, pentru un credit 20000 euro pe 10 ani vei putea beneficia de o dobanda fixa de 13,75% si vei achita o rata lunara de aproximativ 1530 lei.

Poti contracta acest credit si cu o dobanda mai mica in situatia in care optezi pentru incasarea salariului intr-un cont deschis la Raiffeisen.

Ca sa te incadrezi la un credit 20000 euro pe 10 ani, banca specifica ca ai nevoie de un salariu mai mare de 1800 lei. De asemenea, e important sa nu fii inscris in Biroul de Credit cu restante la alte imprumuturi.

Credit nevoi personale 10 ani Banca Transilvania

BT ofera una dintre cele mai mari sume pentru refinantarea creditelor de nevoi personale. Ai acces pana la 250000 lei pe o perioada de 120 luni.

Dobanda poate varia, insa daca aduci salariul la banca, poti beneficia de o valoare DAE de aproximativ 11,78%.

In cazul in care doresti un credit 20000 euro pe 10 ani de la Banca Transilvania, acest lucru este posibil daca indeplinesti un set de reguli simple.

In primul rand, vorbim exclusiv de refinantarea creditelor luate inainte de iulie 2020. Apoi, ca solicitant trebuie sa te incadrezi in conditiile impuse de banca. De obicei, e nevoie sa ai un anumit venit minim si un interval de varsta intre 18 si 65 de ani.

In general, BT este o banca destul de flexibila si poti primi un credit destul de usor daca te incadrezi in profilul lor de client.

Ce tipuri de credit pe 10 ani exista?

Accesarea unui credit pe termen mai lung, cum este cel de 20000 euro pe 10 ani poate pune dificultati daca esti o persoana nefamiliarizata cu acordarea imprumuturilor. Astfel, daca vrei un credit de aceasta valoare ai urmatoarele posibilitati:

  1. Imprumut ipotecar: aceasta optiune se potriveste daca vrei sa achizitionezi o casa si ai nevoie de un termen cat mai lung de rambursare. Poti obtine fara probleme un credit 20000 euro pe 10 ani, 20 ani sau chiar 35 ani.
  2. Imprumut imobiliar: acest tip de credit se potriveste in cazul in care ai deja o proprietate pe care o poti pune gaj la banca. Prin oferirea unei garantii poti avea parte de o perioada mai lunga de rambursare decat la un credit de nevoi personale standard.
  3. Imprumut de refinantare: aceasta optiune se potriveste daca ai deja un credit contractat si doresti schimbarea lui cu un alt imprumut, oferit in conditii mult mai bune. Scopul refinantarii este de a reduce dobanda sau de a schimba perioada de rambursare.

Cu alte cuvinte, nu exista un credit de nevoi personale standard pe care sa il poti incheia pe 10 ani. Daca vrei un imprumut pe o perioada atat de lunga fie alegi un credit ipotecar, fie refinantezi un credit existent prin extinderea perioadei de rambursare.

Ce salariu trebuie sa ai pentru un credit 20000 euro?

Pentru a obtine un credit 20000 euro pe 10 ani trebuie sa ai un salariu cuprins intre 1000 si 2000 euro. Retine ca nu doar salariul e luat in considerare la stabilirea sumei maxime pe care o poti imprumuta.

Daca ai alte datorii existente, cum ar fi carduri de credit si alte imprumuturi, atunci se va calcula raportul dintre datorii si venituri si se va stabili suma pe care iti permiti sa o rambursezi.

Gradul de indatorare este un element foarte important la stabilirea cuantumului maxim pe care il poti imprumuta.

Totusi, avand in vedere ca un credit pe termen lung, ratele lunare sunt mai mici si este posibil sa iei un imprumut 20000 euro pe 10 ani cu un salariu mediu de 5000 lei.

O analiza exacta asupra sumei maxime pe care o poti imprumuta se poate solicita de la banca la care intentionezi sa apelezi pentru credit.

Retine ca daca exista o garantie asociata imprumutului atunci e posibil sa te incadrezi in conditiile bancilor si cu un venit mai mic. Acest lucru se datoreaza faptului ca garantia reduce riscul pentru banca in cazul in care te afli in imposibilitatea de a mai rambursa imprumutul.

Cand ne referim la garantii vorbim despre case sau terenuri pe care le detii si care pot face obiectul unei ipoteci imobiliare.

Trebuie sa ai in vedere ca daca ai luat un credit 20000 euro pe 10 ani cu garantii ipotecare si te afli in imposibilitatea de a mai rambursa imprumutul, atunci banca va prelua garantia si o va vinde pentru a recupera datoria.

Ce implica o refinantare de credit 20000 euro pe 10 ani?

Daca ai deja un imprumut luat inainte de iulie 2020, sa stii ca poti sa il refinantezi in conditii net superioare. Printr-o refinantare pe 10 ani poti beneficia de urmatoarele avantaje:

  1. Reducerea ratelor lunare: prin prelungirea termenului de rambursare, rata lunara poate fi redusa si in final creditul va fi mai usor de gestionat.
  2. Dobanda mai buna: banca de la care primesti refinantarea iti poate oferi o dobanda mai mica, astfel incat vei putea face economii, consolidandu-ti bugetul.
  3. O suma de bani in plus: printr-o refinantare poti solicita bancii la care aplici o suma de bani cu care sa rezolvi mici probleme.

E important de mentionat ca desi refinantarea unui imprumut poate aduce beneficii pe termen scurt, costul total al datoriei poate creste deoarece perioada de rambursare se prelungeste.

Prin urmare, trebuie sa analizezi daca o refinantare de credit 20000 euro pe 10 ani te avantajeaza in situatia in care te afli.

Refinantarea se poate obtine si in cadrul aceleiasi banci, unde ai luat initial credit, iar odata cu ea se modifica termenii si conditiile contractului.

De exemplu, se poate prelungi perioada unui credit de la 5 ani la 10 ani, cu conditia ca imprumutul sa fi fost luat inainte de 8 iulie 2020.

Scopul refinantarii este acela de a veni in intampinarea nevoilor actuale ale clientului, conform cu situatia financiara pe care o traverseaza in prezent.

Inainte de a accesa o refinantare sau un credit 20000 euro pe 10 ani trebuie sa iei in considerare oferta pusa la dispozitie de banci persoanelor fizice.

De exemplu, unele banci au anumite conditii legate de nivelul de venit al solicitantului, in timp ce altele impun conditii in ceea ce priveste gradul de indatorare si istoricul de credit.

Lasă un răspuns