Credit fara vechime in munca

Credit Fara Vechime in Munca. Angajat de o luna. Se poate?

Te-ai angajat de curand, dar ai nevoie de bani? Atunci probabil te-ar interesa un credit fara vechime in munca. Afla cate luni trebuie sa ai lucrate pentru un credit de nevoi personale, dar si ce solutii exista cand abia te-ai angajat.

Pe scurt, aprobarea unui imprumut depinde atat de veniturile lunare cat si de vechimea afisata in baza de date ANAF sau in cartea de munca.

Probabil te intrebi care e banca care poate sa iti ofere un credit cat mai usor in aceste conditii.

De obicei, fiecare banca va solicita sa dovedesti ca ai minim 3 luni vechime la actualul angajator. Fara sa indeplinesti aceasta conditie, poti lua in schimb un credit rapid online de la un IFN.

In privinta vechimii mai trebuie mentionat ca exista si banci care solicita sa ai cel putin 1 an in cartea de munca.

Iata ca aprobarea unui credit de nevoi personale depinde destul de mult de stabilitatea locului de munca, motiv pentru care unele banci prefera sa acorde imprumuturi mai usor doar celor care sunt angajati de ceva vreme.

Cu toate acestea, atunci cand abia ai intrat in campul muncii probabil te intereseaza cum sa obtii un credit fara vechime in munca.

Sunt cateva solutii, dar acestea fac referire la ofertele de credit ale IFN-urilor. Hai sa vedem impreuna cate luni trebuie sa ai lucrate pentru a lua un credit de nevoi personale la banci, dar si ce IFN-uri acorda imprumuturi fara vechime in munca.

Vechime Banca Transilvania

Pentru un credit de nevoi personale de la Banca Transilvania este necesar sa fii angajat de minim 3 luni. Aceasta banca iti poate oferi in acest context un imprumut in valoare de 250000 lei, cu o dobanda de la 9,75%.

Celelalte conditii specifica ca este necesar sa ai cetatenie romana, un istoric de plata bun si maxim 65 de ani la sfarsitul contractului de credit.

Vechime BRD

Daca te intrebi cate luni trebuie sa ai lucrate pentru un credit la BRD, afla ca aceasta banca solicita cel putin 6 luni neintrerupte la actualul loc de munca. Este o masura de siguranta luata de banca pentru a garanta ca solicitantul poate rambursa imprumutul.

Chiar daca BRD solicita o vechime mai mare in munca, celelalte conditii sunt la fel de usor de indeplinit ca la orice banca.

In primul rand e nevoie sa fii salariat, iar in al doilea rand trebuie sa nu ai restante sau popriri la alte credite.

Ca angajat, limita de varsta pana la care poti solicita un credit la BRD este 65 de ani.

Vechime Raiffeisen Bank

Cu o suma pana la 20000 euro, Flexicredit este principalul imprumut oferit de Raiffeisen Bank, complet fara garantii. Vechimea necesara in cadrul actualului angajator trebuie sa cumuleze cel putin 3 luni.

Varsta solicitantului trebuie sa se incadreze intre 21 si 65 de ani.

Clientul nu trebuie sa aiba popriri sau credite executate de-a lungul timpului.

Vechime CEC Bank

Si la CEC Bank, conditiile de acordare au devenit mai flexibile, astfel ca cele mai multe persoane pot accesa un imprumut daca au 3 luni vechime la actualul loc de munca.

Aceste persoane trebuie sa aiba resedinta in Romania si o varsta cuprinsa intre 18 si 70 ani.

CEC Bank ofera pana la 120000 lei cu o dobanda de 11% pe an daca indeplinesti conditiile descrise anterior.

Vechime ING Bank

In ceea ce priveste vechimea in munca, ING solicita conditii mai stricte. De aceea, pentru a lua un credit de la aceasta banca este nevoie de o vechime totala in munca de cel putin 1 an, dintre care 6 luni fara intreruperi mari la actualul angajator.

Suma maxima disponibila fara garantii este de 125000 lei, iar dobanda incepe de la 8,49%.

Cu banii obtinuti poti rezolva anumite probleme sau poti refinanta alt credit.

Vechime Alpha Bank

Poti obtine pana la 148000 lei cu o dobanda ce incepe de la 10,9% daca indeplinesti conditiile de creditare Alpha Bank.

Printre acestea se numara si cerinta legata de vechimea minima. Astfel, trebuie sa ai minim 1 an vechime totala, iar ultimele 3 luni la actualul angajator.

Celelalte conditii prevad sa fii rezident in Romania si sa ai intre 18 – 70 ani si un venit de cel putin 1525 lei/luna.

Produsul oferit de Alpha Bank se numeste Alpha Rapid si poate fi acordat pe o perioada de pana la 5 ani.

Asadar, daca te intrebi cate luni trebuie sa ai lucrate ca sa poti lua un credit de nevoi personale de la majoritatea bancilor, atunci raspunsul ar fi 3 luni. Bineinteles ca exista si exceptii si dupa cum am vazut, sunt banci care calculeaza inclusiv vechimea totala in munca.

O persoana care abia s-a angajat ar trebui sa astepte o perioada pentru a fi sigura ca poate lua un credit de nevoi personale fara a intampina reticenta din partea bancilor.

Institutiile de credit nu pot acorda un imprumut fara vechime in munca, in contextul in care nu prezinti un profil financiar solid.

Majoritatea bancilor vor dori sa lucrezi cu contract de munca pe perioada nedeterminata, dar pot trece cu vederea acest aspect daca ai minim 3 luni vechime la actualul angajator.

Cu totii stim ca nevoile financiare apar atunci cand ne asteptam mai putin si de aceea e posibil sa ai nevoie de un credit la scurt timp dupa ce te-ai angajat.

Daca te afli intr-o astfel de situatie, iata ce optiuni ai la indemana:

Credit fara vechime in munca de la IFN?

Este adevarat ca institutiile de tip nebancar pot acorda credite in situatii atipice. Daca ai mers la banca si cererea ti-a fost refuzata din cauza ca nu ai suficiente luni lucrate, poti incerca sa iei un imprumut rapid de la un IFN.

Daca nu stii ce oferte ti-au pregatit aceste institutii de credit, citeste in continuare pentru a afla de unde poti lua bani imprumut in conditii mai relaxate.

Ocean Credit IFN

Acest IFN iti pune la dispozitie cateva linii de credit si poti avea acces pana la 9000 lei. Rambursarea banilor se va efectua pe parcursul unui an calendaristic.

Ocean Credit mentioneaza ca ofera credite fara carte de munca atata timp cat exista un venit verificabil, iar persoana in cauza are capacitatea de a rambursa banii.

Acest IFN nu mai solicita vechime in munca deoarece considera ca acest aspect nu mai este relevant in contextul in care tot mai multe persoane au venituri constante, dar lucreaza in domeniul freelance sau au diverse contracte de colaborare.

Dobanda Ocean Credit IFN este de 20,2%/an, un procent mai mare decat la banci, care va face imprumutul mai costisitor, chiar daca e mai usor de obtinut.

Best Credit IFN

Aceasta societate nebancara iti poate acorda pana la 10000 RON pe o perioada cuprinsa intre 6 si 24 de luni in conditii extrem de flexibile.

Astfel, pot lua un imprumut si persoanele care au avut intarzieri sau istoric negativ in Biroul de Credit, dar si cei care s-au angajat de curand.

Printre caracteristicile acestui IFN se numara si faptul ca ofera credite cu o luna vechime, fara sa ceara carte de munca. Aprobarea unui credit nu va depasi 24 de ore si toti clientii, indiferent de statul financiar sau ocupational, beneficiaza de aceeasi dobanda si aceleasi costuri.

Credius IFN

Un alt IFN care iti poate oferi un imprumut cu 1 luna vechime este Credius. Aceasta institutie nebancara acorda pana la 50000 lei pe o perioada mai lunga, de pana la 5 ani.

Tot ce trebuie sa faci este sa ai peste 18 ani, sa fii cetatean roman si sa lucrezi de minim 1 luna.

Chiar daca conditiile sunt usor de indeplinit, dobanda atinge pragul maxim de 140%.

Credius vireaza banii pe card, dar solicitantii fara cont bancar au posibilitatea de a ridica suma si cash, de la un ghiseu al institutiei financiare.

Viva Credit IFN

In procesul de acordare a unui credit de nevoi personale, Viva Credit nu tine neaparat cont de vechimea pe care o ai in munca si este interesata mai degraba sa ai un venit constant.

Daca se demonstreaza ca esti eligibil pentru acest credit poti obtine 3000 lei in doar cateva ore.

Trebuie doar sa ai peste 20 ani, o sursa de venit si un cont deschis la orice banca din Romania.

Dupa o perioada de 30 de zile, in care beneficiezi de costuri 0, dobanda va fi de 1,2% pe zi.

Smile Credit IFN

Nici acest IFN nu pare interesat de vechimea in munca atunci cand acorda un credit.

Institutia financiara nebancara Smile Credit mentioneaza ca trebuie sa ai peste 18 ani, un venit lunar si un card bancar.

Pentru aplicarea efectiva e necesar sa ai o copie de buletin si un extras de cont in care sunt evidentiate veniturile din ultima luna.

Suma maxima oferita de Smile Credit este de 3500 lei cu o dobanda de 1,1%. In prima saptamana poti returna imprumutul fara a plati taxe.

Iata ca poti primi un credit fara vechime in munca de la un IFN. Nu trebuie sa ai neaparat 1 an neintrerupt in munca sau minim 3 luni la ultimul angajator.

Dupa cum poti observa, institutiile financiare nebancare nu iti solicita decat extrasul de cont din ultima luna, ceea ce inseamna ca, daca esti proaspat angajat, poti aplica fara probleme la un astfel de imprumut.

Vechime necesara imprumut CAR

Este mai putin probabil sa aplici la un credit oferit de unul dintre CAR-urile existente in Romania, dar daca te intereseaza aceasta forma de imprumut, vei intampina o serie de conditii distincte.

Casele de Ajutor Reciproc solicita de obicei minim 3 luni vechime la ultimul angajator si cel putin 1 an vechime totala.

Dobanda perceputa este mult mai mica decat la IFN-uri, astfel ca daca indeplinesti conditiile legate de vechime, va fi mai avantajos sa iei un imprumut online de la CAR.

Este posibil insa ca aceste institutii de credit sa iti solicite si un extras din Revisal, pe care il poti obtine de la locul de munca.

Asadar, nu poti aplica doar cu buletinul pentru un credit CAR, deoarece dosarul tau va intra in analiza doar dupa ce indeplinesti toate formalitatile necesare.

Sumele de bani disponibile la un CAR pornesc de la 1000 lei si pot depasi pragul de 30000 lei, in functie de vechimea pe care o ai ca membru in organizatie si de fondurile pe care le-ai depus pana acum.

Asadar, ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru un credit de nevoi personale?

Dupa cum am vazut, pentru a putea lua un imprumut, bancile si institutiile de credit analizeaza mai multe elemente. Nu doar vechimea in munca este luata in considerare, ci si urmatorii factori:

  1. Istoricul de credit: bancile examineaza comportamentul de plata la creditele pe care le-ai obtinut anterior. Daca ai un istoric bun, fara restante, vei avea mai multe sanse sa obtii un imprumut, chiar si in lipsa unei vechimi mari.
  2. Venitul lunar: bancile examineaza nivelul veniturilor tale pentru a stabili gradul de indatorare si suma de bani la care te incadrezi cand doresti un credit. Pe baza veniturilor, institutia isi poate da seama daca ai capacitatea necesara de plata.
  3. Datoriile existente: bancile verifica ce alte credite mai ai in derulare, astfel incat sa evite riscul de supraindatorare. Cu cat ai mai putine cheltuieli lunare si venituri mai mari, cu atat poti obtine o suma mai consistenta.

Vechime in munca credit ipotecar

Daca te intrebi cate luni trebuie sa ai lucrate pentru a lua un credit ipotecar de la o banca, afla ca de obicei sunt suficiente 3 luni la actualul angajator. Astfel, observam ca nu sunt diferente semnificative fata de un credit standard, de nevoi personale.

In cadrul creditului Noua Casa sau Prima Casa sunt aceleasi conditii: minim 3 luni vechime la ultimul loc de munca.

Este adevarat ca, cu cat suma de bani de care avem nevoie este mai mare, cu atat si cerintelor bancilor pot fi mai ridicate.

De aceea, poti intalni cazuri cand banca solicita ca si conditie suplimentara o vechime totala in munca de cel putin 1 an.

Daca ai in plan contractarea unui credit ipotecar sau de nevoi personale, recomandarea noastra este sa soliciti o oferta de la mai multe banci, deoarece asa poti analiza mai usor ce banca acorda cel mai usor credite.

Incearca sa compari atat conditiile de creditare, cat si costurile pe care le implica o finantare la banca dorita. Vei descoperi diferente majore de la o banca la alta.

Daca scopul tau este sa iei un credit fara vechime in munca, deoarece abia te-ai angajat si a intervenit o situatie speciala, atunci poti apela si la un IFN.

Aceste societati de credite solicita de obicei 1 luna vechime, dar inainte de a aplica este esential sa te informezi asupra dobanzilor, deoarece in spatele conditiilor mai relaxate de creditare pot exista costuri foarte mari.

Lasă un răspuns