Credit rapid persoane juridice si firme online

Credit Rapid Persoane Juridice Online. Imprumut pe firma IFN

Ce institutii acorda credite online persoane juridice si in ce conditii?

Constantin J.

Creditul rapid online se refera la sume de bani accesate direct in contul firmei, cu scopul de a sustine nevoile actuale ale companiei.

Persoanele juridice pot folosi banii pentru capital de lucru, investitiii in echipamente sau pentru acoperirea unor cheltuieli neprevazute.

Institutiile financiare nebancare sunt o alternativa la bancile obisnuite pentru aceste firme, oferind credite rapide specifice afacerilor mici si mijlocii.

Iata ce tipuri de produse financiare poti accesa ca persoana juridica de la un IFN:

  1. Credite de investitii: perfecte cand vrei sa achizitionezi echipamente noi, sa renovezi spatiul de productie sau sa extinzi afacerea.
    Sunt gandite pe termen lung si, de obicei, se amortizeazape masura ce investitia ta incepe sa genereze profit.
  2. Linii de credit: flexibile si la indemana, liniile de credit online iti permit sa retragi fondurile de care ai nevoie, fix atunci cand ai nevoie. Sunt ideale pentru gestionarea fluxurilor de numerar.
  3. Credite pentru capital de lucru: ai nevoie de lichiditati pentru a-ti acoperi cheltuielile curente? Aceste imprumuturi online sunt concepute pentru a te ajuta sa iti tii afacerea in miscare chiar si atunci cand incasarile nu sunt stralucite.
  4. Leasing financiar sau operational: o optiune de finantare pentru achizitionarea de masini, echipamente sau alte active, cu plata in rate.

Aplicarea pentru credit persoane juridice online

Pentru a obtine un credit rapid pentru persoane juridice este nevoie sa urmezi cativa pasi standard.

Imprumutul online a transformat complet modul in care firmele pot accesa fondurile necesare.

Printr-un proces simplificat, accesibil de la distanta, obtinerea unui credit online este acum la indemana oricarei persoane juridice.

Totusi, atunci cand o intreprindere se hotaraste sa aplice la un astfel de imprumut, primul pas este sa se asigure ca indeplineste criteriile de eligibilitate stabilite de catre IFN:

  1. Istoricul de credit al companiei

Unul dintre aspectele cheie analizate de catre orice IFN este istoricul de credit al firmei. Vor verifica daca in trecut compania a mai avut imprumuturi si modul in care le-a gestionat.

2. Situatie financiara actuala

Bilanturile contabile si fluxurile de numerar sunt analizate de IFN pentru a evalua capacitatea firmei de a genera venituri in continuare. Inainte de a primi un imprumut rapid, persoanele juridice trebuie sa demonstreze ca au posibilitatile financiare necesare sa returneze banii.

3. Vechimea companiei

Unele institutii de credit pot impune conditii suplimentare pentru a acorda banii. Printre aceste conditii se numara si vechimea pe care o are firma. De obicei, sunt eligibile pentru finantare persoanele juridice care au intre 3 luni si 2 ani vechime.

5. Cifra de afaceri minima si garantii

In functie de suma solicitata, unii creditori pot impune o cifra de afaceri minima ca dovada ca firma are activitate economica. De asemenea, atunci cand vorbim de credite online pentru persoane juridice de peste 100000 lei, sunt necesare garantii colaterale, adica bunuri imobiliare sau bunuri mobile (depozite, conturi bancare etc).

Acte necesare credit rapid persoane juridice

Asa cum am vazut, obtinerea unui credit rapid pentru persoane juridice reprezinta o etapa importanta in dezvoltarea afacerii.

Procesul implica pregatirea unui dosar cu acte legat de activitatea firmei si statutul ei legal:

  1. Certificatul de inregistrare emis de Registrul Comertului: acesta atesta existenta companiei.
  2. Actul constitutiv: este documentul care reglementeaza modul de functionare al societatii.
  3. Certificatul de TVA: se prezinta numai in situatia in care firma este platitoare de taxa pe valoare adaugata.
  4. Bilanturi contabile: pentru ultimii 2-3 ani, de preferat.
  5. Certificat de atestare fiscala: reprezinta documentul care demonstreaza ca firma nu are datorii la bugetul de stat.
  6. Licente si autorizatii de functionare: anumite sectoare de activitate necesita autorizatii de functionare speciale. Pentru a se asigura ca activitatea firmei este reglementata, institutia de credit poate solicita documente suplimentare.

De unde poate fi obtinut un credit persoane juridice online?

Pe piata creditelor online pentru persoane juridice activeaza o serie intreaga de IFN-uri cu oferte de imprumut diverse.

Acum ca ai aflat ce documente sunt necesare, sa vedem in continuare unde poti aplica pentru un astfel de credit:

Credit online pentru firme TBI

Este un imprumut la care nu e necesar sa te deplasezi intr-un sediu al companiei de finantare. Daca ai actele societatii si situatiile financiare la zi, poti trimite o solicitare de credit online la TBI Bank.

Primesti pana la maxim 124000lei in circa 24 ore pentru o perioada de 2 ani. Semnarea contractului de credit poate avea loc la sediul companiei tale, printr-un reprezentant delegat TBI Bank.

Pentru 20000 lei luati de la TBI pe o perioada de 24 luni, vei achita o rata lunara de putin peste 1000 lei.

Credit online persoane juridice Filbo

Aceasta platforma online de creditare ofera solutii foarte rapide de finantare pentru companii mici si mijlocii.

Pentru imprumuturi de pana la 35000 lei, nu ai nevoie decat de extrasul de cont al firmei.

Solicitantii pot aplica exclusiv prin platforma digitala Filbo si pentru a fi eligibili este necesar un istoric curat de credit.

Imprumutul acordat de aceasta companie nu impune conditii restrictive, asa cum intalnim in cazul altor IFN-uri. De exemplu, firma ta nu trebuie sa prezinte garantii pentru a inainta o cerere de credit online.

Pentru un imprumut Filbo de 20000 lei pe 24 luni, vei achita o rata lunara de aproximativ 1100 lei.

Credit online persoane juridice Rapid Credit

Daca in calitate de administrator detii bunuri imobile care pot fi ipotecate in favoarea IFN-ului, atunci va fi foarte simplu sa obtii un imprumut pe firma de la Rapid Credit.

Acest IFN acorda sume mai mari de bani, de pana la 500000 euro, sau in functie de valoarea garantiei. Evident ca ai nevoie de mai multe acte, in primul rand pentru ipotecarea bunurilor propuse ca si garantie.

Pentru un imprumut pe firma in valoare de 20000 lei pe o perioada de 24 luni, vei achita o rata de aproximativ 1150 lei.

Chiar daca acest credit este unul cu o valoare generoasa, este foarte important sa rambursezi banii in termen, alfel pierzi bunul ipotecat.

Credit rapid persoane juridice Portofin

Aceasta finantare este oferita de catre institutia nebancara Credit Fix IFN.

Se preteaza atat afacerilor cu vechime pe piata, cat si firmelor noi sau de ce nu, PFA-urilor. Persoanele juridice pot alege intre o linie de credit de pana la 50000 lei, sau un credit online in rate de pana la 500000 lei.

Documentele solicitate in cazul unui imprumut sunt putine la numar. Practic, daca ai SRL, PFA sau II, poti primi acest credit online cu extrasul de cont, atata timp cat dovedesti ca ai cel putin 6  luni activitate economica.

Pentru un imprumut Portofin in valoare de 50000 lei, vei achita insa o dobanda de 1500 lei in fiecare luna (daca optezi pentru linia lor de credit).

Creditul respectiv se preteaza pentru plata facturilor, achizitia de echipamente si pentru alte investitii, cu conditia sa ai capitalul necesar pentru a rambursa banii la termen.

Microfinantare firme Vitas IFN

Aceasta institutie nebancara poate acorda firmelor pana la 15000 lei printr-un credit rapid pentru capital de lucru sau pentru achizitia de materii prime.

Se incadreaza la acest imprumut companiile care nu prezinta riscuri financiare majore. Acest lucru presupune ca firma sa aiba mai mult de 6 luni de activitate si sa nu inregistreze datorii la furnizori sau in Biroul de Credit.

Pentru un imprumut de 15000 lei pe o perioada maxima de 18 luni, vei achita o rata lunara de aproximativ 1050 lei.

Vitas IFN poate finanta nevoile urgente ale firmelor, indiferent ca sunt SRL-uri, PFA-uri, producatori agricoli sau intreprinderi familiale.

Conditia esentiala este ca afacerea sa aiba activitate si flux de incasari, deci nu se pot acorda credite pentru firme noi infiintate.

Linie de credit pentru firme Omnicredit

Daca ai nevoie de un credit pe termen scurt pentru afacerea ta, atunci poti lua in considerare si oferta celor de la Omnicredit. Finantarea este una generoasa si poate ajunge la 250000 lei.

In principiu, pot aplica la un credit online de la acest IFN si firmele noi, daca au cel putin 3 luni de activitate economica.

Pentru un imprumut de 10000 lei pe o perioada de 1 an, vei achita o rata lunara de aproximativ 950 lei.

Avantajul acestui credit pentru persoane juridice consta in faptul ca banii pot fi folositi pentru orice destinatie, de la plata furnizorilor pana la achizitia de marfa sau achitarea salariilor angajatilor.

Credit rapid persoane juridice FlexCredit

Pentru o microfinantare, firmele se pot adresa si catre FlexCredit. Acest IFN acorda credite rapide atat persoanelor fizice cat si persoanelor juridice, fara birocratie.

Firmele pot imprumuta pana la 12000 lei cu conditia sa inregistreze activitate economica de minim 1 luna.
Cu alte cuvinte, FlexCredit poate fi o optiune si pentru start-up-uri sau companii la inceput de drum.

Ce presupune un credit pe firma SRL de la un IFN?

Dupa cum am vazut, institutiile financiare nebancare reprezinta alternative la bancile obisnuite, deoarece ofera servicii de creditare mai rapide si cu mai putina birocratie, in special pentrui firmele mici si mijlocii.

Cu toate acestea, admininistratorul trebuie sa cantareasca cu atentie costurile totale ale unui astfel de credit luat pe persoana juridica.

Dobanda este cel mai evident cost pe care o firma trebuie sa il ia in considerare atunci cand obtine un imprumut. Aceasta poate fi fixa sau variabila, dar in orice caz, este net superioara (mai mare) decat dobanda intalnita la banci.

Daca adaugam si comisioanele de analiza, administrare sau rambursare anticipata, costurile totale pentru acces la un astfel de imprumut nu sunt de neglijat.

Prin urmare, optiunea de credit rapid pentru persoane juridice poate fi o alternativa numai atunci cand firma trece printr-o criza de lichiditate temporara, pentru evitarea insolventei si in alte situatii de urgenta asemanatoare.

Cu alte cuvinte, aceasta solutie de finantare trebuie privita ca o resursa temporara de capital, pentru a face fata situatiilor imprevizibile ce apar intr-un mediu de business dinamic.

Lasă un răspuns