refinantare Revolut

Refinantare Revolut. Merită să faci refinantare credit aici?

Vreau sa fac o refinantare Revolut, pareri? Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru accesare, daca am credite la alte banci?

Claudia Nemeș

Daca te-ai saturat sa jonglezi cu datorii pe la N banci si vrei sa iti simplifici situatia financiara, refinantarea e o solutie buna.

Aceasta presupune inlocuirea unuia sau mai multor credite existente cu un nou imprumut, de obicei la o institutie financiara diferita si in conditii mai avantajoase.

Scopul principal al refinantarii este reducerea costurilor totale prin obtinerea unei dobanzi mai mici si prin modificarea perioadei de rambursare.

Cum functioneaza o refinantare Revolut?

Revolut ofera un proces complet digital pentru aplicarea la serviciul sau de refinantare. Fiind o aplicatie pe telefon, pasii de urmat sunt simpli si usor de parcurs, fara a fi nevoie de vizite la banca sau de completarea unor formulare complicate.

Iata ce presupune, pe scurt, procesul de refinantare Revolut 2024:

  1.  Verificare eligibilitate

Prima data, Revolut iti face un mic check-up financiar. Nimic complicat, doar sa vezi daca esti eligibil pentru noua schema de credit. Este vorba de un quiz rapid prin aplicatia lor: fara hartii, fara niciun drum.

2. Calcularea ofertei

Trebuie sa oferi cateva informatii despre veniturile tale si despre creditele existente. Dupa aceea, aplicatia iti va arata instant o oferta personalizata de refinantare: cat ai de platit, cat dureaza si cu ce dobanda.

3. Acceptarea ofertei si semnarea contractului

Daca oferta de refinantare suna bine, tot ce ai de facut este sa o accepti. Dupa ce ti-ai dat acordul, Revolut se ocupa de tot. Practic, ei vor plati creditele vechi si tu vei incepe sa ai o singura rata mai mica, cu un alt termen de rambursare.
Arunca totusi o intrebare la banca anterioara, sa vezi daca ti-au mai ramas datorii si cere inchiderea conturilor, dupa finalizarea refinantarii cu Revolut.

Ce aduce nou o refinantare Revolut?

Proces 100% online: faci totul de pe canapea, cu o ceasca de cafea sau ceai in mana. Dureaza mai putin decat sa urmaresti un episod din serialul tau preferat.

Claritate: stii de la inceput cati bani dai si cat va dura totul. In plus, poti customiza contractul de credit dupa cum doresti, schimband perioada de rambursare sau data scadenta a ratelor.

Comisioane zero: poti inchide mai rapid decat ai planuit contractul de refinantare, fara comision de rambursare anticipata. De asemenea, Revolut nu percepe comision de acordare si administrare credit.

Evolutia digitala in domeniul bancar a transformat operatiunea de refinantare intr-o experienta rapida si surprinzator de simpla.

Totusi, tine cont ca refinantarea, chiar si in cea mai stralucita si digitalizata forma a sa, ramane o decizie serioasa.

Chiar daca totul suna super cool la prima vedere, e important sa fii sigur ca noul credit este exact ce ai nevoie pentru bugetul tau.

Refinantare Revolut: alegere inteleapta sau doar un nou trend?

Chiar daca esti genul care se arunca in noutati sau mai degraba tipul care citeste instructiunile de doua ori, ramane esential sa cantaresti intotdeauna atat punctele pro cat si contra inainte de a-ti pune semnatura pe acel contract virtual.

Revolut vine sa iti faca viata mai usoara, dar e cazul sa iti faci temele si sa te asiguri ca refinantarea lor e intr-adevar cea mai buna optiune pentru tine.

In continuare, o sa vedem cum are loc intregul proces de refinantare si o sa comparam serviciile Revolut cu cele ale altor banci. Afla daca merita efortul tau aceasta refinantare online.

Ce credite se pot refinanta cu Revolut?

Daca simti ca a venit momentul sa iei taurul de coarne si sa aduni toate ratele intr-un singur loc, refinantarea Revolut e una dintre acele optiuni. Conform paginii lor oficiale, se pot refinanta urmatoarele tipuri de credite:

  1. Credite de nevoi personale: acestea sunt imprumuturile pe care le-ai luat pentru diverse cheltuieli personale, cum ar fi calatorii, achizitia de bunuri, si nu au necesitat garantii.
  2. Credite pentru autovehicule: daca ai cumparat un vehicul folosind un credit auto, acesta poate fi inclus in pachetul de refinantare.
  3. Carduri de credit: acestea sunt adesea insotite de dobanzi mai ridicate, refinantarea lor printr-un credit de nevoi personale fiind o posibilitate inedita.
  4. Descoperit de cont/overdraft: sumele pe care le datorezi acum bancii actuale din cauza utilizarii facilitatii de overdraft, pot fi incluse in refinantare.
  5. Credite ipotecare: imprumuturile ce tin de achizitionarea unei proprietati imobiliare pot fi, de asemenea, refinantate, in functie de valoarea actuala a datoriei ramase.

Conditii de baza pentru refinantare Revolut

Pentru a putea fi refinantate prin Revolut, creditele tale actuale trebuie sa respecte urmatoarele conditii:

– sa fie acordate de banci din Romania, in moneda locala.

– sa aiba un sold mai mic decat limita superioara a sumei pe ca Revolut este dispus sa o ofere pentru refinantare.

– sa se regaseasca in baza de date a Biroului de Credit, cu raportari pozitive.

Cu alte cuvinte, Revolut poate refinanta orice tip de credit acordat pe teritoriul Romaniei, mai putin cele luate de la IFN-uri sau CAR-uri.

Ce suma se ofera prin refinantare Revolut?

Suma maxima disponibila la Revolut pentru refinantare este este 200000 lei.

Valoarea exacta se va stabili dupa o analiza interna si in functie de posibilitatile tale de rambursare.

Suma oferfita trebuie sa acopere in intregime datoriile pe care doresti sa le refinantezi.

Daca in urma analizei Revolut se constata ca nu te incadrezi la suma pe care doresti sa o refinantezi, cererea ta poate fi respinsa.

In schimb, aplicatia iti poate oferi in continuare accesul neingradit la un credit de nevoi personale clasic.

Citeste in randurile urmatoare ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a avea sanse sa ti se ofere totusi refinantarea dorita.

Cerinte de baza solicitare credit de refinantare Revolut

Daca ai mai luat in trecut un credit Revolut, probabil cunosti cerintele de eligibilitate. Totusi, daca nu esti familiarizat cu acestea, afla in continuare ce conditii implica procesul de refinantare:

– varsta minima 18 ani

– cetatenie romana si domiciliul in tara

– aplicatie Revolut instalata deja pe telefon si cont de client activ

– minim o sursa de venit constanta si declarata la ANAF

– istoric pozitiv de credit in cadrul aplicatiei

Cu alte cuvinte, momentan nu sunt eligibili pentru refinantarea Revolut romanii care lucreaza in strainatate si cei care au restante in Biroul de Credit.

E greu de crezut ca Revolut poate face concesii sau poate acorda derogari de la regulile standard. Spun asta prin prisma faptului ca aplicatia foloseste indeosebi algoritmi automati pentru a procesa cererile de credit.

Refinantare Revolut respinsa. Ce pot sa fac?

Dupa cum mentionam, Revolut are cateva conditii de baza pe care trebuie sa le respecti.

Printre acestea se numara existenta unui venit lunar, sold pozitiv in aplicatie si istoric OK in Biroul de Credit.

Daca una dintre aceste conditii nu este indeplinita, dupa ce aplicatia declanseaza algoritmul de verificare, clientul se poate lovi de refuzarea cererii de credit Revolut.

Intr-o astfel de situatie, ai la dispozitie mai multe optiuni. Aplicatia va specifica perioada in care poti depune o noua cerere de refinantare.

Totusi, daca problemele care au dus la refuz nu au fost rezolvate sau nu se reflecta inca in profilul tau financiar, atunci probbabil te vei lovi de acelasi rezultat.

Ce ai de facut in acest caz? Am detaliat tot ce poti face in randurile care urmeaza.

Cum sa ai sanse maxime de refinantare cu Revolut

Iata ce masuri poti lua penru a-ti asigura sanse sporite de aprobare in cazul in care aplici la o refinantare Revolut:

  1. Asigura-te ca veniturile tale sunt inregistrate corespunzator la ANAF. Poti merge sa te interesezi de acest lucru la Administratia Fiscala sau poti cere detalii direct de la angajatorul tau. Atentie, anumite venituri nu se reflecta in baza de date ANAF, iar aici ne referim in special la persoane care lucreaza in sisteme de securitate, cu confidentialitate sporita (armata, politie etc).
  2. Verifica aplicatia Biroului de Credit. Revolut interogheaz baza de date a Biroului de Credit, iar daca situatia ta nu reflecta realitatea, sau mai rau, apari cu restante, vei intampina probleme si cererea ta de credit va fi refuzata. Este important sa ai un istoric de credit pozitiv si un scor FICO bun in BC.
  3. Ai grija la gradul de indatorare: Revolut ia in calcul ce datorii lunare mai ai pentru a stabili cati bani iti poate oferi. In functie de celelalte rate, algoritmul se asigura ca nu te supraindatorezi si nu depasesti pragul maxim de indatorare stabilit de BNR: 40% din veniturile lunare.

Merita sa faci refinantare Revolut? Pareri 2024

Pentru a alege cea mai buna refinantare, evident, elementul dupa care te orientezi este valoarea DAE. Acest procent include toete costurile pe care le presupune noul contract de credit, de la comisioane si pana la dobanzi.

Ce trebuie sa stii despre dobanda de refinantare Revolut? Aplicatia stabileste valoarea acesteia in functie de profilul tau financiar. Revolut mentioneaza ca ia in considerare mai multe elemente, printre care istoricul de credit, nivelul tau de venit, vechimea la locul de munca, intr-un cuvant, solvabilitatea de care dispui.

Daca dobanda la refinantare este aceeasi cu cea care se aplica la creditele de nevoi personale, vorbim de un DAE de la 7,99%.

Este avantajoasa dobanda Revolut la refinantare?

Sa presupunem ca avem nevoie de 25000 lei pentru o refinantare pe 5 ani de la Revolut. Daca aplicatia ne va oferi creditul cu dobanda minima (7,99%), rezulta o rata lunara de aproximativ 512 lei.

Dupa ce am efectuat mai multe simulari de credit la mai multe banci din Romania, momentan nu am gasit o oferta mai buna.

Prin comparatie, refinantarea aceleiasi sume la Banca Transilvania ne-ar fi adus o rata lunara de 540 lei (DAE 11,81%), in timp ce la ING rata ar fi fost 569 lei (DAE 14,22%), iar la UniCredit 635 lei (DAE 21,91%).

Prin urmare, daca in urma analizei reusesti sa primesti de la Revolut o dobanda anuala efectiva (DAE) sub 10%, atunci poti considera oferta mai buna decat la bancile mentionate anterior.

Avantajele refinantarii Revolut sunt date si de lipsa comisioanelor (de acordare, de rambursare anticipata etc), nu numai de accesibilitatea ofertei prin prisma aplicarii online.

Daca ai luat o refinantare Revolut, asteptam sa ne spui cum s-a desfasurat intregul proces, cu pareri si impresii despre aceasta experienta total digitalizata.

Lasă un răspuns