Credite nebancare pe 5 ani

Credite Nebancare pe 5 Ani. IFN care acorda Credite 60 luni?

Doresc un credit nebancar pe termen lung, ideal pe 5 ani sau 60 luni. Ce IFN acorda astfel de imprumuturi?

Despre creditele nebancare stim ca se ofera rapid online, uneori chiar si prin telefon. Accesul la aceste imprumuturi este facil si pentru cei cu istoric negativ sau restante in trecut.

Dar exista institutii nebancare care acorda credite pe 5 ani? Un astfel de imprumut poate fi atragator pentru multe persoane. Printre IFN-urile care permit rambursarea banilor in 60 de luni se numara Credex, OnToPay, NovaCredit, Credius sau Agil Credit.

In ciuda dobanzii ridicate asociate creditelor online, acestea continua sa fie cautate, in special de persoanele care nu se pot imprumuta la banca.

Institutiile financiare nebancare raman singura optiune viabila , dupa CAR-uri, pentru persoanele cu istoric negativ sau scor de credit mic.

Este foarte important ca debitorul sa realizeze o analiza detaliata pentru a cantari beneficiile imediate cu costurile pe termen lung.

Iata cateva motive care ar putea justifica obtinerea unui credit nebancar pe 5 ani:

 1. Probleme medicale urgente: ai nevoie rapida de bani pentru o operatie sau un tratament medical? Intr-o astfel de situatie, un credit nebancar, chiar daca e mai costisitor, poate fi justificat.
 2. Datorii mari: daca ai deja multe datorii cu dobanzi care te coplesesc, ai putea lua o refinantare nebancara pe 5 ani. E ca si cum ai muta datoriile sub acelasi acoperis, posibil cu o dobanda mai buna.
 3. Situatii complicate: daca risti sa iti pierzi casa sau afacerea din cauza unor probleme financiare urgente, atunci un credit nebancar pe 5 ani ar putea salva situatia.
 4. Avansare in cariera: investitia in educatie poate deschide usi si poate aduce venituri mai mari pe viitor. Daca un curs  sau o certificare te-ar face sa avansezi, creditul ar putea fi vazut ca o investitie in tine insuti.
 5. Afacere cu potential: daca ai o idee geniala de afaceri care cere o investitie initiala mare, un credit nebancar pe 5 ani te-ar  putea ajuta sa iti vezi visul cu ochii. Trebuie sa calculezi si sa fii sigur ca afacerea va aduce destui bani pentru a acoperi creditul pe termen lung.

Adevarul e ca, in general, imprumuturile nebancare pe termen lung cu dobanzi mari nu sunt vazute cu ochi buni de specialistii financiari. De obicei, e mai bine sa te indrepti catre imprumuturi CAR online fara giranti.

Daca totusi te gasesti intr-una dintre situatiile de mai sus si nu ai alte optiuni, ramane important sa iti faci un plan de rambursare cat mai adecvat.

Institutii nebancare care acorda credite pe 5 ani

NovaCredit

Ai nevoie de bani pentru o investitie, o reparatie sau o achizizie urgenta? Creditul de nevoi personale pe 60 luni NovaCredit te poate ajuta cu o suma de bani, pe o perioada mai lunga de timp.

Avantaje:

 • suma maxima acordata: 20000 lei.
 • perioada de rambursare: 60 de luni.
 • dobanda variabila, in functie de suma imprumutata si profilul clientului.
 • proces de aplicare simplu, doar cu buletinul.

Conditii de acordare credit nebancar 60 de luni de la NovaCredit

Pentru a obtine un imprumut de la acest IFN este necesar sa ai cetatenie romana, minim 18 ani impliniti, o sursa de venit stabila de cel putin 1000 lei/luna si preferabil, istoric de credit pozitiv.

Dupa cum am mentionat deja, cererea de imprumut poate fi depusa pe site-ul novacredit.ro

In functie de oferta aleasa, costurile imprumutului difera.

Spre exemplu, pentru un imprumut de nevoi personale de 10000 lei pe 60 de luni, dobanda anuala este 72%, rata lunara 712 lei. Totalul de plata, dupa cei 5 ani: 42000 lei. Tu decizi daca merita!

Ca toate celelalte credite nebancare pe termen lung, si acest imprumut vine cu o dobanda ridicata, care poate fi greu de gestionat daca nu obtii venituri lunare suficiente.

Credex IFN

Prin intermediul acestui IFN poti cumpara bunuri in rate, de la electrocasnice pana la telefoane in rate fara avans, din magazinele Altex sau Media Galaxy.
Dar stiai ca ofera si credite online, cu rambursare in 5 ani?

Avantaje:

 • sume cuprinse intre 1000 si 50000 lei.
 • perioada de rambursare flexibila: de la 2 luni la 59 luni.
 • aprobare rapida si dobanda 0% in primele 30 zile.

Conditii Credex IFN

In primul rand, trebuie sa ai domiciliul in Romania. Varsta solicitantului cuprinsa intre 18 si 70 ani. Venit minim: 1200 lei pentru salariati, sau 800 lei pentru pensionari.

Credex IFN mentioneaza ca iti poate acorda sprijin financiar numai daca nu ai restante la alte credite si esti angajat de cel putin 3 luni.

Perioada de aprobare pentru imprumut nebancar este de maxim 3 zile, dar solicitarile pot fi aprobate chiar si in cateva ore daca actele sunt in regula si clientul respecta toate conditiile.

Dobanda este fixa, cuprinsa intre 9,99% si 50% pe an, astfel ca pentru un imprumut de 10000 lei pe 59 luni, rata lunara minima va fi de aproximativ 314 lei.

Solicitantii pot depune o cerere de imprumut pe termen lung pe site-ul companiei, credex-ifn.ro

Simplu Credit

Acesta este un IFN vechi, activand pe piata din Romania inca din 2007. Poate oferi atat credite pentru persoane fizice cat si imprumuturi pe firma, fara garantii.

Avantaje:

 • sume cuprinse intre 1500 lei si 25000 lei.
 • perioada de finanntare mare: intre 6 si 60 luni.
 • acordare credit atat online, cat si la un sediu fizic din orasul tau.

Conditii Simplu Credit

Salariatii pot trimitr cererea de credit doar cu buletinul, daca semneaza acordul de verificare a veniturilor la ANAF. Pensionarii au nevoie de cupon si decizie de pensionare.

Dupa trimiterea documentelor, urmeaza analiza dosaruluide credit, clientul primind un raspuns in maxim48 ore.

Solicitantii ar trebui sa indeplineasca conditiile standard de creditare, respectiv sa aiba minim 18 ani, un venit stabil si cel putin 3 luni vechime la actualul loc de munca.

In privinta costurilor, daca doresti un imprumut de 10000 lei pe o perioada de 5 ani, vei plati o dobanda de 39%/an si un comision de administrare lunar de 190 lei, rata lunara ajungand la 570 lei.
In total, dupa cele 60 luni, vei achita aproximativ 35000 lei.

Daca doresti un astfel de imprumut nebancar pe 5 ani, poti aplica pe simplucredit.ro, sau la unul dintre punctele de lucru ale acestui IFN.

OnToPay

Acest IFN a fost autorizat de BNR la inceputul anului 2022 pentru a oferi diverse tipuri de credite, fara garantii.

OnToPay are o abordare flexibila in ceea ce priveste acordarea de credite nebancare pe termen lung.

Avantaje

 • sume imprumutate cuprinse intre 2000 si 50000 lei.
 • durata contractului: intre 12 luni si 60 luni.
 • posibilitatea de a alege singur data rambursarii la momentul aplicarii online.

Conditii OnToPay

Solicitantul trebuie sa fie cetatean roman, cu varsta cuprinsa intre 18 si 70 ani. Acesta trebuie sa aiba loc de munca stabil sau sa obtina venituri din pensii.

Aplicarea la un credit nebancar pe 5 ani are loc online. Clientul trebuie sa isi creeze un cont pe site-ul companiei, unde va fi necesar sa depuna o copie dupa buletin si un extras de cont recent.

OnToPay va analiza solicitarea de credit in decurs de caateva ore, urmand sa dea un raspuns cel tarziu a doua zi lucratoare.

Persoanele interesate de un credit nebancar de la acest IFN pe o perioada de 5 ani, trebuie sa ia in calcul comisionul de analiza in valoare de 1200 lei si dobanda anuala incepand cu 28%.
OnToPay percepe si un comision de administrare lunar de 30 lei.

Astfel, pentru a obtine un imprumut de 25000 lei pe o durata de 60 luni, clientul va achita o rata lunara de aproximativ 800 lei, iar valoarea totala de plata va fi de 50000 lei.
Costul total tine cont de dobanda anuala efectiva: 38%.

Oney Credit

Este posibil sa fi auzit de aceasta companie de credit daca ai cumparat vreodata electrocasnice in rate, in special din magazinele Auchan.

Oney ofera insa si credite de nevoi personale, asemanatoare cu celelalte oferte de imprumut despre care am discutatt pana acum.

Avantaje:

 • sume cuprinse intre 600 lei si 25000 lei.
 • perioada lunga de rambursare, de la 3 luni pana la 60 luni.
 • dobanda fixa, destul de buna comparativ cu celelalte oferte de credit prezentate anterior.
 • posibilitatea de a aplica impreuna cu un codebitor atunci cand veniturile solicitantului nu sunt suficiente.

Conditii Oney

Persoanele care aplica la acest imprumut trebuie sa dovedeasca ca au minim 3 luni vechime la actualul loc de munca si un venit stabil din salarii, pensii sau activitati independente.

Oney ofera credite solicitantilor cu varsta cuprinsa intre 24 si 75 de ani. Pot lua un imprumut pe 60 luni atat cetatenii romani, cat si cei straini (daca demonstreaza ca au rezidenta in Romania).

Daca se solicita un imprumut de 10000 lei pe o perioada de 5 ani, clientul va plati o rata lunara de aproximativ 319 lei, DAE fiind 31,89%. Suma totala de plata, la finalul celor 60 luni, va fi de aproximativ 19140 lei.

Asadar, imprumutul Oney este unul dintre cele mai avantajoase credite nebancare pe 5 ani de pe piata.

Cererea de credit se poate trimite si online, pe site-ul oney.ro. Tot ce trebuie sa faci este sa completezi un formular cu datele tale de contact si orasul in care locuiesti pentru a fi sunat de un agent de credit.

Mai Mai Credit

Acesta este cel mai nou IFN de pe lista noastra care acorda imprumuturi in rate egale si linii de credit pentru persoane fizice.

Aplicarea are loc online, astfel ca, pentru a obtine un imprumut trebuie sa completezi contractul de finantare digital.

Avantaje

 • sume generoase, cuprinse intre 500 si 10000 lei.
 • perioada de rambursare: intre 10 si 60 luni, stabilita in functie de posibilitatile clientului.
 • imprumutul se acorda fara garantii sau giranti.

Conditii

Solicitantii trebuie sa indeplineasca mai multe conditii de eligibilitate, printre cele mai importante numarandu-se:

 • minim 20 de ani impliniti;
 • venituri lunare de cel putin 1000 lei;
 • acord ANAF pentru verificarea surselor de venit.

Costurile acestui credit sunt cele cu care ne-au obisnuit IFN-urile de-a lungul anilor.

Pentru cei care doresc un imprumut de 10000 lei pe o perioada de 5 ani, rata lunara va fi 798 lei.
Din banii acordati se retrage prima de asigurare a creditului, in final clientul primind aproximativ 9259 lei.

Valoarea DAE a acestui imprumut depaseste 168%, astfel ca dupa 5 ani clientul va plati in total 48640 lei.

Este un credit destul de scump, care se acorda insa extrem de rapid, in circa 15 minute dupa ce procesul de analiza s-a incheiat.

MaI Mai Credit acorda banii in contul bancar al solicitantului, dupa ce acesta a aplicat in prealabil pe site-ul companiei: maimaicredit.ro

Pot aplica la un credit nebancar prin telefon?

IFN-urile ofera mai multe modalitati de aplicare, in functie de preferintele fiecarui client. Daca nu te descurci cu tehnologia, ai posibilitatea sa iei inclusiv un credit nebancar prin telefon.

Te intrebi cum are loc acest proces?  Ei bine, alegi unul dintre IFN-urile de mai sus si cauti datele sale de contact.

Comunici consultantului financiar faptul ca doresti un credit nebancar pe 5 ani. Acesta are obligatia sa faca o simulare de credit pentru a vedea ce suma poti imprumuta.

Dupa aceea, daca esti multumit de suma obtinuta, te poti deplasa la sediul IFN-ului respectiv pentru a semna contractul de credit, sau il poti semna digital printr-un cod SMS primit pe telefon.

Aceasta modalitate de aplicare este mai rar intalnita, dar se potriveste persoanelor varstnice sau celor care nu se impaca foarte bine cu tehnologia.

Totusi, atunci cand incheie un contract de credit nebancar prin telefon, pe o perioada de 5 ani, persoanele in cauza ar trebui sa isi ia toate masurile de precautie pentru a nu cadea victima unei fraude online.

Exista credite nebancare fara Birou de Credit?

In cautarea unor solutii de finantare urgente, multi consumatori se intreaba daca e posibil sa obtina un credit fara verificare in Biroul de Credit. Dupa cum am vazut pana acum, conditiile acestor imprumuturi variaza de la un IFN la altul.

In primul rand, trebuie mentionat ca sumele oferite restantierilor pot fi mult mai mici, din cauza riscului pe care il presupune finantarea acestei categorii de clienti.

Cei care au istoric negativ pot obtine un credit nebancar pe 5 ani, insa riscul de supraindatorare este mult mai ridicat daca ai avut deja probleme cu datoriile in trecut.

Printre IFN-urile care ofera credite pentru rau platnici se numara: Best Credit, Sfera Credit sau Smile Credit IFN.

Riscul principal este reprezentat de costul ridicat al acestor credite. IFN-urile care accepta restantieri au dobanzi si comisioane substantiale, lucru care face dificila rambursarea imprumutului, mai ales pe termen lung.

Inainte de a aplica pentru credite nebancare pe 5 ani, solicitantul trebuie sa citeasca foarte bine contractul de imprumut pentru a intelege pe deplin obligatiile financiare asumate.

Lasă un răspuns