Hora Credit IFN pareri

Hora Credit Pareri. In cat timp Intra Banii de la IFN? 2024

Te gandesti sa iei un imprumut Hora Credit sau ai deja un contract incheiat cu acest IFN? Probabil vrei sa stii cateva pareri Hora Credit pentru a vedea daca ai luat o decizie buna.

Un imprumut Hora Credit se poate dovedi o optiune utila daca ai nevoie foarte rapid de bani. Pe langa potentialele costuri, parerea mea este ca acest tip de imprumut ofera unele avantaje.

Timpul de aprobare si incasare efectiva a creditului bate orice banca, fiind extrem de scurt mai ales daca ai cont la una dintre bancile cu care lucreaza Hora Credit.

Pentru un imprumut nou de la acest IFN exista cerinte minime deoarece aplici doar cu actul de identitate. In plus, fiind un credit de nevoi personale pe termen scurt nu vei avea nevoie de garantii.

Totusi, solicitantul unui credit Hora Credit ar trebui sa consulte si alte pareri despre acest IFN, dar mai ales, sa citeasca termenii contractuali inainte de a incheia o finantare.

Exista si dezavantaje atunci cand iei un imprumut de acest tip. Ele apar atunci cand intarzii sa platesti ratele sau atunci cand nu mai ai posibilitatea de a plati integral creditul.

Daca in prima situatie, atunci cand apar mici intarzieri sunt adaugate dobanzi penalizatoare, in cea de-a doua situatie, cand deja nu mai poti achita deloc creditul se poate ajunge chiar si la executare silita Hora Credit.

Fiecare credit IFN trebuie luat cu precautie deoarece din cauza termenelor scurte de rambursare te poti afla in imposibilitatea de a nu mai putea plati imprumutul, sau de a-l achita cu intarziere.

Dupa ce am consultat si alti specialisti pentru pareri Hora Credit am ajuns cu totii la concluzia ca un astfel de credit merita numai in anumite circumstante.

De exemplu, daca ai o problema medicala urgenta sau trebuie sa rezolvi o chestiune de maxima importanta si nu ai bani, atunci te poti imprumuta de la Hora Credit sau alt IFN.

Conditia esentiala este sa ai ulterior fondurile necesare pentru a rambursa creditul.

In cat timp intra banii de la Hora Credit?

Intrucat contractul de imprumut are loc la distanta este normal sa te intrebi cat dureaza pana te vezi cu banii in mana.

Ceea ce trebuie sa stii este ca Hora Credit transfera banii doar in contul bancar al solicitantului. Astfel, trebuie sa astepti maxim 1-2 zile pana cand primesti banii pe card.

Totusi daca ai cont bancar deschis la una dintre bancile cu care lucreaza Hora Credit atunci poti primi imprumutul in doar cateva ore de la aprobare.

Din ce stiu eu, Hora Credit lucreaza cu BCR si Libra Bank, astfel ca daca si tu ai conturi la aceste banci primesti banii instant.

Transferul in conturi deschise la aceste banci poate avea loc chiar si in weekend. Astfel, adesea daca imprumutul solicitat a fost aprobat vineri, nu mai trebuie sa astepti pana luni pentru a incasa banii.

Atentie ca dobanda si celelalte costuri se calculeaza de la data semnarii contractului de credit, adica din momentul in care ai solicitat imprumutul, si nu de la data intrarii efective a banilor in cont.

Este important sa tii cont de acest aspect mai ales daca iei un credit cu dobanda 0, ca sa stii de cand decurg obligatiile de plata.

Banii pot intra mai greu in cont, dar data scadenta se calculeaza de la data semnarii contractului de credit.

Care e suma maxima disponibila pentru un imprumut?

Daca pana acum Hora Credit oferea doar imprumuturi pe termen scurt, de pana la 3000 lei, mai nou acest IFN poate acorda maxim 10000 lei pe o perioada de pana la 1 an.

Avantajul creditului de 3000 lei este ca nu platesti dobanda daca il achiti integral in 30 zile.

Imprumuturile care se intimd pe o perioada mai mare de timp au o valoare DAE foarte mare, ceea ce le face sa fie linii de credit mult mai dezavantajoase decat la banci.

Daca vrei totusi sa iei un astfel de credit pe termen lung, trebuie sa stii ca limita de credit disponibila este intre 100 si 10000 lei si perioada pe care se incheie initial contractul de credit este 70 zile.

In anumite situatii aceasta perioada se poate prelungi la solicitarea ta.

Acest imprumut de la Hora Credit poarta numele de credit cu rate descrescatoare.

Pentru a returna acest imprumut ai la dispozitie 5 rate, sumele fiind cuprinse in scadentarul pe care il primesti odata cu semnarea contractului.

Dobanda standard este de 1%/zi. Numai clientii noi pot beneficia de o dobanda mai mica.

Asadar, daca vrei sa faci un imprumut de acest tip pe o perioada mai lunga trebuie sa te astepti la costuri foarte ridicate.

Daca se mai intampla sa mai si intarzii, atunci Hora Credit percepe o dobanda penalizatoare de 1%/zi.

Din acest motiv, parerea mea despre imprumutul Hora Credit cu rate descrescatoare nu poate fi decat una evidenta: este o linie de credit scumpa si nu vad niciun avantaj in a o accesa daca la baza deciziei nu stau motive extrem de urgente, ce nu pot fi rezolvate altfel (printr-un imprumut de la prieteni sau cunoscuti, credit bancar, descoperitor de conturi etc).

Hora Credit mai ofera si un al treilea tip de imprumut denumit credit cu rate egale.

Nu am remarcat diferente semnificative fata de creditul cu rate descrescatoare de la acelasi IFN. Practic vorbim de o dobanda la fel, de 1%/zi.

Hora Credit percepe aceleasi costuri penalizatoare daca se intarzie, iar modalitatea de obtinere a acestui credit are loc tot online.

Nu este clar care este durata contractului si nici cate rate cuprinde acest credit.

Fiind tot un imprumut pe termen lung cu o dobanda mare, recomandam prudenta in utilizarea acestei linii de credit puse la dispozitie online.

Pana acum, cea mai avantajoasa forma de a primi bani imprumut urgent de la acest IFN este accesarea unui credit pana la salariu cu dobanda 0.

Ce conditii sunt necesare pentru un imprumut Hora Credit?

Pentru a primi un imprumut de la acest IFN sunt necesare foarte putine conditii de indeplinit.

Spre deosebire de alte institutii financiare nebancare, Hora Credit nu specifica un anumit nivel de venit.

Deducem de aici ca oricine poate aplica la un imprumut.

Cel mai probabil, chiar daca obtii sub salariul minim pe economie sau ai indemnizatii ori alte tipuri de venituri, acest IFN este dispus sa iti ofere un imprumut rapid.

Chiar daca nu se specifica venitul minim pe care trebuie sa il ai, totusi nu cred ca poti sa aplici fara existenta unui venit lunar.

Probabil ca din acest motiv atunci cand te hotarasti sa soliciti un credit online de la Hora Credit ai nevoie de un extras de cont.

De asemenea, pe langa extrasul contului bancar mai e necesar sa trimiti o poza cu actul de identitate.

Pana acum, Hora Credit demonstreaza ca un credit nebancar este foarte usor de obtinut, conditiile solicitate fiind printre cele mai simple.

Pe ce perioada pot lua imprumut Hora Credit?

Perioada standard pe care poti imprumuta bani la Hora Credit este de 30 de zile.

Aceasta perioada se poate prelungi cu acelasi numar de zile daca se platesc costurile aditionale (dobanda).

Poti lua o linie de credit de pana la 3000 lei. Daca vrei sa imprumuti pana la 10000 lei, trebuie sa stii ca ai la dispozitie  o perioada mai lunga de rambursare, de pana la 364 zile (aproximativ un an).

In functie de imprumutul pe care il alegi, rambursarea se face odata la 2 saptamani, sau in functie de cum se mentioneaza in contractul de credit Hora.

Trebuie sa fii atent ce perioada de returnare este specificata in contract deoarece o perioada de rambursare nepotrivita iti poate da bugetul peste cap.

Ce se intampla daca nu mai achiti creditul?

Neachitarea imprumutului Hora poate avea repercusiuni de anvergura.

Ratele neachitate din cauza platilor intarziate duc inevitabil la afectarea scoringului si includerea in Biroul de Credit.

Astfel, va fi mai dificil sa iei un alt imprumut in viitor.

In plus, platile intarziate si neplata la data scadenta aduc cu sine taxe si comisioane suplimentare la soldul imprumutat.

Acest lucru poate creste si mai mult povara datoriei pe care trebuie sa o platesti.

In anumite cazuri, nerambursarea unui credit se poate transforma in faliment personal.

Daca scadenta creditului a depasit 90 de zile de neplata exista posibilitatea sa te confrunti cu actiuni in instanta. Executarea silita este una dintre probleme la Hora Credit pentru debitorii care au intarziat mai mult de 90 de zile.

Datoriile restante cresc in cuantum cu cat se intarzie mai mult.

Acest lucru este comun la IFN-urile care ofera bani imprumut pe termen scurt deoarece perioada de rambursare mica face dificila achitarea intregii datorii.

Aceasta situatie poate scapa de sub control daca te confrunti deja cu probleme financiare.

Atentie ca si IFN-urile pot pune poprire pe salarii si venituri asimilate prin intermediul unei actiuni in instanta si a unui executor judecatoresc.

Cu ce banca lucreaza Hora Credit?

Daca te-ai decis sa iei un credit rapid nebancar de la Hora Credit probabil ca vrei sa stii in cat timp iti ajung banii in cont.

In mod obisnuit, solicitantul primeste banii in termen de 24 ore dar este posibil si mai devreme, adica in 10-15 minute, daca are cont deschis la una dintre bancile cu care lucreaza Hora Credit.

Acest IFN colaboreaza cu BCR si Libra Bank pentru a transfera creditul in conturile clientlor.

Astfel, dupa ce ai depus documentele necesare si creditul ti-a fost aprobat, suma imprumutata este depusa de catre IFN in contul tau bancar.

Intreg procesul de creditare se finalizeaza pe internet, fara a mai fi nevoie de documente in format fizic sau de vizitarea unei sucursale Hora Credit.

Lasă un răspuns