Cate luni trebuie sa ai lucrate pentru un credit de nevoi personale

Cate Luni Trebuie sa ai Lucrate pentru un Credit de nevoi personale?

Vreau sa fac un imprumut. Cate luni trebuie sa ai lucrate pentru un credit de nevoi personale la banca?

In cadrul obtinerii unui credit de nevoi personale, unul dintre cele mai importante aspecte pe care institutiile financiare le evalueaza este vechimea in munca.

Aceasta este perioada de timp pe care o petreci in activitatea profesionala, muncind pentru diversi angajatori sau chiar pentru tine insuti, daca esti antreprenor sau freelancer.

Aceasta conditie asigura bancile ca potentialii clienti au o sursa stabila de venit care le va permite rambursarea imprumutului.

Daca te intrebi cate luni trebuie sa ai lucrate pentru un credit de nevoi personale, raspunsul depinde de banca la care aplici.

In general insa, ti se va cere intre 3 si 6 luni la actualul loc de munca si minim 1 an vechime totala in campul muncii.

Sa vedem impreuna care este banca care acorda cel mai usor credite din perspectiva acestei conditii.

Afla in continuare cate luni trebuie sa ai lucrate pentru un credit de nevoi personale la BRD, BT, ING, BCR si la alte banci din Romania.

Vechime necesara credit BT

In prezent, Banca Transilvania are unele dintre cele mai simple conditii de pe piata cand vine vorba de acordarea unui credit de nevoi personale. Regula generala este sa ai 3 luni la actualul angajator si cel putin 1 an vechime totala.

Pentru a spori sansele de aprobare la Banca Transilvania, ar fi indicat sa ai contract de munca pe perioada nedeterminata si o continuitate a veniturilor lunare.

Vechime necesara credit ING Bank

Daca te gandesti sa faci un imprumut de nevoi personale la ING Bank, afla ca trebuie sa ai cel putin 6 luni la actualul angajator si minim 1 an vechime totala in munca.

ING Personal este denumirea creditului de consum oferit de ING Bank persoanelor fizice, fara garantii.

Suma disponibila poate atinge 180000 lei.

Cate luni trebuie sa ai lucrate pentru un credit de nevoi personale BRD?

Imprumutul Expresso de la BRD presupune o vechime in munca de minim 12 luni la actualul angajator, fara intrerupere.

Poti primi pana la 130000 lei, fara codebitori sau garantii.

Tine cont ca BRD are conditii mai stricte in privinta acordarii imprumutului, asa cum se observa si in cerinta vechimii minime la actualul loc de munca.

Daca reusesti sa treci peste aceasta conditie, atunci poti obtine creditul online fara deplasare.

Vechime necesara credit BCR

Imprumutul George de la BCR presupune o vechime de minim 3 luni, sau minim 6 luni – in cazul in care nu ai mai avut niciun alt contract de credit pana acum.

Poti aplica la BCR atat cu contract de munca pe perioada determinata, dar vei beneficia de o dobanda preferentiala daca ai contract de munca pe perioada nedeterminata.

Creditul George vine si cu alte reduceri de costuri, de exemplu, daca alegi sa incasezi salariul sau pensia la BCR.

Este un imprumut bancar online cu o limita maxima de 180000 lei.

Vechime necesara credit Raiffeisen Bank

Flexicredit, imprumutul de nevoi personale de la Raiffeisen Bank presupune minim 3 luni la actualul loc de munca.

Valoarea creditului poate atinge 20000 euro, fara a fi necesare garantii.

Indiferent ca esti sau nu deja client al bancii, poti aplica online pentru acest imprumut, perioada de raspuns fiind de maxim 30 minute.

Vechime necesara credit CEC Bank

CEC permite aplicarea online la un credit de nevoi personale de pana la 90000 lei.

Pentru a beneficia de acest imprumut CEC Bank este necesara o vechime de 3 luni la actualul angajator si minim 12 luni in campul muncii.

Daca alegi sa muti contul de salariu la CEC vei beneficia de o dobanda redusa cu 1 punct procentual.

Creditul de nevoi personale poate fi obtinut si cu venituri din strainatate sau venituri din activitati independente.

Vechime necesara credit Alpha Bank

Alpha Rapid este imprumutul de nevoi personale cu acces facil de la Alpha Bank. Poti sa primesti pana la 148000 lei daca ai o vechime de cel putin 3 luni la actualul angajator si minim 1 an vechime totala.

Alpha Bank ia in calcul mai multe tipuri de venituri daca exista documente justificative.

De asemenea, ai posibilitatea sa accesezi o suma mai mare daca alegi sa aplici impreuna cu un codebitor.

Vechime necesara credit OTP Bank

La fel ca in cazul celorlalte banci, vechimea necesara pentru un credit de nevoi personale de la OTP Bank trebuie sa intruneasca 2 conditii: minim 12 luni vechime totala, dintre care cel putin 3 luni la actualul angajator.

Poate o conditie distincta la aceasta banca este varsta solicitantilor.

Persoanele interesate de de un credit de nevoi personale OTP Bank trebuie sa aiba cel putin 23 ani.

Banca respectiva poate acorda imprumutul clientilor eligibili atat online, cat si intr-o sucursala.

Vechime necesara credit TBI Bank

Fiind o banca mai mica, TBI are conditii de creditate mai usor de indeplinit.

Asa se face ca vechimea necesara pentru a lua un imprumut de la TBI trebuie sa intruneasca o singura conditie: minim 3 luni la actualul angajator.

La fel ca la celelalte banci, creditul poate fi acoperit de o asigurare de viata, caz in care beneficiezi de o dobanda cu pana la 3% mai mica.

Costurile totale ale acestui imprumut de nevoi personale sunt mai mari decat la alte banci, tinand cont ca DAE poate ajunge si la peste 30%.

Clientii noi TBI Bank pot lua un imprumut maxim de 25000 lei, in timp ce clientii existenti au acces la o limita superioara: pana la 60000 lei.

Vechime necesara credit Revolut

Daca te intereseaza o oferta de finantare 100% digitala, poti lua in calcul si creditul oferit de Revolut.

Chiar daca momentan nu e o banca in adevaratul sens al cuvantului, aplicatia respectiva poate pune la dispozitie pana la 20000 lei cu un DAE foarte bun.

Am inclus imprumutul Revolut pe lista celor mai bune credite de nevoi personale datorita costurilor reduse.

Pentru ca solicitarea ta de imprumut sa fie luata in calcul, Revolut iti cere minim 4 luni de activitate fara intreruperi. Aplicatia nu specifica vechimea totala necesara, dar daca esti angajat de mai mult de 3 luni, probabil poti sa aplici fara probleme.

De ce este vechimea in munca un criteriu atat de important la un credit de nevoi personale?

Vechimea in munca este considerata un indicator al stabilitatii financiare. O vechime mai mare sugereaza ca solicitantul este serios si detine un loc de munca stabil.

Mai mult decat atat, angajatii cu contracte de munca pe perioada nedeterminata sunt vazuti cu ochi buni de catre banci.

Un contract de munca pe perioada nedeterminata reduce riscul de inactivitate profesionala si implicit riscul de neplata al creditului.

Uneori, clientii cu o vechime mai mare in munca pot beneficia de conditii mai avantajoase, asa cum este cazul imprumutului George de la BCR.

Persoanele care nu au suficienta vechime pot intampina conditii suplimentare, avand nevoie de cele mai multe ori de codebitori care sa garanteze rambursarea imprumutului.

Ce alte conditii sunt necesare la un imprumut de nevoi personale?

Desi vechimea este un factor important in obtinerea unui credit de nevoi personale, nu este singura conditie impusa de banci. Pentru a avea sanse maximede aprobare, trebuie sa indeplinesti si urmatoarele cerinte:

  1. Venit lunar regulat

Majoritatea bancilor impun solicitantilor un prag minim de venit. De obicei, trebuie sa ai cel putin o sursa de venit echivalenta sau mai mare decat salariul minim pe economie, ca sa obtii un credit de nevoi personale.

2. Interval de varsta

Clientii bancilor trebuie sa se incadreze, de regula, in intervalul de varsta 18-70 ani pentru a fi eligibili. Exista insa si exceptii: de exemplu, OTP Bank solicita minim 23 ani, in timp ce la polul opus TBI Bank accepta sa acorde credite pana la 75 ani.

3. Istoric de credit pozitiv

Ce inseamna acest lucru? Bancile inteleg ca pot exista mici intarzieri si incidente de plata, dar daca ai un istoric de credit cu rate neplatite de multa vreme sau chiar executari silite, cel mai probabil, nu mai poti primi un alt imprumut.

Istoricul de plata joaca un rol important si in stabilirea scorului FICO, un alt factor dupa care se ghideaza bancile cand decid sa acorde un imprumut.

Acte necesare credit de nevoi personale

Procesul de obtinere a unui credit de nevoi personale implica parcurgerea mai multor etape. Dupa verificarile preliminare exemplificate mai sus, banca va analiza dosarul cu acte.

Datorita accesului la baza de date ANAF, procedura de analiza s-a simplificat foarte mult pentru salariati. Acestia pot aplica la orice banca, doar cu buletinul.

Iata totusi actele necesare pentru un credit de nevoi personale, in general:

  1. Cartea de identitate

Dupa cum spuneam, buletinul a ramas documentul principal pe care orice solicitant de credit este obligat sa il prezinte. Cetatenii straini pot avea nevoie de pasaport si permis de sedere.

2. Acord de verificare a veniturilor

Salariatii au posibilitatea sa aplice la un credit doar cu buletinul, dupa ce semneaza acordul de verificare a veniturilor lunare in baza de date ANAF.

Aceasta formalitate le permite bancilor sa vada recurenta veniturilor si vechimea locurilor de munca.

Acte suplimentare in situatii specifice

Adeverinta de venit

In cazul in care verificarewa venitului nu poate fi realizata prin ANAF, sau pentru categoriile de persoane care nu sunt salariate (liber profesionisti, PFA etc), este necesara prezentarea unei adeverinte de venit sau a altor documente justificative (extrase de cont, contracte de colaborare etc).

Asadar, chiar daca de cele mai multe ori este suficient doar buletinul, in functie de situatia specifica a fiecarui client, pot fi solicitate documente suplimentare.

Pot lua credit cu 3 luni vechime sau mai putin?

Daca ai o vechime totala de 3 luni sau mai putin, sansele de aprobare la bancile mari se reduc destul de mult. Cu toate acestea, poti aplica, spre exemplu, la TBI Bank sau la un IFN.

Tine cont ca institutiile nebancare acorda imprumuturi in conditii mai lejere, dar cu taxe mult mai mari decat bancile obisnuite.

Intr-o situatie urgenta, daca esti angajat de curand, poti aplica la un IFN.

Totusi, nu te gandi ca aceste institutii acorda credit fara vechime sau venituri stabile. Vei avea nevoie de minim 3 luni in calitate de angajat daaca vrei sa obtii un imprumut.

Asadar, care e banca care acorda cel mai usor credite?

Raspunsul implica mai multe variabile. De exemplu, daca ai un venit lunar modest, probabil te va interesa oferta unei banci care ia in calcul si solicitantii care au salariu minim pe economie.

De asemenea, daca ai istoric negativ, vei dori sa apelezi la o banci care nu lucreaza cu Biroul de Credit, adica la acele IFN-uri care accepta si restantieri.

Pe de alta parte, daca ai nevoie urgenta de bani, vei dori probabil sa aplici la banci care ofera si credite online, fara deplasare.

CEC Bank, Raiffeisen sau BCR acorda imprumuturi foarte rapid, in mai putin de 1 ora daca aplici online.

In privinta vechimii, daca te intrebi cate luni trebuie sa ai lucrate pentru un credit de nevoi personale, raspunsul la majoritatea bancilor este urmatorul: 3 luni la actualul loc de munca si cel putin 12 luni neintrerupte vechime totala.

Tu de unde planuiesti sa iei credit? Scrie-ne in comentarii care ti se pare cea mai avantajoasa oferta de credit la momentul actual.

Lasă un răspuns