Credite pentru studenti

Credite Pentru Studenti Fara Venit. Află ce Banci Acorda

Exista credite pentru studenti fara venit, adica pentru cei care nu lucreaza?

Daniel G.

Ai observat vreodata cat de mult conteaza sa ai buzunarul plin atunci cand vine vorba de studentie? Intre carti de specialitate, chiria pentru camin si poate chiar un ban de-o pizza cu colegii, fara o sursa sigura de finantare parca nu te poti bucura pe deplin de cea mai frumoasa perioada din viata. Un credit pentru studenti ar veni la fix aici.

Educatia nu e doar o chestie de invatat si de dat examene, e si despre experiente, despre oamenii pe care ii intalnesti si despre cum te pregatesti sa intri in ritmul vietii profesionale.

Totusi, stii bine ca fara un fond decent in spate, chiar si cel mai istet creier poate sa se simta incorsetat. Astfel, obtinerea unui credit pentru studenti poate fi urmatorul pas.

Gandeste-te numai la momentele alea cand trebuie sa cumperi toate manualele pentru noul semestru, sau atunci cand vrei sa pleci intr-un schimb de experienta (care stii ca te-ar ajuta enorm), dar te lovesti de lipsa banilor.

De aceea, e atata nevoie de finantare in aceasta zona, cum ar fi credite pentru studenti garantate de stat, sau cel putin, credite pentru studenti care nu au inca un loc de munca.

Astfel de credite iti pot intinde o mana de ajutor exact cand ai mai mare nevoie de ea. Practic, iti ofera sansa sa te concentrezi pe ceea ce conteaza cu adevarat – studiul –  fara sa te framante grija banilor.

Ce reprezinta un credit pentru studenti?

Creditele pentru studenti sunt, pe scurt, imprumuturi bancare ce iti ofera posibilitatea sa acoperi costurile asociate educatiei.

Poti folosi banii pentru tot felul de cheltuieli, de la taxe de scolarizare, cazare, carti, materiale de studiu si pana la alte necesitati de zi cu zi.

In timp ce creditele de nevoi personale sau cele ipotecare pot fi folosite pentru o gama mai larga de obiective, de la achizitionarea unei masini pana la cumpararea unei case, creditele pentru studenti sunt mai limitate. Ele sunt destinate in special acoperirii costurilor asociate educatiei superioare.

Un alt punct important este structura de rambursare. Creditele pentru studenti sunt concepute cu perioade de gratie mari sau cu posibilitatea de amanare a platilor pana dupa absolvire.

Dobanzile sunt de asemenea un alt factor important. De cele mai multe ori, creditele pentru studenti au dobanzi mai mici comparativ cu creditele de nevoi personale standard.

In plus, unele credite pentru studenti pot beneficia de garantii sau de subventii de la stat, care pot reduce si mai mult costurile asociate imprumutului. E si cazul Student Invest, un credit cu zero costuri despre care vom vorbi in continuare.

Credite pentru studenti garantate de stat

Programul Student Invest

Acesta reprezinta o masura de sprijinire a studentilor. Statul in parteneriat cu bancile se angajeaza sa ofere credite pentru studenti fara dobanda.

Beneficiari eligibili

  • Tineri cu varsta cuprinsa intre 18 si 40 ani la data solicitarii creditului, cu conditia sa fie inscrisi in institutiile de invatamant superior din Romania, fie pentru licenta, master, doctorat sau alte programe similare.
  • Persoanele care aplica trebuie sa aiba domiciliu in Romania.
  • In cazul in care solicitantii nu au venit stabil, vor trebui sa aplice impreuna cu un codebitor care sa garanteze pentru rambursarea imprumutului.
  • Persoanele eligibile trebuie sa respecte si celelalte cerinte de creditare stabilite de comun acord cu creditorul (banca).

Avantajele programului Student Invest

  • Dobanda si comisioanele sunt zero, fiind subventionate integral de stat.
  • Perioada de rambursare se poate intinde pe 10 ani, iar studentii au la dispozitie o perioada de gratie de pana la 5 ani.
  • Creditul Student  Invest se acorda si pentru tinerii cu un profil de risc mai ridicat, care nu au inca venituri si care nu ar fi eligibili altfel la produsele standard de creditare oferite de banci.

Dupa cum spuneam, nu exista limite de venit impuse pentru aplicanti, deoarece pot fi luate in calcul veniturile codebitorilor.

Procesul de acordare

Se bazeaza pe necesitatile reale ale studentului, astfel ca fondurile sunt acordate gradual doar pe baza documentelor justificative.

Controlul asupra cheltuielilor este destul de strict, dar in acest mod se garanteaza ca banii sunt folositi pentru scopurile educationale declarate.

Pentru ce cheltuieli pot fi folositi banii din programul Student Invest

Programul propune o suma maxima de 75000 lei. Banii pot fi directionati in primul rand catre plata taxelor de studiu.

Daca ai ambitii academice si vrei sa iti publici lucrarile, programul iti acopera si costurile de publicare in calitate de autor sau cercetator.

Student Invest iti da posibilitatea de a lua parte la manifestari stiintifice si concursuri acoperind nu doar taxa de participare, dar si cheltuielile de deplasare.

Mai poti folosi fondurile pentru a cumpara calculatoare, laptopuri sau alte dispozitive tehnologice, dar si pentru plata chiriei sau a caminului studentesc.

Cei 75000 lei pot fi dati ca avans pentru a-ti achizitiona o locuinta. De asemenea, studentii care sunt si parinti pot utiliza banii pentru a acoperi cheltuielile cu cresa, gradinita sau scoala.

Programul respectiv recunoaste si importanta sanatatii, fondurile putand fi alocate pentru diverse cheltuieli medicale, fie ca e vorba de servicii dentare sau alte tratamente similare necesare.

Student Invest mai poate fi folosit si pentru a achizitiona un autoturism nou sau second hand, iar daca vocatia ta este in domeniul artelor, banii pot fi directionati pentru a cumpara instrumente muzicale sau aparatura audio-video.

Pe scurt, Student Invest este un credit fara dobanda, destinat sa te ajute in orice aspect legat de viata de student si dezvoltarea ta personala.

Alte credite pentru studenti fara venit (fara loc de munca)

Daca programul Student Invest nu este o optiune pentru tine, te poti orienta catre alte tipuri de imprumut. Multe banci ofera credite pentru studenti fara venit, in situatia in care acestea sunt garantate cu ajutorul unui codebitor.

De obicei, codebitorul poate fi unul dintre parinti sau tutorele legal. Acestia isi asuma responsabilitatea in cazul in care tu intampini dificultati si nu mai poti achita imprumutul.

Exista insa si cateva optiuni de imprumut la care nu ai nevoie de codebitori, deoarece se acorda cu sprijin UE (vezi oferta BCR).

Ce banci acorda credite pentru studenti fara venit?

Creditul 10 de la BRD

BRD pune la dispozitia studentilor pana la 130000 lei pe care acestia ii pot rambursa in termen de 10 ani.

Conditia principala este ca studentul sa incheie contractul de imprumut impreuna cu un codebitor, mai ales daca nu are alte surse de venit.

BRD va impune ipoteca mobiliara asupra contului tau bancar pe toata durata creditarii.

Plafonul oferit prin acest credit se va stabili numai dupa ce banca analizeaza sursele de venit ale codebitorului si gradul sau de indatorare.

BRD ofera anumite perioade de gratie, adica pauze de la plata ratelor, in functie de cerintele tale.

Creditul 10 poate fi folosit in special pentru cheltuielile legate de viata de student, fie ca urmezi o universitate din tara sau din strainatate.

Credit pentru studii Study Up BCR

BCR Social Finance iti ofera pana la 145000 lei daca ai intre 18 si 45 ani si esti student, masterand, doctorand, sau daca urmezi anumite cursuri de specializare.

Finantarea are suportul UE prin Fondul European Pentru Investitii Strategice, astfel ca nu vei avea nevoie de codebitor.

In plus, beneficiezi de peste 40 luni perioada de gratie, timp in care nu trebuie sa platesti ratele.

Acest credit pentru studenti poate fi acordat doar cu buletinul si cu dovada care atesta calitatea de student.

Perioada de ranbursare poate avea loc pe parcursul a 10 ani si la acordarea creditului nu se platesc comisioane.

Dobanda la imprumutul Study Up incepe de la 11,5% si se mai plateste o taxa de administrare de 4,5%, astfel ca DAE poate ajunge la 17,23%.

Banii pot fi folositi pentru plata taxei de studiu, chirie, manuale si alte materiale scolare, dar si pentru cheltuieli legate de alimente, transport, sau intretinere. Cheltuielile care nu au legatura directa cu studiile (de exemplu, plata intretinerii) se subventioneaza in limita a maxim 1 salariu minim pe economie in fiecare luna.

Dupa cum spuneam, aceasta finantare merita atentia ta deoarece vorbim de un credit fara loc de munca dedicat studentilor, unde nu ai nevoie de garantii sau codebitori.

Credit pentru studiu de la Banca Transilvania

BT pune in atentia studentilor un credit de 20000 euro fara garantii, sau un credit 150000 euro cu ipoteca imobiliara.

Valoarea minima (20000 euro) se acorda pe o perioada de pana la 10 ani, iar valoarea maxima (150000 euro) pe o perioada de pana la 20 ani.

Creditele BT sunt destinate studiilor in tara sau in strainatate, iar banii pot fi folositi pentru taxe de scolarizare si pentru cheltuielile legate de efectuarea studiilor.

De asemenea, finantarea poate fi folosita si pentru participarea la programele de Work & Travel pe perioada studentiei.

Beneficiarii trebuie sa fie inscrisi in sistemul de invatamant universitar de stat sau privat, indiferent daca sunt la buget sau la taxa.

Daca studentul nu prezinta venituri, se vor lua in calcul veniturile parintilor sau ale tutorelui legal. In urma analizei acestor venituri, banca va stabili suma maxima pe care o poti primi.

Se vor avea in vedere toate sursele de venit ale studentului sau codebitorului sau, inclusiv salarii, pensii, dividende, indemnizatii etc.

Asadar, studentii au la dispozitie o serie de credite care sa ii ajute in parcursul educational. Vorbim atat de credite pentru studenti garantate de stat precum Student Invest, cat si de credite pentru studenti fara venit sau loc de munca, oferite in mod direct de catre banci.

Daca la cele din urma, institutiile de credit solicita adesea codebitori, la imprumturile subventionate de stat aplicarea ar putea fi mai usoara, cu mai putine conditii de indeplinit si dobanzi mai avantajoase.

Lasă un răspuns