Credit rapid online fara acte

Credit Rapid Online Fara Acte. Practic: Fara Refuz? Detalii

Ce presupune un credit rapid online fara acte? Nu primesti refuz daca esti fara loc de munca? Poti lua imprumut doar cu buletinul fara adeverinta salariu?

George R.

Creditele rapide online fara acte sunt produse financiare oferite de IFN-uri. Acestea implica un proces de aplicare si aprobare mai simplu si mai rapid decat cel intalnit la creditele bancare.

De obicei, acest tip de imprumut se adreseaza celor care cauta birocratie minima.

Chiar daca procesul de acordare este simplificat, exista totusi anumite cerinte si pasi de urmat. Buletinul este obligatoriu pentru a confirma identitatea solicitantului.

De asemenea, persoana interesata de un credit rapid fara acte va completa un formular de aplicare online, oferind detalii de baza despre situatia sa financiara.

Odata aprobata cererea de imprumut, solicitantul are obligatia de a confirma ca a inteles acordul de credit prin intermediul unui cod de validare primit prin SMS.

Acesta trebuie sa fie constient ca un credit nebancar instant va avea intotdeauna costuri mai ridicate, spre deosebire de un imprumut standard.

In contractul de credit sunt stipulate atat dobanzile, cat si penalitatile de intarziere.

Daca te intereseaza un credit rapid online, iata ce presupune procesul de aplicare:

Pasi de urmat pentru un credit rapid online fara acte

 1. Alegerea unui IFN

Trebuie sa stabilesti suma de bani de care ai nevoie si sa te gandesti la un termen de rambursare care te avantajeaza.

In domeniul creditelor online activeaza foarte multe IFN-uri. Poti alege o institutie financiara nebancara cu reputatie, cum ar fi Provident, Credius sau Viva Credit, sau poti opta pentru un IFN mai nou, cum e OnToPay, Sfera Credit sau Avinto Finance. La majoritatea acestor IFN-uri vei intalni sintagme precum credit fara refuz, credit fara loc de munca, sau credit doar cu buletinul fara adeverinta salariu.

Lucrurile sunt partial adevarate si vei vedea in continuare ce inseamna, de fapt, sa aplici la un imprumut nebancar doar cu buletinul.

2. Aplicarea pentru credit

Procesul de aplicare este intr-adevar unul lipsit de birocratie. Uita de necesitatea unei adeverinte de venit sau de alte formalitati care ingreunau in trecut procesul de aplicare.

Obtinerea unui credit rapid fara acte implica insa urmatoarele:

a. Completarea cererii de imprumut: este un formular standard la care ai acces imediat ce iti creezi un cont pe site-ul IFN-ului la care doresti sa aplici. Practic, trebuie sa completezi datele tale personale si situatia financiara actuala.

b. Atasarea buletinului de identitate: in cadrul cererii de credit va trebui sa incarci o copie recenta a actului tau de identitate. Acest lucru este floare la ureche pentru majoritatea solicitantilor.

c. Trimiterea unui extras de cont: creditul rapid online nu e echivalentul unui credit fara extras de cont. Majoritatea institutiilor nebancare iti vor cere o dovada de venit. Poti certifica acest lucru prin trimiterea unui extras de cont recent.

d. Acord verificare ANAF: chiar daca nu se mai solicita adeverinta de salariu, IFN-urile vor verifica venitul lunar mediu prin interogarea bazei de date ANAF. In cadrul procesului de aplicare iti vei da acordul pentru aceasta formalitate.

Dupa cum poti vedea, un credit rapid online fara acte presupune, intr-adevar, mai putine formalitati decat un credit bancar. Cu toate acestea nu putem vorbi nici pe de parte de obtinerea unui imprumut fara loc de munca sau fara o sursa de venit.

Cei care muncesc la negru nu au sanse sa obtina un credit, mai ales ca majoritatea IFN-urilor vor dori sa vada ca esti angajat de cel putin 3 luni cu carte de munca.

Aprobarea unui credit rapid online fara acte

Aceste imprumuturi sunt concepute pentru a fi acordate instant, uneori chiar in aceeasi zi. Dupa cum am specificat si mai sus, conditiile de aprobare ale unui credit rapid online fara acte tin cont de urmatoarele:

 • Varsta aplicantului: acesta trebuie sa fie obligatoriu major pentru a putea semna contractul de imprumut online.
 • Sursa de venit stabila: extrasul de cont sau verificarea in baza de date ANAF trebuie sa scoata la iveala faptul ca solicitantul are un venit lunar constant.
 • Cont bancar valid: institutia financiara nebancara online va transfera banii numai intr-un cont deschis pe numele titularului din cererea de credit.
 • Istoric pozitiv de credit: este important sa nu ai restante la alte contracte de credit aflate in derulare. IFN-urile, contrar opiniei populare, transmit si colecteaza informatii in Biroul de Credit.
 • Grad de indatorare: inainte de a aproba cererea ta de credit, institutiile financiare determina gradul de indatorare in functie de veniturile si datoriile tale curente. Acestea iti vor acorda maxim 40% din valoarea veniturilor lunare, considerand ca o mare parte din remuneratia lunara se duce pe cheltuielile uzuale si de subzistenta.
 • Scor FICO bun: chiar daca acest factor este indeosebi folosit de banci, el apare in raportul tau de credit si poate fi evaluat de IFN inainte de a-ti acorda un imprumut rapid online.

Dupa analiza acestor conditii, institutia financiara online iti va oferi un raspuns pe email, telefon sau direct in platforma lor de credit.

Daca respecti majoritatea conditiilor, dar ai un grad mare de indatorare sau scor FICO mediocru, atunci te poti astepta ca IFN-ul sa iti propuna o suma mai mica, astfel incat sa nu iti creeze dificultati la momentul rambursarii.

In situatia in care ai poprire pe cont sau alte contracte de credit in executare silita, institutia nebancara poate decide refuzarea acordarii unui credit rapid online fara acte.

De aceea, recomandarea noastra este sa folosesti aplicatia de verificare a Biroului de Credit online, unde poti afla situatia la zi a celorlalte contracte de imprumut.

Semnarea contractului de credit rapid online fara acte

In cazul in care ai aplicat pentru un imprumut si institutia nebancara si-a dat acordul in privinta aprobarii cererii de credit, ultimul pas consta in semnarea electronica a contractului.

Fiecare IFN are o procedura standard de semnare a contractelor cu clientii. In general, se urmeaza insa acesti pasi:

 1. Contractul de credit este trimis prin email sau se regaseste in platforma online a creditorului.
 2. Clientul are obligatia de a citi termenii contractuali si a-si da acordul final, prin acest lucru luand la cunostinta dobanzile, taxele si celelalte costuri pe care le presupune imprumutul.
 3. Semnarea documentului digital, fie prin platforma online a creditorului, fie printr-un simplu SMS de confirmare, pe telefon.

Odata intrat in vigoare, contractul de credit are caracter executoriu. Totusi, IFN-urile permit denuntarea contractelor intr-un anumit interval de timp, specificat de lege.

Prin urmare, inainte de a lua un credit rapid online fara acte sau orice alt tip de imprumut pe internet, este important sa intelegi consecintele legale ale unui astfel de demers.

Vei semna un contract si in majoritatea situatiilor, acesta poate deveni titlu executoriu, permitand creditorului sa initieze procedura de executare silita pentru recuperarea sumelor datorate.

Intelegerea conceptului de credit fara refuz

Asa cum am vazut pana acum, conceptul de credit fara refuz sau fara acte online este mai mult o formulare de marketing utilizata de unele IFN-uri pentru a atrage clienti.

Aceasta denumire sugereaza ca solicitantul va obtine aprobarea creditului rapid, fara prea multe formalitati.

Totusi, trebuie avut in vedere orice forma de imprumut implica anumite conditii care trebuie indeplinite de solicitant.

Institutiile financiare nebancare  fac verificari minime in Biroul de Credit, dar pot refuza cererile celor care au avut executari silite la alte tipuri de imprumut.

Desi sunt vazute ca niste societati de creditare extrem de flexibile, IFN-urile nu pot oferi credite rapide online complet fara acte, deoarece trebuie sa respecte reglementarile legilor in vigoare.

Cand poti obtine credit fara loc de munca?

Obtinerea unui imprumut fara a avea loc de munca ar putea parea ireala, insa nu este imposibila. Aceste credite se adreseaza persoanelor care obtin venituri din alte surse.

Atat bancile, cat si IFN-urile au inceput sa recunoasca mai multe forme de venit, in afara salariilor si pensiilor.

Asadar, poti lua un credit fara loc de munca daca te afli in una dintre urmatoarele situatii:

 1. Desfasori activitati independente: persoanele care lucreaza ca freelanceri sunt eligibile pentru un credit rapid online fara acte, daca aceste venituri sunt declarate legal.
 2. Lucrezi ca PFA: persoanele care isi desfasoara activitatea sub forma de PFA pot lua un credit rapid de la un IFN, pe baza jurnalului de incasari si plati si a extraselor de cont.
 3. Incasezi dividende: persoanele care fac parte din conducerea unei firme, ca asociati sau administratori, ori pur si simplu ca investitori, pot primi un credit pe baza veniturilor din dividende.
 4. Primesti indemnizatii: bancile si IFN-urile pot acorda imprumuturi pe baza indemnizatiilor si a altor remuneratii cu caracter concret (indemnizatie pentru crestera copilului, indemnizatie de handicap etc).

Acestea sunt doar cateva dintre modalitatile prin care poti aplica la un credit doar cu buletinul fara adeverinta de salariu. Tine cont insa ca ai nevoie de o alta sursa stabila de venit pentru a putea rambursa banii.

Cat de real e un credit fara venit lunar?

Obtinerea unui credit fara un loc de munca obisnuit este cu adevarat o provocare. Ceea ce cauta insa creditorii este asigurarea ca ai de unde rambursa banii.

De aceea, daca ai surse alternative de venit, sansele de aprobare cresc. Sa luam exemplul unui credit acordat fara loc de munca, doar pe baza dividendelor pe care le incaseaza o persoana.

Practic, daca ai actiuni la o companie si primesti bani cand compania face profit, acestea sunt numite dividende.  Poti lua credit si fara loc de munca, daca incasezi regulat dividende sau alte remuneratii.

De asemenea, ai sanse sa primesti un credit fara job atunci cand desfasori activitati independente ca PFA; deci fara sa fii angajat conventional. Regula de baza este ca toate aceste venituri sa fie inregistrate.

Inainte de a-ti acorda un credit rapid online fara acte, institutia financiara va verifica stabilitatea surselor de venit in baza de date ANAF.

Tine cont insa ca, in lipsa unui venit lunar, atat IFN-urile cat si bancile iti vor oferi un plafon mai mic de credit, din cauza instabilitatii financiare si a caracterului aperiodic a acestor tipuri de venituri.

Lasă un răspuns