credit Revolut respins

Credit Revolut Respins? Ce sa faci ca sa poti imprumuta bani

Accesul la noi resurse financiare, in special sub forma de credite si imprumuturi, reprezinta o ramura foarte importanta pentru multe persoane si afaceri.

Cu toate acestea, procesul de aprobare este adesea presarat cu obstacole si nu toate cererile de credit sunt acceptate. In cazul Revolut, respingerea unui credit poate proveni din mai multe motive.

Iata care sunt cele mai comune motive pentru care Revolut respinge o cerere de credit:

Scor de credit mic

Cea mai comuna cauza este, desigur, un scor de credit neconvingator. Revolut, ca toate celelalte institutii financiare, se bazeaza pe istoricul din Biroul de Credit inainte de a aproba orice solicitare de imprumut. Daca un solicitant are intarzieri la plata datoriilor anterioare si este inscris in Biroul de Credit, atunci e putin probabil sa primeasca bani.

Venit insuficient

Un alt factor determinant pentru un credit Revolut respins ramane incapacitatea solicitantului de a rambursa banii. Daca venitul declarat nu este suficient sau nu are caracter stabil, acest lucru poate duce la respingerea solicitarii de imprumut.

Ca sa ai cat mai multe sanse de aprobare, citeste si aceste pareri despre creditul Revolut si costurile pe care le presupune.

Grad de indatorare prea mare

Chiar si cu un venit suficient de bun, cererea de credit Revolut poate fi respinsa daca se constata ca solicitantul are prea multe datorii. Gradul de indatorare determinat pe baza raportului dintre datorii si venituri nu trebuie sa depaseasca un anumit prag, ca solicitantul sa aiba posibilitatea sa gestioneze si sa returneze la timp ratele.

Probleme legate de documente

Chiar daca imprumutul celor de la Revolut este unul lipsit de birocratie, poti primi aviz negativ in situatia in care ai buletinul expirat, nu exista suficiente informatii despre veniturile tale in baza de date ANAF, sau daca nu ai completat corect pasii necesari aplicarii pentru un credit.

Avand in vedere ca vorbim despre un credit fulger aprobat online, trebuie sa te asiguri ca incarci toate documentele prevazute in aplicatia de credit Revolut si ca acestea sunt lizibile si in termen de valabilitate.

Angajat de puțin timp

Vechimea limitata la locul de munca poate reprezenta un alt factor pentru un credit Revolut respins. De asemenea, daca exista frecvente schimbari de locuri de munca sau perioade lungi de somaj atunci aceste lucruri pot indica instabilitate in cariera profesionala.

Chiar daca nu este un factor la fel de important pentru respingerea unei solicitari, scopul pentru care iei imprumutul poate juca de asemenea un rol definitoriu in acordarea banilor.

Conditii credit Revolut. Ce sanse ai sa iei imprumut?

Aplicatia Revolut a inceput sa castige tot mai mult teren, mai ales in contextul in care mai nou ofera si credite de nevoi personale.

Pentru a fi insa eligibili pentru un imprumut Revolut, solicitantii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

 1.  Cetatenie romana: cetatenia reprezinta un criteriu esential deoarece acest lucru permit Revolut sa verifice eficient antecedentele financiare si juridice ale solicitantilor direct in bazele de date disponibile la nivel national.
 2. Varsta minima 18 ani: pragul de varsta al solicitantilor de credit Revolut trebuie sa depaseasca varsta majoratului, astfel incat acestia sa aiba capacitatea legala de a semna contractul de credit.
 3. Numar de telefon cu prefix romanesc: acest lucru este cerut de Revolut pentru a valida resedinta si legatura solicitantului cu tara. De asemenea, numarul de telefon asigura si un canal de comunicare cu institutia financiara.
 4. Resedinta in Romania: romanii din diaspora nu pot contracta un credit Revolut, dar pentru acestia exista tipuri speciale de credite daca lucreaza in strainatate. Solicitantul Revolut trebuie sa aiba obligatoriu resedinta in Romania pentru ca documentele sa poata fi incheiate conform reglementarilor locale.
 5. Sold pozitiv in aplicatia Revolut: acest criteriu vizeaza evaluarea comportamentului de plata al solicitantului in relatia preexistenta cu Revolut. Pentru aprobarea unui imprumut este obligatoriu sa nu ai restante catre Revolut.
 6. Inregistrarea veniturilor la ANAF: cei care aplica pentru un credit Revolut trebuie sa aiba veniturile declarate la Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Daca exista unele erori in raportul disponibil in baza de date ANAF, atunci solicitarea de credit Revolut poate fi respinsa.

Toate aceste conditii, fie ele administrative sau legate de comportamentul financiar de pana acum al solicitantului, permit aplicatiei Revolut sa evalueze solicitarea de credit si riscurile de neplata.

Procedura de aplicare la un credit Revolut

Revolut ofera servicii financiare exclusiv prin intermediul aplicatiei lor mobile. Procesul de obtinere a unui credit Revolut este complet digitalizat si destul de usor de parcurs.

Pentru cine nu se descurca, iata totusi pasii de urmat pentru a obtine un credit Revolut in 2024:

Crearea si verificarea contului

1. Deschiderea unui cont

In cazul in care nu ai deja un cont Revolut, trebuie sa descarci si sa instalezi aplicatia oficiala Revolut din App Store sau Google Play. Urmeaza apoi pasii de configurare, introducand informatiile solicitate.

2. Verificarea identitatii

Inainte de a ajunge sa iei un credit trebuie sa treci prin procesul de verificare a identitatii. Este nevoie sa incarci in aplicatie documentul de identitate: buletin, pasaport etc si sa realizezi o fotografie tip selfie.

Solicitarea creditului Revolut

3. Selectarea ofertei de credit

Daca ai trecut de procedura de creare si verificare a contului, nu mai e decat un pas pana la a solicita un imprumut. Din aplicatie trebuie sa selectezi oferta de credit dorita si sa trimiti solicitarea pentru analiza.

4. Completarea solicitarii de credit

Aici este nevoie practic sa completezi cererea de credit cu informatiile solicitate. Trebuie avuta in vedere  completarea corecta a datelor pentru a nu primi ulterior mesajul: “credit Revolut respins”. De asemenea, selecteaza scopul imprumutului si suma solicitata.

5. Analiza solicitarii de credit

Sistemul Revolut va evalua istoricul tau de credit, dar si veniturile si celelalte informatii furnizate pentru a lua o decizie cu privire la cererea de credit. Acest proces poate include o verificare in baza de date a Biroului de Credit si in baza de date ANAF.

6. Aprobarea cererii de credit

In situatia in care primesti un raspuns pozitiv vei fi notificat atat in aplicatie cat si pe email. Dupa ce verifici detaliile contractului de credit, nu iti ramane decat sa finalizezi procedura si sa semnezi digital contractul.

Ulterior va trebui sa gestionezi creditul prin monitorizarea datei scadente si sa rambursezi banii conform contractului.

Am primit mesajul “credit Revolut respins”. Ce trebuie sa fac?

In timpul procesului de aplicare, tehnologia Revolut automatizeaza multe dintre etapele traditionale de creditare, astfel incat decizia sa ajunga cat mai rapid la solicitant.

In situatia in care sistemul de analiza detecteaza anumite erori sau neconcordante, cererea de credit poate fi respinsa automat.

Nu trebuie sa intri in panica, mai ales daca respecti si indeplinesti toate cerintele de creditare. Au fost situatii in care cererea de credit Revolut a fost respinsa, dar ulterior totul s-a remediat si persoanele in cauza au putut lua un imprumut, dupa o reevaluare.

De exemplu, uneori exista probleme cu conectarea la baza de date ANAF iar sistemul poate interpreta eronat informatiile. De asemenea, angajatii unor structuri ale statului nu au datele colectate de catre ANAF din motive de confidentialitate si in consecinta, aplicarea la un credit online poate fi anevoioasa.

Daca intampini problema unui credit Revolut respins nu iti ramane decat sa soliciti o reanaliza direct din aplicatie.

Daca nu reusesti sa primesti un raspuns pozitiv, atunci poti sa iei in considerare si alte optiuni de creditare, precum:

1. Banci obisnuite

In ultima vreme, unele banci au simplificat procesul de acordare a unui imprumut si cateva dintre ele ofera banii de la distanta, fara sa te mai deplasezi. Exista si oferte de credit mai competitive decat Revolut, atat in privinta costurilor, cat si a conditiilor de rambursare.

Asadar, trebuie sa iti faci timp sa studiezi si oferta bancilor locale inainte de a solicita un imprumut Revolut.

2. Credite IFN

In situatia in care ai nevoie de o suma nu foarte mare de bani, atunci poti lua in calcul un imprumut mai modern de la un IFN precum Ocean Credit.

Dobanzile unora dintre IFN-uri pot rivaliza cu cele practicate de Revolut sau de banci.

Este important doar sa tii cont ca aceste IFN-uri ofera de cele mai multe ori credite pe termen scurt care trebuie platite intr-o singura transa.

La data scadenta, unele institutii financiare nebancare iti pot solicita doar suma imprumutata, fara dobanda. Pe de alta parte, neachitarea datoriei atrage penalitati de intarziere ridicate.

3. Card de credit

Vrei sa iei un credit Revolut pentru a achizitiona un bun de larg consum? In situatia in care ai aplicat si nu te-ai calificat, mai ai posibilitatea sa soliciti de la o institutie financiara un card de credit.

Prin intermediul unui card de credit iti poti face cumparaturile in majoritatea magazinelor si poti achizitiona aproape orice, de la haine pana la electrocasnice.

Unele carduri de credit pot avea diferite beneficii, de la perioade de gratie extinse in care nu se aplica dobanzi si pana la acordarea de recompense sau pucte bonus pentru anumite cumparaturi.

Daca nu platesti intregul sold pana la sfarsitul perioadei de gratie vei acumula o dobanda care se va adauga la suma totala de plata.

De obicei, va trebui sa faci o plata minima lunara care reprezinta un procent din soldul tau total.

Asadar, daca ti-a fost respinsa cererea de credit Revolut, poti lua in calcul cele 3 alternative de finantare oferite mai sus.

De asemenea, trebuie sa intelegi care a fost motivul din spatele respingerii solicitarii de credit. Verifica daca ai primit un email sau o notificare in aplicatie cu motivul pentru care nu ti-a fost acordat creditul.

Inainte de a trimite o noua solicitare de credit ia in calcul sa obtii un raport din Biroul de Credit pentru a vedea daca nu cumva exista informatii eronate sau raportate gresit de-a lungul timpului.

Ca sa primesti un credit Revolut trebuie sa indeplinesti toate conditiile de eligibilitate propuse de acestia. E nevoie de un buget solid, fara antecedente de plata si de declaratii fiscale care sa reflecte nivelul veniturilor tale actuale.

One thought on “Credit Revolut Respins? Ce sa faci ca sa poti imprumuta bani

 1. Am incercat si pentru credit si pentru refinantare, dar a fost „declined”. Nici macar nu au verificat la Biroul de Credit, m-am verificat singura. Nu a fost niciodata vreo interogare, cu sau fara scor de credit.

  Am vorbit cu un suport, customer service si mi-a servit ceva de genul: nu pot da info despre politica noastra interna, dar nu va conformati criteriilor ei…

  Multi oameni se plang de Revolut, multa reclama, dar practic…

Lasă un răspuns