La cat timp se poate refinanta un credit

La cat timp se poate Refinanta un Credit? Dupa ce Perioada?

Te intrebi cum poti scapa de un credit cu rate prea mari si costuri exagerate? Refinantarea este solutia.

Refinantarea imprumuturilor este un proces prin care se obtine un nou credit pentru a plati si a scapa de ratele existente. Scopul refinantarii este tocmai de a obtine o dobanda mai buna si de a extinde uneori termenul de plata.

Atunci cand luam un imprumut deseori ne gandim la sumele pe care le vom primi si in ce mod le vom cheltui si ne scapa din vedere  rata lunara pe care o vom plati. In timp costurile totale pot deveni o povara, in special atunci cand imprumutul a fost obtinut cu dobanda mare.

In astfel de situatii intervine refinantarea, care poate fi solutia perfecta de a scapa de imprumuturile cu rate prea mari.

Dupa cat timp poti refinanta un credit?

Multe persoane cred ca refinantarea unui credit este disponibila dupa o anumita perioada stabilita de institutia de credit. Din acest motiv, multi se tem sa ceara o refinantare, chiar daca intampina dificultati si imprumutul actual a devenit o povara.

Cu toate acestea acest mit este fals, iar refinantarea nu e conditionata de un anumit interval de timp. Indiferent de data la care ai luat credit, nicio institutie bancara nu iti poate imputa dreptul la refinantare.

In trecut e posibil sa fi existat o anumita perioada de timp dupa care puteai refinanta un credit, insa prevederile actuale iti permit sa refinantezi in orice moment o datorie.

Institutiile financiare nu iti pot impune o perioada minima de timp pentru refinantare.

Trebuie doar sa tii cont ca acordarea unei refinantari implica anumite costuri suplimentare, la fel ca orice alt credit nou. Cu toate acestea, in multe cazuri aceste costuri (comisioane de analiza, de administrare sau de rambursare anticipata) sunt nesemnificative in fata economiilor pe care le poti obtine prin reducerea dobanzii creditului actual.

In general, institutiile financiare pot acorda refinantari pentru a consolida mai multe imprumuturi obtinute in conditii neperformante. Pot fi refinantate aproape toate formele de imprumut, de la credite de nevoi personale pana la carduri de credit si alte tipuri de imprumuturi ci rate mari.

Conform legislatiei in vigoare, consumatorii au tot dreptul de a incheia un contract de refinantare daca personal considera ca ratele lunare la actualul credit sunt prea mari sau daca se confrunta cu dificultati financiare neasteptate.

Ce poti face daca nu mai poti plati un imprumut?

Prima optiune ar tebui sa fie contactarea institutiei financiare care a acordat imprumutul pentru a discuta posibilitatea unei amanari sau a unei refinantari.

Institutia de credit poate fi dispusa sa ofere  o dobanda mai mica sau sa extinda termenul de plata pentru a ajuta clientul sa isi gestioneze mai bine datoria.

In cazul in care banca nu e dispusa sa te ajute sau oferta primita nu te avantajeaza, exista posibilitatea de a solicita o refinantare la o alta institutie de credit.

De fapt, e intotdeauna mai bine sa ceri si sa compari mai multe oferte de refinantare pana gasesti cea mai buna optiune pentru situatia ta financiara.

De ce merita sa refinantezi un credit si dupa ce perioada?

Refinantarea nu reprezinta altceva decat schimbarea unui contract de credit neperformant cu unul nou care duce la imbunatatirea conditiilor de plata si reducerea dobanzilor.

Merita sa faci o refinantare daca ai ramas blocat intr-un contract de credit vechi, la care platesti rate mari.In multe cazuri, atunci cand opteaza pentru refinantare, solicitantul are parte de dobanzi mai mici si obtine o perioada de plata a ratelor.

Solicitantul poate imparti suma ramasa de plata intr-un mod care se potriveste situatiei financiare actuale, fie prin reducera dobanzii, fie prin obtinerea inui termen mai lung pentru achitarea datoriilor.

Persoanele indatorate excesiv pot vedea in refinantare o solutie financiara pentru a scapa deimprumuturi neperformante. La urma urmei, dai o datorie scumpa pe una mai convenabila.

Exista mai multe motive pentru care ai putea fi interesat de o refinantare. Fie ca vrei dobanzi mai mici, extinderea perioadei de plata, trecerea de la rate variabile la rate fixe sau obtinerea unei sume de bani in plus, toate aceste scenarii sunt plauzibile.

E o realitate faptul ca unul dintre cele mai frecvente motive pentru care se doreste incheierea unei refinantari este tocmai obtinerea unor costuri mai mici, care se traduc printr-o dobanda mai convenabila. Chiar si reducerea cu 1 sau 2 puncte procentuale e importanta pentru a realiza economii in timp.

Obtinerea unei refinantari e utila si in situatia in care ai dificultati financiare care nu mai acopera toate cheltuielile lunare. In acest caz reducerea ratelor prin refinantare e o posibilitate care va ofera timp pentru redresarea bugetului personal. Astfel se extinde perioada de plata si se reduce cuantumul ratei lunare.

Un al treilea motiv des intalnit pentru o refinantare este dorinta de a trece de la un tip de dobanda la altul. Dupa ce ai luat un credit, pot aparea schimbari pe piata bancara care fac mai avantajoasa o rata u dobanda variabila decat una cu dobanda fixa.

Astfel refinantarea ramane unul dintre instrumentele la indemana pe care le are clientul care contracteaza un imprumut si din anumite motive doreste schimbarea contractului si migrarea catre un imprumut mai performant.

Lasă un răspuns