Probleme Hora Credit executare silita

Probleme Hora Credit. Executare Silita pentru Imprumut Neplatit?

Hora Credit este un IFN care a luat avant in ultimii ani, fiind foarte popular pentru imprumuturile acordate pe termen scurt, cat si in rate.

Pot aparea probleme pe parcursul derularii unui contract de credit Hora Credit daca una dintre parti nu isi respecta obligatiile sau neglijeaza sa isi indeplineasca datoriile contractuale.

Una dintre cele mai comune probleme la Hora Credit este intarzierea platilor. Atunci cand se intampla ca solicitantul sa nu efectueze plata ratelor la timp vorbim deja de o incalcare a contractului.

In cazul in care nu se returneaza banii la timp, Hora Credit va adauga comisioane suplimentare si dobanzi penalizatoare, ceea ce ar putea duce la o indatorare suplimentara.

Se poate ajunge la probleme cu Hora Credit daca nu intelegi de la bun inceput termenii imprumutului. Este evident ca vorbim despre un credit rapid cu dobanzi mari daca se tergiverseaza plata ratelor.

Ca de fiecare data iti recomand sa faci tot posibilul sa achiti soldul integral daca ai ajuns in situatia de a lua un imprumut IFN.

Aceste credite sunt utile numai in situatii de urgenta, cand nu mai ai la cine apela, dar sunt niste solutii financiare foarte scumpe.

Costul lor se justifica numai daca le returnezi la prima data scadenta, eventual cu dobanda 0.

Executarea silita se practica si in cazul creditelor nebancare, nu doar in cazul imprumuturilor luate de la banci. Din pacate, si Hora Credit apeleaza la aceasta procedura, cand exista intarzieri mari.

Nu trebuie sa va ganditi ca daca ati luat un imprumut fara garantii si nu l-ati returnat, nu vi se va intampla nimic. Pe parcursul nerambursarii ratelor veti primi somatii de plata si eventual, la un moment dat se ajunge la poprirea veniturilor.

Ce probleme poti avea cu Hora Credit daca intarzii sa platesti ratele

Ca la oricare imprumut, atunci cand se intampla sa nu mai poti plati ratele, cel mai indicat este sa iei legatura cu societatea care ti-a oferit banii.

Nu amana acest lucru intrucat mai ales in cazul IFN-urilor se percep taxe de intarziere si se acumuleaza dobanzi penalizatoare foarte mari.

Poti beneficia de o reesalonare a platilor daca iei legatura cu Hora Credit, iar dupa aceea prioritatea numarul 1 este achitarea integrala intr-un timp cat mai scurt.

In realitate insa chiar si dupa reesalonare poti intampina dificultati la plata, mai ales daca bugetul tau este deja subred. In acest caz poti cere o refinantare a tuturor creditelor IFN la o banca pentru a beneficia de o dobanda mult mai suportabila.

In situatia in care refuzi sa mai colaborezi cu Hora Credit vei primi instiintare de recuperare a datoriilor, de obicei in maxim cateva saptamani.

Recuperarea creantelor este procesul prin care Hora Credit incearca sa colecteze banii acordati ca imprumut, plus dobanzi si comisioane care decurg din acest proces.

Chiar daca pare greu de pus in practica un titlu executoriu pe o datorie nebancara nesemnificativa, trebuie sa stii ca fiecare IFN colaboreaza cu cel putin cu un birou de executari silite si recuperarea se va intampla in defavoarea debitorului care a intarziat.

Procesul de colectare a datoriilor la Hora Credit implica mai multe etape

In prima faza, Hora Credit te va instiinta ca ai depasit termenul scadent si va incerca sa initieze o refinantare sau o prelungire a duratei de creditare. Trebuie sa acorzi o mare atentie acestor proceduri intrucat in toate cazurile s-a dovedit ca si aceste solutii vin cu costuri aditionale foarte mari.

Daca ai probleme cu Hora Credit si ati decis de comun acord sa incheiati o intelegere de reesalonare, studiaza foarte bine ce costuri presupune.

De obicei daca nu ai rambursat integral creditul atunci cand s-a implinit scadenta, ti se vor adauga dobanzi penalizatoare pe care trebuie sa le achiti dupa reesalonare.

Ca regula generala, debitorul care a intampinat probleme dupa obtinerea unui imprumut nu trebuie sa refuze solicitarile de dialog initiate de creditor. Chiar si in cazul IFN-urilor care ofera credite pana la salariu au fost situatii in care s-a ajuns la o solutie multumitoare de ambele parti.

Inainte de a te decide daca accepti solutionarea propusa de IFN, poti apela la un mediator sau avocat specializat in insolventa.

Institutiile nebancare si bancile asteapta de obicei 3 luni de neplata a ratelor inainte sa declare creditul scadent anticipat. Imediat dupa aceea pot incepe toate demersurile de recuperare a debitelor.

In tot acest timp la intreaga suma imprumutata se vor adauga dobanzi penalizatoare si costuri asociate cu procedura de recuperare a creantei.

Dupa ce au trecut 90 de zile de neachitare a ratelor institutiile financiare au tot dreptul sa cedeze datoria catre firmele de recuperare cu care colaboreaza.

Cel mai probabil daca nu ai mai achitat creditul de la Hora Credit in tot aceasta perioada, atunci vei primi o instiintare despre procedura de punere in aplicare a recuperarii restantelor.

Din acest motiv inainte de a aplica la un imprumut Hora Credit sau la oricare alt IFN insistam sa citesti foarte bine termenii contractuali, mai ales cei care se refera la costurile asociate cu creditul pe care urmeaza sa il iei.

Odata ce incepe procedura de recuperare a debitelor este posibil sa nu mai poti lua legatura cu institutia care ti-a oferit imprumutul intrucat in tot aceasta perioada debitele si intreaga datorie pot sa fie vandute catre o societate de recuperari creante.

Este recomandat sa iei legatura cu IFN-ul imediat ce intervin probleme care te pun in imposibilitatea de a nu mai putea achita ratele. Daca lasi sa treaca o perioada mai lunga de timp, costurile generate de neconformarea la plata nu pot avea decat un rezultat nefavorabil pentru tine.

Integralitatea bugetului tau va avea de suferit odata ce debitele restante cresc in cuantum. Vei intampina probleme financiare deoarece dupa declararea creditului restant urmeaza procedura de executare silita.

In tot acest timp probabil vei fi contactat de catre IFN pentru a preintampina executarea silita. Hora Credit isi rezerva prin contractul pe care l-ai semnat sa efectueze chiar si vizite la domiciliu in cazul in care nu iti duci la indeplinire obligatiile de plata.

De asemenea va fi dificil sa iei un imprumut nou de la o alta banca sau institutie de credit pentru ca odata ce depasesti 30 zile de intarziere, Hora Credit isi rezerva dreptul sa raporteze restantele catre Centrala Riscurilor Bancare si catre Biroul de Credit.

Executare silita Hora Credit pentru imprumut neachitat?

Pot exista mai multe probleme care te pot face sa ajungi in imposibilitatea de a mai plati ratele creditelor.

Indisponibilizarile salariale, plecarea in strainatate sau anumite probleme de sanatate sunt motive pentru care cele mai multe persoane nu au mai reusit sa isi achite datoriile.

Daca te afli si tu intr-una dintre aceste situatii si nu ai mai reusit sa ajungi la zi cu plata ratelor atunci e posibil sa te confrunti cu un proces de executare silita initiat de catre creditor.

De asemenea, creditorul are dreptul sa vanda creantele catre o firma specializata in recuperari precum Kruk sau Intrum. Acestea din urma vor incerca prin orice mijloace sa te determine sa achiti debitul restant.

Daca demersurile pe care le efectueaza IFN-ul sau firma de recuperari insarcinata cu dosarul tau esueaza, atunci se poate ajunge in ipostaza executarii silite. De obicei, trec cateva luni de neplata pana se ajunge in aceasta situatie.

Totusi au fost cazuri in care procedura de executare silita a durat mai mult timp pana si-a produs efectul.

Ceea ce vrem sa subliniem este ca daca ai luat un imprumut pana la salariu de la Hora Credit sau alt IFN si nu l-ai mai platit, este eronat sa crezi restantele s-au prescris, chiar si atunci cand din diferite cauze nu ai mai primit nicio somatie o perioada de timp.

Prescrierea datoriilor se intampla in foarte putine cazuri de la sine, deoarece companiile de creditare sau de recuperare urmaresc de regula dosarele de credit neperformante si initiaza proceduri de restabilire a creantelor. Rarele situatii in care intervine prescrierea datoriilor au loc pe fondul unor erori umane, iar in aceste cazuri poti scapa fara datorii.

Totusi, prescrierea datoriilor este bine sa se obtina pe cale judecatoreasca, in care sa fie mentionat acest lucru. Pentru detalii in ceea ce priveste acest demers este bine sa ai suportul si unui avocat.

Daca te afli de cealalta parte a situatiei si ai tot primit somatii de plata pe care le-ai neglijat, acum este posibil sa intampini probleme cu Hora Credit daca a initiat procesul de executare silita.

Practic, dosarul tau de creditare cu toate debitele restante se afla acum pe masa unui executor judecatoresc. Acesta urmeaza sa porneasca demersurile de recuperare a cuantumului restant cu toate datoriile ce decurg de aici.

In aceasta situatie executorul judecatoresc va trimite instiintare catre locul tau de munca si catre banca unde ai deschise conturile pentru a institui poprire pe o parte din veniturile pe care le obtii.

Daca ai deja mai multe credite restante atunci iti poate fi retinut un procent de pana la 50% din salariu.

Trebuie sa consulti legislatia sau chiar un avocat deoarece in aceasta faza se pot comite abuzuri de catre biroul de executari silite. Am intalnit situatii in care au fost poprite conturi in care se incasa doar alocatia copiilor iar acest lucru este ilegal. De asemenea se intalnesc frecvent situatii in care sumele poprite depasesc pragul stabilit de lege.

Este foarte important sa iei legatura cu biroul executorului judecatoresc daca sesizezi orice neconcordanta, iar daca exista un abuz este necesar sa te indrepti catre institutiile abilitate.

Pentru recuperarea creantelor executorul judecatoresc se poate indrepta si catre alte bunuri pe care le detii, de aceea este foarte important sa constientizezi repercursiunile neachitarii si sa gasesti impreuna cu o persoana specializata solutii de rezolvare a problemei.

One thought on “Probleme Hora Credit. Executare Silita pentru Imprumut Neplatit?

  1. Bună seara eu sunt un client nou și mi-am luat un imprumut mic dar am problemă cu serviciul că firma la care am lucrat a dat faliment și nu am nici un ban ca să plătesc creditul.

Lasă un răspuns