Banci care acorda credite pensionarilor cu pensii mici

Banci Care Acorda Credite Pensionarilor cu Pensii Mici

Poti obtine un imprumut de la banci ca pensionar? Bineinteles, majoritatea pensionarilor au sanse sa primeasca un credit la fel de mari ca salariatii.

Chiar si seniorii cu pensie mica sau cu venituri reduse pot aplica pentru un credit de la banca.

Este adevarat insa ca multe banci limiteaza suma de bani sau varsta in cazul pensionarilor.

Unele banci care acorda credite pensionarilor accepta doar un anumit interval de varsta.

Chiar daca nu exista o limita legala, de obicei, bancile nu mai acorda imprumuturi persoanelor care au depasit 75 de ani.

In acest caz, persoanele care au nevoie de bani pot aplica la un imprumut CAR online, unde cu siguranta restrictiile sunt mult mai mici.

In rest, creditele pentru pensionari nu difera foarte mult de celelalte imprumuturi de nevoi personale.

Bancile care acorda astfel de credite sunt interesate in principal de nivelul tau de venit lunar.

Bancile verifica in acest caz cuantumul pensiei pentru a vedea daca ai la dispozitie banii necesari pentru rambursarea creditului.

Sansa de a obtine un imprumut ca pensionar cresc daca ai venituri suplimentare obtinute prin inchirieri, investitii sau dividende.

Trebuie sa mai stii ca bancile care acorda credite pensionarilor cu pensii mici se asigura ca perioada imprumutului nu este foarte lunga, intrucat riscul de imbolnavire sau deces este mai mare decat la ceilalti clienti.

Prin urmare, din cauza ca se tem sa nu ramana cu creante, bancile care acorda credite pensionarilor limiteaza termenul de rambursare la maxim cativa ani.

Conditii credit pentru pensionari

Dupa cum spuneam, pensionarii sunt analizati mai atent decat salariatii mai tineri atunci cand solicita un credit de nevoi personale.

Prin urmare, inainte de a trimite o cerere de credit in calitate de pensionar este necesar sa indeplinesti un set de conditii pentru a avea sanse realiste de aprobare.

Astfel, bancile care acorda credite pensionarilor iti vor solicita sa faci in prima faza dovada locului de resedinta. Deci vei avea nevoie de buletin. Dupa aceea, va fi necesar sa demonstrezi ca obtii venituri sigure printr-un cupon sau talon de pensie.

De asemenea, bancile care acorda credite pensionarilor specifica faptul ca nu e recomandat sa fii inscris in Biroul de Credit daca ai avut in trecut restante la alte credite.

La fel de important este si gradul de indatorare, adica ponderea dintre venituri si cheltuieli.

Credit pentru pensionari peste 70 de ani?

La batranete exista numeroase situatii si imprejurari care te pot face sa ai nevoie de o sursa de finantare suplimentara.

Cu toate acestea, cu cat varsta este mai mare, cu atat suma oferita ca imprumut este mai mica.

Daca ai 70 de ani este posibil sa primesti un imprumut de nevoi personale pe maxim 5 ani.

Seniorii care au depasit varsta de peste 75 ani sunt intampinati cu reticenta de catre banci si rareori reusesc sa ia un credit pe termen lung. De altfel, pensionarii care au implinit 80 de ani se mai pot califica doar la un imprumut de tip IFN.

O idee de a spori sansele de a obtine un credit pentru pensionari de la banci este prin oferirea unei garantii suplimentare. Vorbim aici de credite luate cu ipoteca sau gaj.

De asemenea, e posibil sa iei mai usor un credit ca pensionar daca aplici impreuna cu o alta persoana, adica un codebitor. Persoana respectiva poate fi sot/sotie dar si un prieten sau o ruda care sa indeplineasca aceleasi conditii de eligibilitate.

Inainte de a solicita un credit pentru pensionari ar trebui sa te asiguri ca nu exista restante inregistrate in Biroul de Credit pe numele tau. Daca ai datorii la alte imprumuturi atunci singura solutie este un credit fara verificare in Biroul de Credit, obtinut insa numai de la IFN.

Top banci care acorda credite pensionarilor 2024

In Romania, aproape toate bancile pot acorda credite pensionarilor in aceleasi conditii stipulate si pentru salariati.

Printre cele mai bune banci pentru pensionari se regasesc urmatoarele:

Banca Transilvania

Se pare ca Banca Transilvania ofera credite pentru pensionari atat direct, cat si printr-un IFN.

In principiu, pensionarii au acces la orice tip de credit daca nu depasesc peste 70 de ani la finalul perioadei de rambursare.

Creditul de nevoi personale de la Banca Transilvania are o limita de 250000 lei si poate fi rambursat asa cum te asteptai, in maxim 5 ani.

Dobanda creditului pentru pensionari incepe de la 9.75% si poate ajunge la maxim 19%.

Prin IFN-ul BT Direct, Banca Transilvania ofera creditul Senior, in cadrul caruia conditiile sunt oarecum mai flexibile.

Aici poti fi acceptat daca nu depasesti 75 ani la finalul perioadei de creditare.

Imprumutul BT Direct pentru seniori iti poate aduce maxim 40000 lei cu o dobanda de circa 19.9%.

Ca documente necesare sunt suficiente buletinul si ultimul cupon de pensie.

Pentru un credit de 6000 lei pe o durata de 12 luni, rata lunara va fi de aproximativ 575 lei.

Exista comision pentru rambursarea anticipata si pentru analiza dosar si o taxa lunara de administare a creditului.

CEC Bank

Aceasta banca acorda credite pensionarilor si poate lua in calcul si veniturile obtinute de ceilalti membri ai familiei. Documentele necesare pentru acordarea unui imprumut sunt aceleasi cu cele solicitate la oricare alta banca.

Daca e vorba de un credit de nevoi personale fara garantii pentru pensionari, atunci nu e nevoie decat de buletin si talon de pensie. Bineinteles, daca ai alte venituri, celelalte dovezi sunt binevenite.

De la CEC Bank, pensionarii pot primi pana la 90000 lei cu o dobanda fixa ce incepe de la 11%. Asadar, pentru un imprumut de 10000 lei pe o perioada de 3 ani, vei plati o rata lunara de aproximativ 350 lei.

Nu exista comisioane de analiza si acordare a creditului, dar se plateste comision de administrare lunar si o taxa de rambursare anticipata.

Acest credit pentru pensionari poate fi obtinut si online, fara sa mai mergi la banca pentru a semna actele.

Conditia esentiala pentru pensionari face referire la varsta maxima care nu poate depasi 70 ani la finalul perioadei de rambursare.

Patria Bank

Aceasta banca ofera un intreg pachet pentru pensionari in care sunt incluse carduri de economii, conturi curente dar si credite de nevoi personale.

Pensionarii au acces la un overdraft, un produs bancar care le ofera in avans valoarea a doua pensii lunare pentru nevoi urgente si rezolvarea altor probleme.

Daca doresc un imprumut standard, pensionarii pot aplica la creditul pentru persoane fizice oferit de Patia Bank.

Au la dispozitie dobanda fixa sau variabila si o suma de pana la 11000 lei. Spre deosebire de alte banci, Patria Bank nu percepe comisioane de acordare sau administrare.

Pensionarii trebuie sa aiba un venit de 1000 lei lunar pentru a se incadra la un credit de nevoi personale Patria Bank. La finalul contractului de credit varsta maxima acceptata este de 70 ani.

Raiffeisen Bank

Prin intermediul acestei banci poti accesa un overdraft care iti pune la dispozitie valoarea a sase pensii in avans.

In cazul in care iti doresti un imprumut de valoare mai mare, atunci poti aplica pentru Flexicredit, o solutie de finantare care poate fi inclusiv accesata de pe telefon.

Prin intermediul Flexicredit, Raiffeisen Bank iti pune la dispozitie un imprumut de maxim 20000 euro, la care nu sunt necesare garantii.

Daca doresti 20000 lei pe o perioada de 5 ani atunci vei plati o rata lunara de 460 lei, dobanda fiind 12.5%. Trebuie mentionat ca beneficiezi de aceasta dobanda numai daca incasezi pensia intr-un cont Raiffeisen Bank.

In cazul in care apar modificari pe parcursul contractului de credit, la aceasta banca ai posibilitatea sa schimbi data la care platesti rata.

Poti sa primesti credit de la banci daca esti pensionar?

Asa cum am demonstrat, exista numeroase banci care acorda credite pensionarilor, inclusiv celor cu pensii mici.

Entitatile bancare iau in considerare pensionarii deoarece acestia sunt clienti care au un venit constant pe perioada nedeterminata.

Procesul de solicitare a unui credit pentru pensionari este foarte asemanator cu cel al altor tipuri de credite, principala particularitate fiind dovada de venit.

Spre deosebire de salariati, care au nevoie de adeverinta de venit de la angajator, pensionarii trebuie sa aduca talonul de pensie pentru a face dovada unei remuneratii.

In cazul in care aceasta cerinta este indeplinita, te poti incadra teoretic la orice imprumut de nevoi personale oferit de banci.

Ce conditii au bancile care acorda credite pensionarilor cu pensii mici?

Dupa cum precizam anterior, conditiile de eligibilitate la un credit pentru pensionari nu difera mult de cele standard.

Principalele criterii fac referire la un nivel de venit minim si la un interval de varsta general acceptat de banci. Spre exemplu, Patria Bank precizeaza ca pensionarii au nevoie de un venit minim de 1000 lei pentru a se incadra in conditiile de eligibilitate.

Este posibil ca alte banci care acorda credite pensionarilor sa solicite ca pensia sa fie cel putin egala cu salariul minim pe economie pentru a te incadra la imprumut.

Daca in privinta venitului pe care trebuie sa il aiba un pensionar exista diferente de la o banca la alta, in ceea ce priveste varsta maxima, aceasta nu trebuie sa depaseasca 70/75 ani la sfarsitul perioadei de creditare.

In situatia in care ai o varsta inaintata, unele banci pot conditiona acordarea unui credit pentru pensionari de existenta unei garantii.

O atentie deosebita trebuie acordata gradului de indatorare maxim acceptat la banci. In prezent, acesta nu poate depasi 40% din venituri. Deci daca ai si alte imprumuturi, acestea vor fi luate in calcul ca niste datorii si suma disponibila pentru un nou imprumut ar putea fi mai mica.

Lasă un răspuns