Blog

Ce implică solicitarea unui credit de nevoi personale pe termen scurt?

Foto: shutterstock.com

Împrumuturile pe termen scurt, recunoscute și drept credite de tip payday sunt percepute ca fiind destul de riscante. Este, însă, această concepție complet adevărată? Adevărul este întotdeauna la mijloc!

Dacă te afli în situația în care ai nevoie de un credit de nevoi personale pe termen scurt, e foarte important să știi care sunt riscurile reale și cum le poți minimiza:

  • Utilizarea necorespunzătoare

Creditele “fără semnătură“, așa cum mai sunt denumite împrumuturile pe termen scurt, te pot scuti de comisioanele pe care ar trebui să le achiți către bancă în cazul în care nu efectuezi la timp rambursarea banilor. Cheia utilizării cu succes a creditelor de nevoi personale de tip IFN, constă, însă, în stabilirea momentului în care acestea îți sunt într-adevăr necesare.

Astfel, un prim risc la care te expui la contractarea unui împrumut pe termen scurt este acela al utilizării necorespunzătoare a banilor primiți.

Evitarea acestui risc ține în totalitate de tine, iar pentru asta trebuie să ții cont de principiile creditării responsabile. Află mai multe despre situațiile în care este util să apelezi la un credit rapid!

  • Rambursare întârziată

Din cauza termenului scurt de rambursare, un alt potențial risc ce poate să apară dacă soliciți un împrumut rapid este acela de a nu restitui la timp banii primiți. Creditele de această natură sunt concepute pentru a rezolva cheltuielile neprevăzute care intervin între două salarii. De obicei, creditele cu plata la zi trebuie să fie plătite integral din următorul salariu. Astfel, dacă vei aplica pentru un împrumut mai mare decât este necesar, există riscul de a avea dificultăți în rambursarea completă a sumei oferite de IFN.

Cel mai bun mod de a evita această situație deloc confortabilă este să-ți aproximezi, cât mai aproape de adevăr, necesitățile financiare pe care dorești să le acoperi prin solicitarea unui credit rapid.

  • Împrumuturi repetate

Accesibilitatea care caracterizează obținerea unui astfel de împrumut îi poate atrage pe beneficiari într-un așa-zis cerc vicios, anume acela al creditelor repetate. Nu este recomandat să optezi pentru solicitarea unui credit doar pentru că ai la dispoziție această posibilitate, pentru că riști să ajungi într-un ciclu interminabil de datorii. În plus, abuzând de accesibilitatea acestei opțiuni, este posibil ca posibilitatea de a obține un credit în cazurile în care ai avea în mod real nevoie de ajutor financiar să dispară.

Este important de menționat că întârzierea restituirii banilor sau refuzul de a rambursa creditul atrage consecințe grave pe termen lung, afectând istoricul tău de creditare.

  • Înșelătorii

Există și alte tipuri de riscuri asociate creditării pe termen scurt, riscuri care nu țin de solicitanți în mod direct, dar pe care aceștia le pot preveni. Popularitate și amploarea acestor credite a atras o mulțime de creditori care activează în mod ilegal și care au ca scop exploatarea beneficiarilor. Deseori, în acest sens, apar probleme legate de securitatea și condifențialitatea datelor personale, care conduce la un număr destul de mare de furt de identitate.

Informarea te poate ajuta să eviți aceste înșelătorii; alege Mindi.ro pentru credite pe termen scurt accesibile și sigure!