Blog

Cum faci rost de bani cu un click

Înainte de a vă dezvălui cum putem accesa o suma măricică, aș vrea să menționez că e vorba de bani pe care trebuie să îi returnați. Doar nu credeți că puteți obține bani fără sa faceți ceva în schimb sau fără să îi dați înapoi? Discutăm de un împrumut. Dar unul obținut în cel mai comod mod cu putință. De la calculator. Fără drumuri, fără acte, fără dureri de cap.

Apetitul românilor pentru credite a crescut din nou. În ultimele luni, băncile au primit tot mai multe cereri de credite de consum. Acest trend este pus pe seama entuziasmului crescut al populației ca urmare a creșterilor salariale și al veniturilor din pensii. Ca să ia un împrumut de 10.000 de lei pe 5 ani, o familie cu un copil trebuie sa aibă venituri de minimum 1.300 de lei. La o dobânda medie de 11%, va plăti lunar o rata de 210 lei. În total, va da înapoi băncii 12.500 de lei. Asta dacă aduna toată documentația necesara, dacă se încadrează unui profil impus de banca și dacă are timp de așteptat.

Dacă nu, exista instituții financiare nebancare. Pe scurt, IFN-uri. Acestea sunt instituții reglementate, la fel ca și băncile, de către Banca Națională a României. Nu pot funcționa, și implicit, exista, dacă nu primesc aprobare de funcționare de la BNR. Ulterior, aceste instituții sunt atent monitorizate și supravegheate de către funcționarii Băncii Naționale. La toate acestea se adaugă și raportările trimise BNR de către IFN-uri. În plus, sunt supuse unor inspecții periodice din partea funcționarilor Băncii Naționale.

IFN-urile au câteva avantaje, prin care au reușit sa ii determine pe romani sa se îndrepte către ei, ceea ce a dus la o scădere drastică a creditelor de consum acordate de bănci. În primul rând, clienții pot accesa finanțarea fără adeverință de venit. Apoi, nimeni nu face poteca între locuința, sediul instituției și muncă. Și, apropo de muncă, există oferte de credite și pentru șomeri și pentru pensionari, chiar și pentru restanțieri. Așadar, vorbim de nenumărate categorii de cetățeni care pot obține credite într-un timp extrem de scurt. De obicei, aprobarea finală se face în decursul a 24 ore de la solicitare, ba chiar la câteva minute.

În plus, pentru a fi eligibil, nu e nevoie de garanții. Iar rambursarea la timp îi aduce clientului o serie de avantaje, cum ar fi o dobândă mai mică, sau o sumă mai mare pentru următorul împrumut. Și mai vin cu un avantaj uriaș aceste instituții nebancare: un împrumut online. Acesta poate fi soluția de care aveți nevoie când nu aveți timp să vă deplasați la sediile fizice ale instituțiilor. Pentru a primi un astfel de credit aveți nevoie sa urmați trei pași simpli. Să depuneți o cerere online, să trimiteți o copie după cartea de identitate și extrasul de cont și, cel mai simplu, să așteptați câteva minute până vi se virează banii în cont.

Să nu uităm, fericirea este mai importanta decât banii. Și e dovedit științific, banii aduc fericirea. Nu ei direct, ci ceea ce pot cumpăra. Făurim vise cu banii, îndeplinim dorințe, construim afaceri. Există oameni cărora simpla existență în portofel a banilor le aduce fericire și împlinire. Și să ai oportunitatea de a face rost de bani fără birocrație și proceduri complicate suma de care ai nevoie e deja fericire.

 

Sursa foto: pixabay.com